Φαήλος Μ. Κρανιδιώτης
Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ
www.neadexia.gr

Τα νησιά μας έχουν τεράστια πλεονεκτήματα. Τους τα χάρισε απλόχερα ο Θεός κι η γεωγραφία. Γι’ αυτό αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Αυτό όμως γνωρίζουμε όλοι πως δεν αρκεί. Χρειάζεται πολιτική, σχέδιο, η διασφάλιση των συνθηκών αυτών που θα αφήσουν ελεύθερη την δημιουργικότητα των ανθρώπων.

Δυο είναι τα μεγάλα προβλήματα των νησιών, κοινά για όλη την Ελλάδα αλλά που στην νησιωτική μεθόριο οι πολίτες τα βιώνουν με μεγαλύτερη ένταση. Η βαριά φορολογία και η λαθρομεταναστευτική εισβολή που έχει πλέον χαρακτήρα ισλαμικού εποικισμού.
Το φορολογικό Άουσβιτς στο οποίο ζούμε συνθλίβει όχι μόνον κάθε δυνατότητα ανάπτυξης αλλά ακόμη κι επιβίωσης για την συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματιών. Αποτέλεσμα πολλαπλασιασμός των λουκέτων ή φυγή επιχειρήσεων και κεφαλαίων. Αυτό όμως στα νησιά δεν μπορεί να γίνει, δεν μπορούν να “μετοικήσουν” οι τουριστικές επιχειρήσεις, κάθε είδους και κλίμακας, συνυφασμένες με το φυσικό τοπίο κι όσα απλόχερα προσφέρει στον επισκέπτη. Έτσι υφίστανται την γερμανική φορολογική πρέσα. Και φυσικά και τα νησιά υφίστανται το “παιδομάζωμα” επιστημόνων. Οι νέοι επιστήμονες φεύγουν αναζητώντας δουλειά κι αξιοπρεπή διαβίωση. Ξοδεύει ο Έλληνας φορολογούμενος κοντά 200.000 Ευρώ στο δημόσιο Πανεπιστήμιο για κάθε νέο γιατρό, ξοδεύουν κι οι γονείς του, για να του κουνήσουν στο τέλος το μαντήλι. Τα μελαγχολικά τραγούδια για την ξενιτιά ήταν πια αντικείμενο λαογραφικής έρευνας, μιλούσαν για κάτι μακρινό ή που φαινόταν cult. Ε, λοιπόν άκουσα πριν λίγες εβδομάδες την πρώτη μοντέρνα μπαλάντα για το νέο κύμα ξενιτιάς, την νέα αιμορραγία της Πατρίδας.
Η αύξηση των φόρων δεν συνεπάγεται αυτόματη αύξηση των εσόδων και επίτευξη των οικονομικών στόχων. Εάν ξεπεράσεις ένα όριο, τότε έχεις λιγότερα έσοδα, ο μεγάλος φόρος είναι προτροπή για φοροδιαφυγή κι όσα μέτρα Μεγάλου Αδελφού και να πάρεις, θα είναι απλά ένας διαρκής κλεφτοπόλεμος ανάμεσα στο ανάλγητο κράτος και τον πολίτη που θα προσπαθεί να επιβιώσει. Οι φόροι πρέπει να είναι λογικοί και χαμηλοί. Τότε δικαιούται το κράτος να είναι αυστηρό στην τιμωρία. Ο χαμηλότερος ΦΠΑ στα νησιά δεν είναι χάρη, ούτε φιλανθρωπία. Είναι αναγκαιότητα, που δεν έχει να κάνει μόνον με την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας σε έναν χώρο, όπου λόγω γεωγραφικών συνθηκών όλα κοστίζουν ακριβότερα να μεταφερθούν. Έχει και εθνική σημασία. Η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ πιστεύει πως η μείωση όλων των φόρων, σε όλη την επικράτεια, θα έφερνε περισσότερα έσοδα αλλά τουλάχιστον πρέπει να ισχύει για όλη την μεθόριο, ιδίως την νησιωτική. Ένα φορολογικό σύστημα που φτάνει στα όρια της δήμευσης μετατρέπει σε ανέκδοτο κάθε κουβέντα για ανάπτυξη. , Η τρόικα που έγινε …κουαρτέτο΄, όπως και πολλοί ερασιτέχνες οικονομικοί μπαρμπέρηδες στην κυβέρνηση, έχουν την πεποίθηση πως οι Έλληνες έχουν ενσωματώσει δεκαετίες φοροδιαφυγής στα ακίνητα. Αφήνει άφωνους και με φθόνο στην ψυχή Φράγκων και Αλαμανών το ποσοστό ιδιοκατοίκησης των Έλλήνων. Οι δανειστές θέλουν να γίνουμε κι εμείς έθνος νοικάρηδων.
Η συντριπτική πλειοψηφία του χρέους όμως είναι υπερτιμολογημένα φάρμακα, ασύλληπτα υπερτιμολογημένα δημόσια έργα και οπλικά συστήματα. Αητά τα άρμεξαν λίγοι, η μεγάλη πλειοψηφία του Έθνους δεν είχε μερτικό. Οι απλοί άνθρωποι όμως είναι που υποχρεώνονται να αποποιούνται την κληρονομιά των γονιών τους, διότι η αξία της έχει απαξιωθεί, ενώ δεν έχουν να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς. Ρωτήστε στο Ειρηνοδικείο του τόπου σας. Η δημευτική φορολογία σιγά σιγά κατατρώει την ακίνητη περιουσία των Ελλήνων.
Από την άλλη τα νησιά μας, αυτά που βρίσκονται στην γραμμή αντιπαράθεσης με τον τουρκικό ισλαμοφασισμό και την επιθετικότητα του Ερντογάν, αντιμετωπίζουν και την ασύμμετρη απειλή της ισλαμικής εισβολής. Κάθε άτομο που περνάει λάθρα από την Τουρκία κι αποβιβάζεται στα νησιά μας, έχει καταβάλει χρήμα στο παρακράτος του μεγαλύτερου δουλέμπορου στον κόσμο, του Ερντογάν, που τώρα απαιτεί να παραβιάσουμε τους νόμους μας, το Σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες και να του παραδώσουμε τους 8. Σε λίγο θα ζητήσει να τους αποκεφαλίσουμε εμείς και να του στείλουμε στην Πόλη το καλάθι με τα κεφάλια τους μέσα σε χοντρό αλάτι, για να θυμηθούμε την ανθρτωπιστική δόξα της Υψηλής Πύλης. Η Τουρκία ως συνεργός των τρομοκρατών δημιουργεί τους πρόσφυγες, μειοψηφία πια των εισερχομένων, και τους εκμεταλλεύεται ως δουλέμπορος. Η Τουρκία φέρνει χωρίς βίζα και με πάμφθηνα εισιτήρια στρατιές σουνιτών από την Ασία και την Αφρική κι ύστερα τους σπρώχνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη εισπράττοντας τα δουλεμπορικά ναύλα. Η Αστυνομία, η Ακτοφυλακή, οι Ένοπλες Δυνάμεις της γείτονος, που δεν αφήνουν κουνούπι να μπει, στους εξερχόμενους παθαίνουν τύφλωση και κώφωση λόγω τσέπης και κεντρικής πολιτικής ισλαμικού εποικισμού της Ελλάδας. Η δε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και του γκροτέσκου βοηθητικού της τους διευκόλυνε και τώρα τους διασπείρει παντού με σαφή πρόθεση μόνιμης εγκατάστασης τους. Πλήγμα για τον κοινωνικό ιστό, τις τοπικές οικονομίες, τον τουρισμό, κίνδυνος για την εθνική μας ασφάλεια και ομοιογένεια. Κι από τον Μάρτιο οι Γερμανοί θα μας στείλουν πεσκέσι πίσω χιλιάδες που πέρασαν, οπότε τα δεινά μας θα αυξηθούν.
Στο δια ταύτα, η ΝΕΑ ΔΕΞΙΑ διαπιστώνει την τεράστια αλλαγή πολιτικής στις ΗΠΑ και την σύγκρουση του Αγγλοσαξωνικού κόσμου με τους Γερμανούς, με θέσεις για την μετανάστευση και την οικονομία που μπορούν να ωφελήσουν την Ελλάδα. Πρέπει τάχιστα να οδηγηθούμε σε μεγάλη μείωση της φορολογίας, που θα ωθήσει την ανάπτυξη και θα φέρει μεγαλύτερα έσοδα.

Οφείλουμε να κάνουμε την Ελλάδα χριστιανικό οχυρό, τα σύνορα μας αδιαπέραστα με συνεχή πολιτική αποτροπής στην γραμμή των συνόρων, να εφαρμόζουμε αυστηρά το άρθρο του ποινικού νόμου για την παράνομη είσοδο, να περιορίσουμε σε αυστηρά φυλασσόμενους χώρους μέχρι την απέλαση τους, όσους λαθρομετανάστες μπήκαν και να διαλύσουμε τα κρυφά hot spot μέσα στον αστικό ιστό, να έχουν σχολεία μόνο μέσα στα hot spot, να κοπεί μαχαίρι η φιλομουσουλμανική προπαγάνδα. Τέλος, να συγκεντρώσουμε μια Μαύρη Βίβλο με όλες τις αποδείξεις της τρομοκρατικής και δουλεμπορικής δράσης της Τουρκίας και αφού δημιουργήσουμε συμμαχίες να επιδιώξουμε την επιβολή κυρώσεων εάν δεν συμμορφωθεί. Κυρίως όμως, στην επερχόμενη σύγκρουση να βρεθούμε και πάλι Ιστορικά στο πλευρό των Δυνάμεων της Θάλασσας κόντρα στην δεσποτική τυραννία της ηπειρωτικής δύναμης, ώστε να ανακτήσουμε την Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας, τον έλεγχο της οικονομίας και των πολιτικών αποφάσεων.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ