Στη Ρόδο θα βρίσκεται σήμερα ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Κώστας Παναγόπουλος, πλαισιωμένος από τους Μάκη Ασημακόπουλο, Γενικό Διευθυντή του Μαραθωνίου της Αθήνας και του Rungreece και Θανάση Ράπτη, πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνων, προκειμένου να συναντηθούν με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον πρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Ζήκα, οι οποίοι εκδήλωσαν εγγράφως ενδιαφέρον να συνδιοργανώσουν και στη Ρόδο το Run Greece. Επίσης, οι δύο άνδρες, θα συναντηθούν και με τη δημοτική αρχή.

Ο θεσμός του Run Greece ξεκίνησε το 2013 και έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους φίλους του δρομικού κινήματος στις πέντε πόλεις που διεξήχθη αρχικά (Ηράκλειο, Λάρισα, Ιωάννινα, Καστοριά, Πάτρα) και από το 2014 και στην Αλεξανδρούπολη.

Στα τέλη του 2016 η ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τη χορηγό εταιρεία του Rungreece, τη Wind, αποφάσισε την προσθήκη άλλης μιας πόλης για τη διοργάνωση του θεσμού.

Τελικά προκρίθηκε η υποψηφιότητα της Ρόδου και απομένει η υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών με τους συνδιοργανωτές, καθώς και η διασφάλιση της στήριξης του Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ.

Αξίζει να τονισθεί, ότι οι αγώνες που περιλαμβάνονται στο Rungreece (10.000μ., 5.000μ. και 1000μ. παιδιών από δημοτικά σχολεία), προβάλλονται σε ζωνταντή μετάδοση από την ΕΡΤ, σε εκπομπή διάρκειας περισσότερης της μίας ώρας, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να διαφημίζεται το νησί σε πανελλήνιο επίπεδο. Ήδη η ημερομηνία διεξαγωγής έχει προσδιορισθεί, είναι η 1η Οκτωβρίου 2017, ημέρα Κυριακή και περιελήφθη στο καλεντάρι του ΣΕΓΑΣ.

Το Σάββατο η γιορτή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου διοργανώνει την ετήσια αθλητική της γιορτή, που θα γίνει το Σάββατο 28 Ιανουαρίου και ώρα 18.00 στο Πνευματικό Κέντρο του Ιδρύματος Υποτροφιών Εμμ.& Μ. Σταματίου (Γρηγορίου Λαμπράκη 12, 1ος όροφος), με την βράβευση των καλύτερων αθλητών και αθλητριών του 2016 και την κοπή της πίτας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ