Αναιρέθηκε με την υπ’ αρίθμ. 1795/2016 απόφαση του Αρείου Πάγου και μάλιστα για δεύτερη φορά, απόφαση που έλαβε τον Ιούνιο του 2015 το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με την οποία επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με 3ετή αναστολή σε εκπρόσωπο φαρμακευτικής εταιρείας των Αθηνών που ενεπλάκη σε εικονικές προμήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.
Το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε επανεξετάσει την υπόθεση, μετά την αναίρεση προηγούμενης κρίσης του και επέβαλε την ίδια ποινή φυλάκισης στον κατηγορούμενο κρίνοντας τον ένοχο άμεσης συνδρομής σε απάτη αναγνωρίζοντάς του όμως το ελαφρυντικό του προτέρου έντιμου βίου.
Θυμίζουμε ότι ο 51χρονος Σ. Τ. του Ν., ιδιοκτήτης ατοµικής εταιρείας προµήθειας νοσοκοµειακού υλικού, με την επωνυμία “ΕΛΠΙΣ”, συνελήφθη, παρά την ως άνω εκκρεμότητα με τη δικαιοσύνη, τον Μάρτιο του 2014 για εμπλοκή του σε άλλη σοβαρή υπόθεση παρανομιών με προμήθειες νοσοκομείων.
Η δίκη της Ρόδου είχε επαναληφθεί μετά την έκδοση της υπ’ αριθµ. 61/2012 απόφασης του Ζ’ Τµήµατος του Αρείου Πάγου.
Αφορµή για την αναίρεση της απόφασης έδωσε προσφυγή ενώπιον του ανωτάτου ακυρωτικού του 51χρονου, που κρίθηκε ένοχος για απλή συνέργεια.
Το Πενταµελές Εφετείο Δωδεκανήσου είχε επιβάλει τον Ιανουάριο του 2010 ποινή φυλάκισης 3 ετών µε 3ετή αναστολή στον Α. Μ. του Κ., πρώην προϊστάµενο του τµήµατος διαχείρισης του Γενικού Nοσοκοµείου Pόδου, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος πλαστογραφίας µετά χρήσεως και απόπειρας απάτης κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελµα και κατά συνήθεια µε συνολικό όφελος και συνολική ζηµία που υπερβαίνουν το ποσό των 5 εκατ. δρχ.
Oι δύο καταδικασθέντες φέρονται να αποπειράθηκαν να ζηµιώσουν το Γενικό Νοσοκοµείο Ρόδου µε εικονικές προµήθειες υγειονοµικού υλικού. Ο πρώτος συγκεκριµένα φέρεται να εκµεταλλεύθηκε την ευαίσθητη θέση του ως υπευθύνου διαχείρισης στην υπηρεσία προµηθειών υγειονοµικού υλικού του νοσοκοµείου και συνεργαζόµενος µε τον δεύτερο, κατά τη διάρκεια του χρονικού διαστήµατος από 17-9-1999 έως 4-11-1999, µε πρόθεση να κατάρτισε κατ’ επανάληψη πλαστά ή νόθευσε γνήσια δελτία παραγγελιών του συγκεκριµένου Νοσοκοµείου προς την “ΕΛΠΙΣ”, για την προµήθεια µεγάλων ποσοτήτων υγειονοµικού υλικού. Η συνολική αξία του εµφανιζόµενου ως δήθεν πωληθέντος και παραδοθέντος υγειονοµικού υλικού στο νοσοκοµείο ανέρχεται στο ποσό των 13.113.400 δρχ (38.484 ευρώ).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ