Πρόκειται για τα πρώτα έργα που δημοπρατούνται, μετά την άρση της εμπλοκής που προκάλεσε ο νέος νόμος για τα δημόσια έργα, από τον Αύγουστο του 2016

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η οποία έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τις παρεμβάσεις βελτίωσης του οδικού δικτύου των νησιών, προκειμένου αυτό να καταστεί ασφαλέστερο για τους χρήστες του και με στόχο να συμβάλει στην μείωση των τροχαίων ατυχημάτων,  προχωρά στην εκτέλεση δύο σημαντικών οδικών έργων, σε αντίστοιχα κομβικά σημεία του νησιού της Ρόδου, σε Αρχάγγελο και Παστίδα, για να οποία, με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας προκηρύσσει ανοιχτούς διαγωνισμούς.

Πρόκειται για τα έργα «Συντήρηση οδού από Εθνική Οδό Ρόδου – Λίνδου έως είσοδο Αρχαγγέλου» με συνολικό προϋπολογισμό 170.000 ευρώ και «Διαμόρφωση – Ασφαλτόστρωση οδού προς το νέο Δημοτικό Σχολείο Παστίδας στη Δ.Ε. Πεταλούδων», συνολικού προϋπολογισμού 80.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι τα πρώτα έργα που δημοπρατεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, μετά το ξεπέρασμα όλων των γραφειοκρατικών παλινωδιών και προσκομμάτων που προκάλεσε ο νέος νόμος για τα δημόσια έργα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» κάθε σχετική διαδικασία για πολλούς μήνες, από τον Αύγουστο του 2016.

Η πρώτη εργολαβία αφορά στη συντήρηση του οδικού δικτύου από τη διασταύρωση της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου έως την είσοδο του οικισμού του Αρχαγγέλου.

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 21/02/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.

Η δεύτερη εργολαβία αφορά στην διαμόρφωση – ασφαλτόστρωση της υφιστάμενης οδού που οδηγεί που οδηγεί στο νέο δημοτικό σχολείο από την Δημοτική Κοινότητα Παστίδας. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προσφορών είναι η 21/02/2017, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00πμ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη των δύο διαγωνισμών από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Πλατεία Ελευθερίας στη Ρόδο, μέχρι και την Πέμπτη, 16/02/2017.

Τα δύο έργα χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και είναι ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων Νομού Δωδεκανήσου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ