Εξοικονόμηση πόρων, μέσω της… μη αντικατάστασης των χαλασμένων λαμπτήρων φαίνεται ότι προσπαθούσε να πετύχει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όταν είχε την εκμετάλλευση και  υποστήριξη των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία από τον περασμένο Απρίλιο έχουν παραχωρηθεί στην κοινοπραξία Fraport-Slentel.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε, στην πρόσφατη ημερίδα του ΕΒΕΑ για την εθνική στρατηγική μεταφορών ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport Greece Alexander Zinnel, η αυτοψία της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας στους 14 αερολιμένες (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλλονιά,  Ζάκυνθος, Άκτίο, Καβάλα, Ρόδος, Κω, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη, Σκιάθο) ήταν αρκούντως αποκαλυπτική.

Και αυτό διότι, όπως σημείωσε:

* βρέθηκαν 12.200 καμένες λάμπες. Πρόκειται για τεράστιο αριθμό: εάν -υποθετικά- ο αριθμός των βλαβών στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια αναγόταν σε ορίζοντα επταετίας, δηλαδή ως χρονική αφετηρία ετίθετο το 2010, σημαίνει ότι κάθε χρόνο καίγονταν 1.742 λαμπτήρες χωρίς να αντικατασταθούν.
* αντικαταστάθηκαν και τοποθετήθηκαν 1.287 πυροσβεστήρες
* τοποθετήθηκαν 81 καινούργια κλιματιστικά

 Σύμφωνα με πληροφορίες, η Fraport, από τον Απρίλιο έως τις 21 Σεπτεμβρίου, πραγματοποίησε συνολικά 7.765 εργασίες από τις οποίες περίπου 2.900 αφορούσαν διορθωτικές επεμβάσεις, 4.650 εργασίες είχαν προληπτικό χαρακτήρα, ενώ περίπου 200 ήταν μικρής κλίμακας έργα αποκατάστασης.

Πότε ξεκινούν οι βαριές εργασίες

Μέχρι σήμερα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει εγκρίνει το master plan για επτά από τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια σε Χανιά, Κεφαλονιά, Ρόδο, Άκτιο, Μυτιλήνη, Ζάκυνθο και Καβάλα, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για τα υπόλοιπα επτά αεροδρόμια.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου θα ξεκινήσουν μικρής κλίμακας κατασκευαστικές εργασίες αναβάθμισης, ενώ τον Νοέμβριο τα έργα θα βρεθούν σε πλήρη ανάπτυξη.

Ο ανάδοχος προβλέπεται ότι θα ολοκληρώσει τις εργασίες σε διάστημα 48 εβδομάδων, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, με τα έργα, που έχουν προϋπολογισμό της τάξης των 400 εκατ. ευρώ, να υλοποιούνται από την τεχνική εταιρεία Intrakat.

Αποζημίωση

Ταυτόχρονα, η Fraport ζητά να ενεργοποιηθεί η πρόβλεψη της σύμβασης παραχώρησης σχετικά με την κατάσταση των αεροδρομίων.

Η σύμβαση προβλέπει ότι ο ανάδοχος θα πρέπει να αποζημιωθεί, εάν οι υποδομές των αερολιμένων, ως πάγια περιουσιακά στοιχεία, κατά τη στιγμή της παραλαβής τους είναι σε χειρότερη κατάσταση, σε σχέση με τη στιγμή της υποβολής των προσφορών.

Η υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης (και μέσω της νομικής οδού) μεταξύ της ΥΠΑ και της ελληνογερμανικής κοινοπραξίας.

capital.gr

 • από ότι φαίνεται

  και εσύ ο ΦΑΝΑΤΙΚΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΦΡΑΠΟΡΤ ( μήπως είσαι υπάλληλος της εταιρείας ) και ο άλλος της ΥΠΑ ξέρετε πράματα.
  Μια απλή ερώτηση δεν απάντησες στην κατηγορία ότι πήρατε και τα ψυγεία και δεν τα επιστρέψτε… η αναφορά της ύπαρξης βεβαιώνει την κατηγορία του .
  Και βέβαια μια μικρή παρατήρηση. Το ότι τα αφεντικά της φράπορτ στην Ελλάδα είναι από διάφορα μέρη του κόσμου ( έτσι είναι η οικονομία και οι μεγάλοι οργανισμοί ηλίθιε όπως θα έλεγε και το κολλητήρι σου ο ΣΟΙΜΠΛΕ) δεν αλλάζει το γεγονός ότι η φραπορτ ανήκει στο ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΔΙΟΥ ΤΗς ΕΣΣΗς και εάν δεν ξέρεις τι και που είναι αυτό το κρατίδιο άνοιξε τον παγκόσμιο άτλα και για να σε βοηθήσω πήγαινε σε ένα κράτος που λέγεται ΓΕΡΜΑΝΙΑ .
  Εκεί θα το βρείς
  και επίσης μην ξεχνάς ότι δουλεύεις σε μια εταιρεία που ΠΉΡΕ ΔΆΝΕΙΆ ΑΠΌ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ και αν θυμάμαι καλά με ΕΓΓΥΗΤΗ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ .
  Άρα πληρώνεσαι από τα λεφτά που μας δάνεισαν οι Γερμανοί τα ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΣΟΥ
  Μην στενοχωριέσαι είσαι αναλώσιμος όσο και όλοι οι άλλοι που δουλεύουν σε ιδιωτικές εταιρείες και μάλιστα ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ
  ΧΩΝΕΨΕΤΟ.
  Μην γλύφεις πολύ μπορεί να βρεις τον εαυτό σου έξω χωρίς να το καταλάβεις …
  Μόνο αν φορέσεις κουκούλα πιθανόν να σωθείς για λίγο….

 • BlueSea2017

  Να σου απαντήσω εγώ «μεγάλε».
  Προφανώς δεν έχεις βγει ποτέ απο το γραφείο σου για να δεις πόσες λάμπες υπάρχουν απλά γύρω σου.

  Δεν υπήρχε ούτε ένα χαρτί υγείας.

  Γεμάτες αποθήκες με Δρομέας; Καμία! Αποθήκες με λάμπες και ανταλλακτικά για τους ιμάντες παράδοσης/παραλαβής αποσκευών πολλές. Και σας σταματήσανε όταν μπήκατε μέσα για «πλιάτσικο». Για να τις πάρετε δηλαδή στα Μαριτσά, ενώ ανήκαν ήδη στην Φράπορτ, μετά την αγορά.

  Αναλώσιμα;; Σοβαρά μιλάς; Το προσωπικό της ΥΠΑ πήρε τα πάντα (όπως όφειλε), και μερικοί απο εσάς πήραν και κάποια τηλέφωνα που είχαν περισσότερες λειτουργίες (ενώ και αυτά ανήκαν στην Φράπορτ βάση σύμβασης). Δεν τους σταμάτησε κανείς σε αυτά.

  Air condition των 9000 BTU κατεστραμένα πολλά. Εδώ μιλάμε για εγκατάσταση μεγάλων κλιματιστικών μονάδων (βγες μια βόλτα στις αναχωρήσεις στο καινούριο κτίριο, θα τα δεις).
  Ατομικά ψυγεία υπαλλήλων;; Νομίζω υπάρχει ένα Kelvinator ιστορικής αξίας στο χώρο του συνεργείου (δεκαετίας 70), και 2-3 μικρά σε κάποια γραφεία (ακαθορίστου ηλικίας).

  Γραφική ύλη; Αρχίζω να πιστεύω πως ακόμα και στο γραφείο σου έχεις αρκετό καιρό να πας. Εδώ δεν είχατε εσείς στυλό και μολύβια, θα τα αφήνατε πίσω; Όλη η γραφική ύλη που υπάρχει είναι αγορασμένη απο το Πλαίσιο. Έχετε αφήσει όμως 3-4 χάρακες (σπασμένους και αυτούς). Ελάτε να τους πάρετε όποτε θέλετε.

  Σε αφήνουν χωρίς καθαριότητα; Λες ψέμματα. Τα συνεργεία καθαριότητας είναι εκεί, και όποτε τα χρειαστείτε έρχονται.

  Να τολμήσουν να απαιτήσουν; Ποιοί να απαιτήσουν τί;; Κάνει το κορόιδο ποιός; Εδώ αφήσατε σημαντικά αρχεία στα γραφεία σας, και σας λένε να έρθετε να τα πάρετε. Και αδιαφορείτε. Αλλά εσείς πήρατε πρώτα τους καναπέδες-κρεβάτια που είχατε για να κοιμάστε, και αφήσατε τα αρχεία στο έλεος τους.

  Σεβάσου τους συναδέλφους σου, δεν είναι όλοι σαν και εσένα. Σεβάσου και τους συνανθρώπους σου.

  Η Φράπορτ «μεγάλε», είναι γερμανική εταιρεία μόνο κατ’όνομα. Τρεις απο τους 5 μεγάλους είναι ξένοι. Και κανένας δεν είναι Γερμανός. Ο CEO (Zinnel) είναι Αυστριακός. Ο νο 2 Καναδός. Ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Αμερικάνος. Ο Διευθυντής Πληροφορικής/Τεχνολογίας, Ελληνοαμερικάνος (άπταιστα Ελληνικά, όχι «πολύ καλή σέρβις»). Ο Αρχι-Οικονομικός;;; ΕΛΛΗΝΑΣ!!! (Μπαλτάς). Το ήξερες; Οι υπόλοιποι είναι Έλληνες. Και μάλιστα, κάποιοι απο αυτούς ήταν της ΥΠΑ. Και τους χαμογελούσες και τους έλεγες τί καλοί που είναι, πριν φύγουν.

  Κοίτα να κάνεις την δουλειά σου λοιπόν όσο πιο καλά μπορείς, και άσε αυτούς να κάνουν την δική τους. Αυτοί που ψηφίσατε τους τα δώσανε. Θυμάσαι;

 • Συμφωνω

  Απολυτα μαζι σου …ολοι τους μηδενος εξαιρουμενου και οι κορωνες του σπιρτζη για το θεαθηναι

 • d t

  να μη ξεχνάμε ότι ο λαός ψήφισε όλους αυτούς τους 4χ4

 • Σιγα ρε μεγαλε

  Που βρηκες τοσες καμενες λαμπες…ποσα χαρτια υγειας βρηκατε στην ροδο; ποσες γεματες αποθηκες με καινουρια γραφεια και ερμαρια μαρκας dromeas βρηκατε; ποσες αποθηκες με αναλωσιμα βρηκατε ; aircondion γραφειων; ατομικα ψυγεια υπαλληλων; γραφικη υλη; και ουκ εστιν αριθμος …αναλωσιμα υλικα που οταν σας τα ζητανε απο την υπα κανετε το κοροιδο ; και αν τολμησουν και τα απαιτησουν τους κανετε την ζωη μαυρη και τους αφηνετε χωρις καθαριοτητα..και τους εκδικειστε; αλλα once o γερμανος always γερμανος …για να θυμηθουμε λιγο το παρελθον…καποιος εφτυνε ενα γερμανο και αυτοι καιγανε ολο το χωριο και σκοτωνανε καμμια 100…αντε συγχαρητηρια σε οσους εσκυψαν στα 4 για να δεχτουν την φραπορτ

 • Dimitrios F

  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧ!!!!
  Ούτε 12201 λάμπες δηλαδή!!! ΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧ
  Καλή μπίζνα!! ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΟΥΣΑΝΕ ΜΑΣ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΔΙ!!!
  Ερχεται η Ανάπτυξη μπρέ!!!
  ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ!!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ