Βιβλία του συμπατριώτη μας σκιτσογράφου Βαγγέλη Παυλίδη, που «έφυγε» πρόσφατα, παρέδωσε ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Δημήτρης Γάκης, στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου προκειμένου με αυτό τον τρόπο να τιμηθεί η μνήμη του.
Τα βιβλία του Βαγγέλη Παυλίδη θα διανεμηθούν σε όλες τις βιβλιοθήκες των σχολείων στη Ρόδο και στα νησιά.
Ο βουλευτής Δωδεκανήσου του Σύριζα κ. Δημήτρης Γάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την χειρονομία αυτή καθώς με αυτό τον τρόπο, τιμάται ο αείμνηστος συμπατριώτης μας που έγραψε την δική του ξεχωριστή ιστορία με το έργο του: «Είναι μια μέρα μνήμης και τιμής απέναντι σε μία διακεκριμένη προσωπικότητα της τοπικής μας κοινωνίας, τον Βαγγέλη Παυλίδη. Προμηθευτήκαμε και αποφασίσαμε να δωρίσουμε έναν αριθμό βιβλίων τα οποία μέσω των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου θα διανεμηθούν σε όλες τις βιβλιοθήκες των σχολείων στο Νομό Δωδεκανήσου. Πρόκειται για το βιβλίο ‘Ρόδος μια Ιστορία 1306 – 1522’ και μέσα από αυτή την προσφορά θέλουμε να συμβάλουμε στην παραμονή και στην διαχρονική παρουσία της πνευματικής ζωής του τόπου, τον οποίο υπηρέτησε με πολύ μεγάλο πάθος και ζήλο» όπως είπε, ευχαριστώντας τον κ. Παπαδομαρκάκη, τον προϊστάμενο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στα Δωδεκάνησα, κ. Νίκο Ράπτη αλλά και τον φωτογράφο, συμπολίτη μας κ. Νίκο Κασέρη, ο οποίος βοήθησε στην υλοποίηση αυτής της διαδικασίας.
Ο κ. Γάκης δεσμεύτηκε πάντως ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες για την ίδρυση Μουσείου Σκιτσογραφίας στην Ρόδο καθώς αυτό αποτελούσε το όνειρο του εκλιπόντος.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Γιάννης Παπαδομαρκάκης, εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε τα εξής: «Τα βιβλία αυτά είναι πολύ δημοφιλή στους μαθητές και το περιεχόμενό τους είναι ευανάγνωστο».
Τέλος ο κ. Κασέρης, ευχαρίστησε τον κ. Γάκη για την χειρονομία αυτή και την δωρεά, λέγοντας πως είναι μια χειρονομία για να πάει το βιβλίο σε όλα τα σχολεία: «Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και αν ήταν κοντά μας ο αείμνηστος Βαγγέλης Παυλίδης θα ήταν πολύ ικανοποιημένος», όπως είπε.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ