«Ήσυχοι» μπορούν να κοιμούνται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι μετά από τις απαντήσεις που έδωσε η Υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου, με αφορμή την συνάντηση στην πανελλαδική κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 25 Γενάρη στο Υπουργείο Εργασίας.

Βασικά αιτήματα διεκδικήσεων που κατέθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων από όλη την Ελλάδα

Να επανέλθουν οι κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις και να γίνει υποχρεωτική η εφαρμογή τους. Κανείς να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ.
Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους, ανέργους και εποχικούς, αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν τα μαγαζιά τους, για όλο το διάστημα της ανεργίας. Η χορήγηση του επιδόματος να γίνεται άμεσα, με την εγγραφή του δικαιούχου στους καταλόγους του ΟΑΕΔ.

Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα των εργαζομένων του «Athens Ledra» και να διασφαλιστούν όλα τα εργασιακά δικαιώματα και οι θέσεις εργασίας.
Οι απαντήσεις για άλλη μια φορά δείχνουν ότι και αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια αντεργατική πολιτική που καταργεί δικαιώματα και κατακτήσεις εργαζομένων, για να συνεχίσουν ανενόχλητοι την κερδοφορία τους οι μεγαλοεργοδότες-μεγαλοξενοδόχοι.

Αν νομίζει η κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας ότι θα κάτσουμε με σταυρωμένα χέρια είναι γελασμένοι!!
Είναι εξοργιστικές οι απαντήσεις της Υπουργού!

►Δεν καταπίνεται το ψέμα πως δεν πληροφορήθηκε για την παύση πληρωμών του ΟΑΕΔ σε χιλιάδες άνεργους στα νησιά όταν έχει βουίξει ο τόπος ,όταν εκτός από τις ερωτήσεις που έχουν γίνει στην Βουλή όλοι οι τοπικοί κυβερνητικοί βουλευτές το ξέρουν.
►Δεν καταπίνεται η αοριστολογία για την θέση –και καλά – της κυβέρνησης για τις ΣΣΕ .
►Δεν μας καθησυχάζει καθόλου η παραπομπή της τύχης των συμβάσεων και των μισθών των εργαζομένων στον τουρισμό ,που συνεχίζει να βγάζει κέρδη, στην διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση. Έχει καεί η γούνα μας!
Όσο αφορά το δικαίωμα καταβολής του εφάπαξ θυμήθηκε την εφαρμογή του νόμου …δηλ χαμένοι από χέρι!

Ήταν αποκαλυπτική η στάση της και η δήλωση αδυναμίας για λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης προς τους απλήρωτους –αγωνιζόμενους εργαζόμενους του ξενοδοχείου Lydra Marriot.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν πικρή πείρα πλέον και μπορούν άφοβα να αποφασίσουν ότι μόνο ο δρόμος της συμμετοχής και του αγώνα μπορεί να φέρει αποτελέσματα,να εμποδίσει την εργοδοτική ασυδοσία και την κυβερνητική επιθετικότητα ,να δημιουργήσει προοπτικές για επανακατάκτηση εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων
Το Σωματείο είναι αποφασισμένο,παρά τις δυσκολίες, να συνεχίσει την πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας.
27/01/2017
ΤΟ Δ.Σ.

Υ.Γ
Επισυνάπτεται βίντεο της κινητοποίησης στο Υπουργείο Εργασίας.

 
 kostoday.com

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ