Ολοκληρώθηκε αρμοδίως, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου η διαδικασία υποβολής προτάσεων, προσθηκών και αντικρούσεων, στο πλαίσιο δίκης, που θα προσδιοριστεί προσεχώς, για την εξέταση αιτήσεως δύο παιδιών της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη του Γεωργίου, θύματος της ειδεχθούς δολοφονίας, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι, με δράστη, τοξικομανή γιο της.
Τα παιδιά του θύματος κ.κ. Μελανθία Μπατζακάκη και Τσαμπίκος Κουφάδης έχουν υποβάλει συγκεκριμένα αγωγή αναξιότητας σε βάρος του μητροκτόνου αδελφού τους Νικόλαου Μπατζακάκη, που καταδικάστηκε την 20η Νοεμβρίου 2015 σε ισόβια για τον φόνο και 18 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ο μητροκτόνος, σύμφωνα με τις πληροφορίες, απορρίπτει την αίτηση των αδελφών του και υποστηρίζει ότι θα πρέπει να ανασταλεί η έκδοση απόφασης επ’ αυτής μέχρι να υπάρξει τελεσίδικη απόφαση των ποινικών δικαστηρίων για τον φόνο.
Διατείνεται εξάλλου ότι ήταν εξαρτημένος από τα ναρκωτικά και είχε νοσηρή διαταραχή των πνευματικών λειτουργιών του την ημέρα του εγκλήματος, ενώ περαιτέρω υποστηρίζει ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό άνω του 67%.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», το Νοέμβριο του 2014 είχε εκδοθεί κληρονομητήριο από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ρόδου με τη διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με το οποίο περιέρχονται στην περιουσία του μητροκτόνου, εξ’ αδιαιρέτου με τα δύο αδέλφια του, τα περιουσιακά στοιχεία της 61χρονης, ενώ αποκλείεται από το κληρονομικό δικαίωμα ο εν διαστάσει σύζυγός της.
Σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου μέχρι και την  συζήτηση του κληρονομητηρίου, δεν είχε δημοσιευθεί διαθήκη της θανούσης, η οποία κατέλιπε ως πλησιέστερους συγγενείς το σύζυγο της, Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, τα δύο παιδιά της, που είχε αποκτήσει από το γάμο της με τον ως άνω σύζυγό της, Νικόλαο Μπατζακάκη και Μελανθία Μπατζακάκη, καθώς επίσης και το παιδί της από προηγούμενο γάμο της με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκο Κουφάδη, δοθέντος ότι το άλλο παιδί, που είχε αποκτήσει από το γάμο της, με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Παντελής – Νικόλαος Κουφάδης, είχε προαποβιώσει αυτής, στις 26 Φεβρουαρίου 1986.
Μόνοι εξ αδιαθέτου κληρονόμοι της αποβιωσάσης Ευαγγελίας Ιεροβασίλη του Γεωργίου κρίθηκαν αρμοδίως από το Μονομελές Πρωτοδικείο ο υιός της από τον πρώτο γάμο της με τον Βασίλειο Κουφάδη του Νικολάου, Τσαμπίκος Κουφάδης, καθώς επίσης και τα παιδιά της από το δεύτερο γάμο της με τον Ιωάννη Μπατζακάκη του Νικολάου, Νικόλαος Μπατζακάκης και Μελανθία Μπατζακάκη.
Τα τρία δε αυτά παιδιά της, την κληρονομούν κατά ποσοστό ενός τρίτου εξ αδιαιρέτου έκαστο στο σύνολο της κληρονομιαίας περιουσίας της.
Σημειώνεται  ότι η Ιεροβασίλη είχε καταφέρει να δημιουργήσει με τα χρόνια μια αξιόλογη περιουσία. Είχε στην ιδιοκτησία της συγκεκριμένα περίπου 10 ακίνητα και διαμερίσματα.
Σε 6 εξ’ αυτών ήταν συνιδιοκτήτρια και συγκεκριμένα σε ένα διαμέρισμα στην οδό Ιερού Λόχου, σε μια οικία στο Γεννάδι, σε ένα οικόπεδο στη Σάλακο και σ΄ ένα τμήμα οικοπέδου στα περίχωρα της πόλης της Ρόδου.
Διατηρούσε επιπλέον θυρίδα στην Alpha Bank και λογαριασμό με υπόλοιπο περίπου 70.000 ευρώ.
Τονίζεται ότι σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία η αγωγή αναξιότητας ασκείται δύο χρόνια μετά τον θάνατο αλλά η προθεσμία αναστέλλεται με γενικές διατάξεις του νόμου διότι οι δικαιούχοι δεν εγνώριζαν ότι ο φόνος είχε διαπραχθεί από τον αδελφό τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ