Η ανάπτυξη του παγκόσμιου δρομικού κινήματος έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια. Παντού σ’ όλο το κόσμο διοργανώνονται δρομικοί αγώνες, είτε επίσημοι είτε λαϊκού χαρακτήρα, όπου συμμετέχουν εκατομμύρια άνθρωποι, άλλοι τρέχοντας κι άλλοι περπατώντας, απολαμβάνοντας τη χαρά της συμμετοχής μαζί με εκατοντάδες η ακόμη και χιλιάδες άλλους συμπολίτες τους.

Στη χώρα μας το δρομικό κίνημα ξεκίνησε να αναπτύσσεται ραγδαία τη τελευταία δεκαετία με πρωτοπόρο την ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, μέσω της διοργάνωσης του Μαραθωνίου της Αθήνας. Το 2005 οι συμμετοχές στο μαραθώνιο της Αθήνας δε ξεπερνούσαν τους 1500. Μέσα σε μια δεκαετία ο συνολικός αριθμός των συμμετασχόντων άγγιξε τις 50.000!!

Σήμερα, σχεδόν σε κάθε πόλη της Ελλάδας διοργανώνονται σε μηνιαία βάση δρομικοί αγώνες από διάφορους φορείς, στους οποίους συμμετέχουν πολίτες κάθε ηλικίας με μόνο κίνητρο τη χαρά της συμμετοχής. Ο κόσμος κυριολεκτικά διψά για τέτοιου είδους μαζικές εκδηλώσεις και συμμετέχει ,είτε κατά μόνας, είτε με παρέες, φίλους, σχολικές τάξεις, θαμώνες γυμναστηρίων, η σωματεία.

Η Ρόδος, σαν νησί με μακρόχρονη παράδοση σε διεθνείς διοργανώσεις στα διάφορα αθλήματα τα τελευταία είκοσι χρόνια, μπήκε για τα καλά, πριν τρία χρόνια, στο διεθνές καλεντάρι των μαραθώνιων της παγκόσμιας ομοσπονδίας μαραθωνίων(AIMS). Στις 09/01/’17, ήμερα Κυριακή θα διοργανωθεί στη Ρόδο ο 4ος Διεθνής μαραθώνιος δρόμος Ρόδου με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, και υποστηρικτή το Δήμο Ρόδου(ΔΟΠΑΡ).

Νωρίτερα, στις 12/03/’17, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα διοργανώσει, για πρώτη φορά τον 1ο ΟΡΕΙΝΟ ΔΡΟΜΟ ΡΟΔΟΥ  σε επιλεγμένη διαδρομή στη περιοχή του προφήτη Ηλία, δίπλα στις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις των ξενοδοχείων ΕΛΑΦΟΣ-ΕΛΑΦΙΝΑ.

Τέλος, την1η Οκτωβρίου θα διοργανωθεί στη Ρόδο, με συνδιοργανωτές την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου, το Δήμο και χορηγό τη WIND μια θαυμάσια εκδήλωση (RUNGREECE), που διοργανώνεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια σε έξι (6) πόλεις της Ελλάδας με εξαιρετική επιτυχία. Η Ρόδος ήταν η πόλη που διεκδίκησε και πέτυχε να είναι αυτή που θα προστεθεί το 2017, σαν 7η πόλη της σειράς των RUNGREECE στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου, πλαισιωμένη με  έμπειρα και καταξιωμένα οργανωτικά στελέχη του ΣΕΓΑΣ που διοργανώνουν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, αλλά και τη σειρά των RUNGREECE στις έξι(6) πόλεις της Ελλάδας, αποτελούν εγγύηση για οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.

Τρείς λοιπόν αθλητικές εκδηλώσεις μέσα στο 2017, που θα δώσουν τη δυνατότητα στους ενεργούς φίλους του δρομικού κινήματος να χαρούν τη συμμετοχή τους, διασχίζοντας τις πανέμορφες διαδρομές είτε αυτές γύρω από τα τείχη της πόλης μας, είτε εκείνες του απαράμιλλου κάλους και φυσικής ομορφιάς διαδρομές του προφήτη Ηλία. Οι διοργανωτές περιμένουν από τους ροδίτες να «υιοθετήσουν» αυτές τις εκδηλώσεις, όχι μόνο σαν θεατές αλλά και σαν ενεργοί πολίτες που θα συμμετάσχουν μαζικά στηρίζοντας τέτοιες πρωτοβουλίες, για το καλό και της δικής τους ψυχικής και σωματικής υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ