Η Κάλυμνος, σήμερα Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2016 , με αρχιερατικό μνημόσυνο στον Ι.Ν Αγ. Νικολάου της Πόθιας, τίμησε την μνήμη των 3 ηρώων αξιωματικών του ΠΝ, Χριστόδουλου Καραθανάση , Παναγιώτη Βλαχάκου και Έκτορα Γιαλοψού που έχασαν τη ζωή του πριν 21 χρόνια, κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα την νύκτα της 30/31 Ιανουαρίου 1996 στην κρίση των Ιμίων.

Στη Θ. Λειτουργία που προηγήθηκε και την επιμνημόσυνη δέηση που ακολούθησε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, χοροστάτησε ο μητροπολίτης κ.κ Παΐσιος που μνημόνευσε και τους 3 Αξιωματικούς ΠΝ Αναστάσιο Τουλίτση, Κωνσταντίνο Πανανά  και Ελευθέριο Ευαγγέλου που πρίν ένα χρόνο περίπου, στις 11 Φεβρουαρίου 2016 έχασαν τη ζωή τους στην Κίναρο

Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της και βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Κρεμαστινός

Παρόντες οι τοπικές πολιτικές και στρατιωτικές αρχές.

Ο Δήμαρχος Ιωάννης Γαλουζής,  οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ι.Μαστροκούκος, Δ.Διακομιχάλης, αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και οι πρώην Δήμαρχοι, Μιχαήλ Ζαίρης και Γεώργιος Ρούσσος.

Από την Περιφέρεια ο έπαρχος Καλύμνου Ιωάννης Θεμέλαρος και ο έπαρχος  Κω Γ.Χαλκιδιός

Από Στρατιωτικής πλευράς ο Ταξίαρχος Διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Στυλιανός Σεργεντάνης, και αντιπροσωπεία Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από το 5/42 ΣΕ.

Από πλευράς Ναυτικού ο Κυβερνήτης της Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ που ήταν ελλιμενισμένη στο λιμάνι Καλύμνου, ο Διοικητής του Ναυτικού Σταθμού Κω και αντιπροσωπεία Αξιωματικών.

Ο Υπολιμενάρχης Καλύμνου Πλωτάρχης Θεοφιλος Τσαγκάρης  με αντιπροσωπεία στελεχών και ο Υποδιοικητή τους ΑΤ Καλύμνου Απόστολος Κατσιώτης .

Καθηγητές ,δάσκαλοι, οι σημαίες των σχολείων ,πολλοί μαθητές, πρόσκοποι και πολύς κόσμος.

Μετά το πέρας του μνημόσυνου ο Πρόεδρος του Αναγνωστηρίου Παναγιώτης Γιαμαίος , εκφώνησε μία εξαιρετική ομιλία.

Ο  Παναγιώτης Γιαμαίος αφού έκανε μία ιστορική αναφορά στις συνθήκες που κατοχυρώνουν τα Ίμια στην Ελλάδα και στις  παράλογες απαιτήσεις της γείτονος Τουρκίας, αναφέρθηκε διεξοδικά στο ιστορικό της κρίσης των Ιμίων και έκλεισε με αναφορά στους 3 Αξιωματικούς του ΠΝ που έδωσαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του υπέρτατου καθήκοντος προς την Πατρίδα.

Το εκκλησίασμα στη συνέχεια έψαλε τον Εθνικό ύμνο.

Ακολούθησε η μετάβαση στο μνημείο των πεσόντων αξιωματικών μπροστά από το Λιμεναρχείο, όπου εψάλη τρισάγιο και έγινε κατάθεση στεφάνων.

.kalymnos-news.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ