«Ο λαός δεν πρέπει να φοβάται. Δεν υπάρχει περίπτωση να νομοθετήσουμε νέα μέτρα, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε ότι είναι θεσμοθετημένο, για να μπορέσουμε το 2018 να φύγουμε από το μνημόνιο και να αρχίσει η ανάκαμψη της οικονομίας που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υποστήριξε μάλιστα πως οι θεσμοί είναι υποχρεωμένοι να βρουν μία συναινετική λύση για να μην διαλυθεί η Ευρωζώνη «και αυτό θα κάνουν» υπογράμμισε.

«Πλέον δεν βλέπεις άνθρωπο, άνδρα, γυναίκα, παιδί, να ψάχνει μέσα στα σκουπίδια για το φαγητό του», ανέφερε -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Επικρατείας. «Ανάλογα τι ώρα βγαίνετε» παρατήρησε ο δημοσιογράφος. «Ο,τι ώρα κι αν βγαίνω. Από το πρωί είμαι στον δρόμο. Πλέον δεν βλέπεις αυτό που είχε επεκταθεί τρομακτικά την περίοδο του 2014», απάντησε ο κ. Φλαμπουράρης.

Ο υπουργός επικρατείας σημείωσε ότι η κυβέρνηση δέχτηκε τον κόφτη, γιατί, όπως είπε, «είμαστε σίγουροι πως η πολιτική μας, ακόμη και σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια, πετυχαίνει θαύματα».

Τέλος, απέρριψε το σενάριο πρόωρων εκλογών. Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία σχολίασε: «Δεν πιστεύουμε στις δημοσκοπήσεις».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ