Ειδήσεις

Διατροφή για προστασία από τις ακτίνες του ήλιου

Γράφει ο Εμμανουήλ
Μοράρης, Διαιτολόγος –
Διατροφολόγος

Η Ελλάδα είναι η πιο ηλιόλουστη χώρα στην Ευρώπη γι΄αυτό και έρχονται και την επισκέπτονται για τις ομορφιές της και για τον ήλιο της.
Ο ήλιος έχει αρχίσει να καίει έντονα γι΄αυτό εκτός από τα αντηλιακά χρειάζεται μια σωστή διατροφή με προϊόντα που προστατεύουν από τον ήλιο και είναι διαθέσιμα κυρίως του μήνες του καλοκαιριού.
Τα φρούτα και λαχανικά κόκκινου και πορτοκαλί χρώματος, όπως είναι το καρότο, η τομάτα, το καρπούζι αλλά και διάφορα berries κόκκινου ή παραπλήσιων χρωμάτων.
Οι συγκεκριμένες τροφές είναι πλούσιες σε λυκοπένιο λουτεΐνη, ζεαξανθίνη και β-καροτένιο και έτσι μετατρέπονται σε «αντηλιακά» με υψηλό δείκτη προστασίας!
Το ταχίνι και το φυστικοβούτυρο είναι τρόφιμα πλούσια σε πολυακόρεστα λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικά συστατικά, απαραίτητα για την ανάπλαση του δέρματος. Βάλτε ταχίνι ή φυστικοβούτυρο στο πρωινό γεύμα ή ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας και ενισχύστε την επιδερμίδα σας με ένα ακόμη όπλο.
Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Η γνωστή σε όλους μας γλιστρίδα είναι επίσης πλούσια σε λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του ρυθμού εμφάνισης ρυτίδων και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του δέρματος.
Επίσης για να προστατευθείτε από την UVA και UVB ακτινοβολία, καλό θα ήταν να αυξήσετε επίσης την κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε ω-3 όπως λιπαρά ψάρια, θαλασσινά, καρύδια, λιναρόσπορο και φυσικά η επαρκή κατανάλωση νερού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου