Πολιτιστικά

Περίπατος Θεολόγος – κοιλάδα πεταλούδων – Μονή Καλόπετρας, Σάββατο 4/11/2017

Tο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων διοργανώνει περιβαλλοντικό περίπατο από το χωριό Θεολόγος στην κοιλάδα των πεταλούδων και τερματισμό στην Μονή Καλόπετρας σε συν διοργάνωση με την Μοναστηριακή Επιτροπή της Ιεράς Μονής Καλόπετρας, την Δημοτική Κοινότητα Θεολόγου Ρόδου και τον Χριστιανικό και Φιλανθρωπικό Σύλλογο Θεολόγου «Άγιος Σπυρίδωνας».

9.00 πμ.: Εκκίνηση από την κοινότητα Θεολόγου, 5 χιλιόμετρα περίπατος έως την κοιλάδα των πεταλούδων.

11.00 πμ.: Εκκίνηση από την κοιλάδα των πεταλούδων (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας) περίπατος και ξενάγηση στο χώρο της κοιλάδας από τον υπεύθυνο του ΚΠΕ Πεταλούδων.

12.30 πμ.: Τερματισμός περίπατου στην Μονή Καλόπετρας και ξενάγηση στους χώρους και στην ιστορία της μονής από την επιτροπή της Ιεράς Μονής Καλόπετρας.

Ο περίπατος στοχεύει στην ανάδειξη της συγκεκριμένης διαδρομής και του απαράμιλλου φθινοπωρινού τοπίου, μια ημέρα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και προαγωγής της σπουδαιότητας του περιβάλλοντος, με συγκίνηση, δυναμισμό και μοναδική ατμόσφαιρα.

Η μοναστηριακή επιτροπή με την βοήθεια των γυναικών του Θεολόγου θα προσφέρει παραδοσιακή φασολάδα σε καζάνια και ελιές για τους περιπατητές στις 13.00 στο προαύλιο της Ιεράς Μονής Καλόπετρας.

Σας περιμένουμε!

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου