Στα πλαίσια της σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα την τουριστική προβολή των νησιών που δέχτηκαν πρόσφυγες και μετανάστες με την παρουσία των Υπουργών Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Τουρισμού Έλενας Κουντουρά και του Υφυπουργού Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Ηλίας Καματερός κατέθεσε γραπτή πρόταση (αποχώρησε λόγω υποχρεώσεων στη Βουλή) για την αξιοποίηση των αυξανόμενων επισκεπτών από την Τουρκία.

Κατέθεσε χαρακτηριστικά τη σημασία που έχει για όλα τα νησιά η αξιοποίηση αυτού του ρεύματος με την ενίσχυση των υπηρεσιών ελέγχου στα λιμάνια και άλλες απαιτούμενες ενέργειες.

Ειδικά για την Κω τόνισε ότι έχει ιδιαίτερη σημασία, γιατί:

  1. ο τουρισμός αυτός αποτελεί ένα σοβαρό αντίβαρο στο all inclusive, αφού οι επισκέπτες αυτοί ενισχύουν αποκλειστικά τις τοπικές επιχειρήσεις
  2. είναι χαρακτηριστικό ότι οι αφίξεις από απέναντι μόνο με ημερόπλοια πλησιάζουν το 20% των αφίξεων στο αεροδρόμιο
  3. ο τουρισμός αυτός διαρκεί όλο τον χρόνο και δεν είναι εποχιακός (φυσικά με διακυμάνσεις)

Αυτά τα στοιχεία δείχνουν τις δυνατότητες που υπάρχουν και τα μέτρα που πρέπει να παρθούν, ώστε μαζί με άλλες δράσεις (εναλλακτικός και θεματικός τουρισμός, αγροδιατροφικό κ.ά.) να αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα του τουρισμού.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ