Μια απίστευτη εμπλοκή προέκυψε χθες στην διαδικασία εγκρίσεως από υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Ρόδου της ανακηρύξεως του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, ως επίτιμου δημότη του Δήμου Ρόδου στην προγραμματισμένη για την 6η Φεβρουαρίου 2017 επίσκεψη του στο νησί.
Πιο συγκεκριμένα αρμοδίως έγινε χθες γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης του πρώην Δήμου Αρχαγγέλου από τον πρώην δήμαρχο κ. Αλέκο Παπουρά, κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Θεωρείται δηλαδή ότι ο τιμητικός τίτλος που απενεμήθη από τον πρώην Καποδιστριακό Δήμο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παραμένει σε ισχύ μετά την ενοποίηση των Δήμων του νησιού με την εφαρμογή του Καλλικράτη.
Για το θέμα ενημερώθηκε ήδη ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, που επιχειρεί να το επιλύσει.
Στον κ. Διακοσταματίου απεστάλη συγκεκριμένα από τον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο η ακόλουθη επιστολή:
«Προς Τον Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής
κο Σάββα Διακοσταματίου
2. Τμήμα Λογιστηρίου
Θέμα: α) Έγκριση και β) Προμήθεια συμβολικών δώρων για την ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας σε Επίτιμο Δημότη Ρόδου και για τους εκπρόσωπους της εκκλησίας, φιλοξενία και παράθεση επίσημου δείπνου, ανάληψη υποχρέωσης και διάθεση πίστωσης.
Κύριε Πρόεδρε,
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος, θα μας κάνει την εξαιρετική τιμή να παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στον Δήμο μας, με αφορμή την 70η επέτειο της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου, αλλά και την πρώτη επίσημη παρουσίαση του έργου της αναστήλωσης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα,  που  θα  πραγματοποιηθεί στην  Ρόδο στις 6  Μαρτίου 2017.
Η ανακήρυξη του σε Επίτιμο Δημότη Ρόδου, αποτελεί ελάχιστο οφειλόμενο χρέος από το Δήμο μας για την προσφορά του στην Επιστήμη, στη Δημοκρατία και στην Ελληνική Κοινωνία αλλά και ως έκφραση των ευχαριστιών μας για αυτή την επίσκεψη του.
Για τους παραπάνω λόγους και λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθρου 158 παρ. 3 εδ. α’ και γ’ του Ν. 3463/2006 (ΦΕΚ 114/Α’/8.6.2006), παρακαλούμε όπως εγκρίνετε την προμήθεια των προβλεπόμενων συμβολικών δώρων για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους εκπροσώπους των εκκλησιών που θα παρευρεθούν στις παραπάνω εκδηλώσεις, την φιλοξενία και την παράθεση δείπνου, συνολικού ποσού έως 5.000 € και την αντίστοιχη ανάληψη υποχρέωσης και διάθεση πίστωσης.
Ο Δήμαρχος Ρόδου
Φώτης Χατζηδιάκος».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ