Ανεξάρτητα αν η εφαρμογή της λειτουργίας των POS (Point of Sales), τα γνωστά τερματικά-«μηχανάκια», που μπήκαν κυρίως στη ζωή μας μετά την επιβολή των capital controls, θα χρησιμοποιηθεί θεωρητικά και για την πάταξη της φοροδιαφυγής, από την άλλη πλευρά φαίνεται ότι ανοίγει ένα νέο πεδίο, μια νέα μπίζνα για όσους ασχολούνται στην εν λόγω αγορά.

Η υποχρεωτική χρήση POS θα οδηγήσει σε αύξηση μεγεθών για τα μηχανάκια που θα λειτουργήσουν στην αγορά, με κάποιες εκτιμήσεις να μιλούν για τερματικά που θα φτάσουν έως και τις 500 χιλιάδες σε αριθμό, με τον τζίρο των «πλαστικών συναλλαγών» να αναμένεται να φθάσει τα 20 δισ. ευρώ από τα 16 δισ. ευρώ του 2016.

Προφανώς μιλάμε για μια «πίτα» εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να τεθεί προς διεκδίκηση από τις εταιρείες που ήδη δραστηριοποιούνται, όπως οι Cardlink (Φέσσας), First Data, Euronet, EDPS και Mellon, τις Visa και Μastercard και βέβαια τις ίδιες τις τράπεζες.

Μένει βέβαια να φανεί ποια άλλα ονόματα δώσουν το παρών στη μάχη για τα POS γιατί υπάρχουν και άλλες επιχειρήσεις με ανάλογο λογισμικό…

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Πηγή: reporter.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ