Στον αγώνα ΚΟΛΟΣΣΟΣ H HOTELS απέναντι στον ΠΑΟΚ, 15η αγωνιστική, θα βραβευτεί ο JUVONTE-DAQUAN REDDIC ως MVP του πρώτου γύρου της STOIXIMAN.GR BASKET LEAGUE 2016-2017 από το Μέλος του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ κ. Παναγιώτη Κουνάκη & μέλος ΔΣ της ΚΑΕ.

 

Επί πλέον στην κοπή Βασιλόπιτας της ΚΑΕ ΚΟΛΟΣΣΟΣ H Hotels, την οποία θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου, την Κυριακή, 29 Ιανουαρίου, στις 11.00 το πρωί, στο Ροδίνι, το κεντρικό θέμα είναι η ιστορική διαδρομή στην απαρχή της ίδρυσης του ΑΟ ΚΟΛΟΣΣΟΣ.

 

Θα παραβρεθούν και θα τιμηθούν τα ιδρυτικά μέλη του ΑΟ Κολοσσός Ρόδου σύμφωνα με το καταστατικό του 1963. Μέλη των οικογενειών τους θα παραλάβουν την τιμητική διάκριση γι αυτούς που δεν είναι πια κοντά μας. Οι ιστορίες ξετυλίγονται, με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, οι φωτογραφίες ασπρόμαυρες στην αρχή και στη συνέχεια έγχρωμες, αποτυπώνουν το όραμα, την πορεία, τη μεγάλη προσπάθεια στη διαδρομή 54 ετών, για να φθάσουμε στην ΚΑΕ Κολοσσός H Hotels και τις Ακαδημίες μας.

Το υλικό που πρόσφεραν οι άνθρωποι του Κολοσσού, θα παρουσιαστεί στην εκδήλωση και στη συνέχεια θα αποτελέσει μέρος του ιστορικού αρχείου της ομάδας. Καλούνται όσοι έχουν φωτογραφικό ή άλλο υλικό από την πρώτη εποχή, να προσφέρουν ένα αντίγραφο για τις ανωτέρω ανάγκες.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, αφορά όλους τους Ροδίτες, είναι μια αφορμή να γνωρίσουμε από πρώτο χέρι ένα μέρος της μεγάλης ιστορίας.

 

Το 1963, ιδρύθηκε το σωματείο, μετά από πρωτοβουλία μιας ομάδας ανθρώπων με την ονομασία ΚΟΛΟΣΣΟΣ, για να συνδεθεί με την ένδοξη ιστορία της Ρόδου. Σκοπός του ήταν, να υποστηρίξει αγωνίσματα και κλασσικά αθλήματα εκτός του ποδοσφαίρου. Στο καταστατικό, αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Σκοπός είναι η σύμμετρος και αρμονική ανάπτυξις των σωματικών και ψυχικών δυνάμεων και δεξιοτήτων των νέων και η δημιουργία ισχυρών και ηθικών χαρακτήρων διά της καλλιέργειας κλπ».

 

Τα μέλη του ΔΣ της ΚΑΕ  ΚΟΛΟΣΣΟΣ H Hotels αναζήτησαν τα ιδρυτικά μέλη και τις οικογένειές τους για να συμμετέχουν στη γιορτή που οργανώνεται προς χάριν τους και για να παραλάβουν τιμητική πλακέτα ως αναγνώριση του σημαντικού έργου τους. Οι άνθρωποι που ξεκίνησαν την ιστορία, θα καταθέσουν γεγονότα από την εποχή εκείνη και θα μεταφέρουν στους συμμετέχοντες το γενικότερο κλίμα και την απόφασή τους για τη δημιουργία του αθλητικού σωματείου.

Τα ιδρυτικά μέλη του Κολοσσού, σύμφωνα με το καταστατικό, είναι τα εξής:

-Λαγουδάκης Κωνσταντίνος

-Βλαστός Ιωάννης

-Παλαιολόγος  Χρήστος

-Κανταρζής Ιωάννης

-Μαλλιαράκης Γεώργιος

-Βολωνάκης Νικόλαος

-Κυριακόπουλος Γεώργιος

-Ζαχαριάδης Γεώργιος

-Λεβέντης Βασίλειος

-Κόκκινος Δημήτριος

-Γεωργακόπουλος Ανδρέας

-Παπαγαπητός Βασίλειος

-Πολίτης Νικόλαος

-Χατζηνικόλας Μιχαήλ

-Κιρμιζόπουλος Δημήτριος

-Βρούλης Ιωάννης

-Καλλιγάς Ευάγγελος

-Καλαμπόκης Περικλής

-Γιαλλουράκης Ιωάννης

-Ξίπας Γεώργιος

-Υψηλάντης Αναστάσιος

-Τσαλαχούρης Κωνσταντίνος

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ