Και νέα διάσταση προσέλαβε η δικαστική έρευνα γύρω από την δραστηριότητα 67χρονου συνταξιούχου εφοριακού, κατηγορούμενου για πλαστογραφία και απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βαθμό κακουργήματος, μετά την διαπίστωση αρμοδίως από το ΣΔΟΕ Νοτίου Αιγαίου, ότι είχε εμπλοκή και στην έκδοση εικονικών φορολογικών στοιχείων για λογαριασμό εργολάβου δημοσίων έργων.
Ο 67χρονος έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του.
Η έρευνα σε βάρος του, όπως έγραψε η «δημοκρατική», ξεκίνησε προ 4ετίας μετά από καταγγελία μηχανικού της Ρόδου για υπεξαίρεση.
Στην οικία του συνταξιούχου είχαν βρεθεί και κατασχεθεί μετά από έρευνα επιταγές, πλήθος αποδείξεων και τιµολογίων, που σχετίζονται µε συγκεκριµένα ονόµατα πολιτών, βιβλία εσόδων-εξόδων και µπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, κενές άδειες κυκλοφορίας οχήµατος και 50 σφραγίδες εκ των οποίων οι 11 είναι στρογγυλές κρατικές σφραγίδες διαφόρων υπηρεσιών του Δηµοσίου και µια «µήτρα» τριών σφραγίδων.
Πρόκειται µεταξύ άλλων για σφραγίδες της ΔΟΥ Ρόδου και υπαλλήλων της, σφραγίδα του Πρωτοδικείου Αθηνών, του Εφετείου Αθηνών, του Πανεπιστηµίου Πειραιώς, της Επιθεώρησης Εργασίας και του πρώην Δήµου Αφάντου. Είχε κατασχεθεί εξάλλου το χρηματικό ποσό των 115.000 ευρώ.
Ο μηνυτής, πολιτικός μηχανικός, υποστήριξε ότι ο εφοριακός του υπεξαίρεσε χρήματα, που του έδινε για την εξόφληση υποχρεώσεών του στη ΔΟΥ και προκειμένου να καλύψει την υπεξαίρεση στις δηλώσεις του συμπεριελάμβανε τιμολόγια για ανύπαρκτες αγορές για να αυξήσει τις καταβολές σε ΦΠΑ.
Υποστήριξε ακόμη ότι διαπίστωσε την απάτη σε βάρος του μετά από έλεγχο του ΣΔΟΕ, που του επέβαλε πρόστιμο ύψους 104.484,88 ευρώ.
Ο μηχανικός στην πορεία υπέβαλε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου δήλωση με την οποία ουσιαστικά παραιτείται των καταγγελιών του, επισημαίνοντας μάλιστα ότι έχει πλήρως αποζημιωθεί για την ζημία που υπέστη από τον συνταξιούχο εφοριακό.
Απολογούμενος ο 67χρονος αρνήθηκε κατηγορηματικά την οποιανδήποτε συμμετοχή του στην κατάρτιση πλαστών τιμολογίων και λοιπών εγγράφων και έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι όλα τα έγγραφα παρεδίδοντο στον ίδιο από τους ιδιώτες, οι οποίοι προσδοκούσαν όφελος από τα πλαστά έγγραφα.
Αρνήθηκε παραπέρα ότι έχει προβεί στην παράνομη διάτρηση και θεώρηση τιμολογίων πλαστογραφώντας την υπογραφή πρώην υπαλλήλου της Δ.Ο.Υ Ρόδου και θέτοντας σφραγίδα με τα στοιχεία του.
Το ίδιο τόνισε και για τιμολόγια που του παραδόθηκαν προς διεκπεραίωση μετά το θάνατο ενός λογιστή.
Στo πλαίσιo έρευνας, που διενεργήθηκε από τις οικονομικές υπηρεσίες, διαπιστώθηκε η ύπαρξη 6 πλαστών τιμολογίων για τις οικονομικές χρήσεις 2010 και 2011, συνολικού ύψους 201.500 ευρώ περίπου από εργολάβο δημοσίων έργων. Στην οικία του συνταξιούχου εφοριακού είχε βρεθεί συγκεκριμένα ένα μπλοκ με τιμολόγια, που είχε παράνομα διατρηθεί και έφερε σφραγίδα θεώρησης της ΔΟΥ και πλαστή υπογραφή εφοριακού ελεγκτή.
Μάλιστα το επίμαχο χρονικό διάστημα ο υπόλογος πλέον εργολάβος δεν μπορούσε να θεωρήσει φορολογικά στοιχεία.
Ο συνταξιούχος φέρεται να διάρτησε παράνομα ένα μπλοκ τιμολογίων τα οποία χρησιμοποίησε ο εργολάβος και μάλιστα τα δήλωσε και στην εφορία.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ