Κλειστά κρατά τα χαρτιά του ο δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, σε ό,τι αφορά το νέο σχήμα της δημοτικής αρχής, το οποίο θα πρέπει να καθορίσει μέχρι τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Φ. Χατζηδιάκος, προς το παρόν, ακούει τις απόψεις των στενών συνεργατών του, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει δώσει μέχρι στιγμής κάποιο στίγμα για τις προθέσεις του.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έχει γίνει δέκτης πολλών και διαφορετικών προτάσεων, αφού είναι γνωστό ότι η παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας έχει χωριστεί σε δύο στρατόπεδα.
Σε εκείνους που εκτιμούν ότι θα πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές, ώστε το νέο σχήμα να σηματοδοτήσει την νέα περίοδο στην οποία θα εισέλθει η δημοτική μηχανή, με απώτερο σκοπό να περάσει και στην κοινωνία ότι η δημοτική αρχή εισέρχεται σε νέα, πιο αποδοτική φάση, αλλά και σε εκείνους που πιστεύουν ότι δεν θα ωφελήσουν οι ριζικές αλλαγές και είναι επικίνδυνοι πειραματισμοί, σε ένα σχήμα μάλιστα, που θα οδηγήσει την παράταξη στις επόμενες εκλογές.
Οι μέχρι τώρα κινήσεις του κ. Φώτη Χατζηδιάκου, δείχνουν ότι θα διεκδικήσει ξανά τον δημαρχιακό θώκο γι΄αυτό και ο ίδιος εμφανίζεται προβληματισμένος για το πώς θα κινηθεί, ώστε και να μην δημιουργήσει έριδες ανάμεσα στα μέλη της πλειοψηφίας και κυρίως να μην προκαλέσει δυσαρέσκεια προς το πρόσωπό του και παράλληλα να περάσει μήνυμα στους πολίτες, ότι οι όποιες αλλαγές θα είναι προς όφελος τους.
Ο δήμαρχος, είναι γνωστό, πως βαδίζει σε… λεπτό πάγο και οποιαδήποτε, λάθος κίνηση μπορεί να δώσει το έναυσμα για αλυσιδωτές αντιδράσεις στην δημοτική πλειοψηφία, βυθίζοντας την παράταξη σε εσωστρέφεια κι αυτό είναι το τελευταίο που επιθυμεί, με φόντο τις εκλογές του 2019.
Από την άλλη, ο ανασχηματισμός είναι το τελευταίο του χαρτί για νέα αρχή και νέο πρόσωπο της δημοτικής αρχής και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να τα παίξει «όλα για όλα», ώστε να αντιληφθούν οι πολίτες την αλλαγή και να την χρησιμοποιήσει επικοινωνιακά υπέρ του.
Καταλυτική εκτιμάται ότι θα είναι η στάση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Ε. Μανδρακού, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να παραμείνει σε αυτή την θέση. Αν επιμείνει στην απόφασή του, τότε θα ξεκινήσει το ντόμινο των αλλαγών με στόχο να τηρηθούν οι ισορροπίες ανάμεσα στους αντιδημάρχους, που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν, σε εκείνους που προσβλέπουν σε περαιτέρω αξιοποίηση αλλά και όσους δημοτικούς συμβούλους, περιμένουν την… σειρά τους για να αναλάβουν θέσεις ευθύνης.
Αν μάλιστα επικρατήσει το σενάριο των περιορισμένων αλλαγών, τότε ο κ. Χατζηδιάκος θα έρθει αντιμέτωπος με την δυσφορία όσων τελούν σε κατάσταση αναμονής για αξιοποίηση.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο κ. Χατζηδιάκος, επιθυμεί η παράταξή του να αλλάξει πλεύση όσον αφορά στον επικοινωνιακό τομέα, καθώς υπάρχει η γενικότερη εκτίμηση ότι χωλαίνει, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ορατό το έργο που παράγεται από τη δημοτική αρχή και να είναι διάχυτη η αίσθηση της απραξίας στην κοινωνία.
Το επικοινωνιακό, είναι ένα μεγάλο αγκάθι για την δημοτική αρχή, και ο δήμαρχος εμφανίζεται αποφασισμένος να το λύσει, ώστε να μην επαναληφθούν τα λάθη των δύο πρώτων ετών της θητείας του, στον συγκεκριμένο τομέα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχεται εισηγήσεις να προχωρήσει σε ουσιαστικές αλλαγές στον τομέα της επικοινωνίας, ώστε να αλλάξει η κακή εικόνα της παράταξης, κυρίως στον τομέα της καθημερινότητας, και να πορευθεί με άλλον αέρα, στην τελευταία διετία της θητείας του.
Οι πρώτες αλλαγές εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν από τον συγκεκριμένο τομέα, καθώς αυτό είναι η κοινή συνισταμένη όλων των μελών της δημοτικής πλειοψηφίας, καθώς έχουν αντιληφθεί ότι αυτό είναι απαραίτητο για να αλλάξουν οι συσχετισμοί με την κοινωνία.
Προς το παρόν, όλοι κάθονται σε «αναμμένα κάρβουνα» περιμένοντας τις αποφάσεις του κ. Χατζηδιάκου που μέσα στον Φεβρουάριο, θα πρέπει να λύσει το δύσκολο αυτό σταυρόλεξο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ