Με μεγάλη θλίψη και έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωση της Νομαρχιακής Συνδιάσκεψης Σύριζα Νότιας Δωδεκανήσου, η οποία αναφέρεται σε ομόφωνο ψήφισμα, με το οποίο καταγγέλλουν ότι η δομή που λειτουργεί στη θέση «Σφαγεία Ρόδου», υπό την αιγίδα του Δήμου Ρόδου, δεν περιποιεί τιμή για τη Δωδεκάνησο.

Επίσης προτείνεται το κλείσιμο του άτυπου κέντρου στα «Σφαγεία» και παράλληλα τη δημιουργία προσωρινών κέντρων φιλοξενίας, hot spot, αλλά και μόνιμες δομές φιλοξενίας, θεωρώντας  κατάλληλα ξενοδοχεία, πανσιόν και σπίτια σε διάφορες τοποθεσίες στο νησί.

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που καταγγέλλουν ότι η άτυπη δομή δεν περιποιεί την τιμή για τη Δωδεκάνησο;

Αυτοί που στα hot spot που δημιούργησαν είδαμε τις εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης κατά τη διάρκεια της τελευταίας κακοκαιρίας;

Είναι αυτοί που Υπουργός της Κυβέρνησης τους, ομολόγησε δημοσίως ότι δεν έχουν σχέδιο για την οργάνωση  και λειτουργία μίας δομής hot spot;

Είναι αυτοί που στις δομές που οργάνωσαν έχουν ανθρώπους να κοιμούνται σε θερινές σκηνές στη μέση του χειμώνα και χθες είχαμε τον πρώτο νεκρό από μαγκάλι;

Τέτοιες δομές θέλουν να δημιουργήσουν στο νησί της Ρόδου; Τέτοιες εικόνες θέλουν να δούμε και να προβληθούν για το νησί;

Ας τους ενημερώσουμε λοιπόν ότι από το άτυπο κέντρο στα «Σφαγεία», έχουν φιλοξενηθεί προσωρινά και αθόρυβα, πάνω από 10.000 άτομα την τελευταία διετία.

Ας τους υπενθυμίσουμε ότι με τον τρόπο τον οποίο έγινε η διαχείριση της δομής δεν είχαμε εικόνες ντροπής  που θα δυσφημούσαν το νησί, με επίπτωση στον τουρισμό.

Τέλος να σας υπενθυμίσουμε ότι η παρούσα κυβέρνηση εξαίρεσε τη Ρόδο και την Κάρπαθο από την αναστολή της αύξησης του ΦΠΑ με τη δικαιολογία ότι το νησί δεν έχει  πρόσφυγες και μεταναστευτικές ροές.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου είναι κάθετα αντίθετος σε οποιαδήποτε ενέργεια ή απόφαση που τείνει να είναι βλαπτική για το τουριστικό προϊόν και τη διεθνή εικόνα της Ρόδου. Είναι αντίθετος σε οποιεσδήποτε εξαγγελίες και πρακτικές που οδηγούν σε αρνητικό κλίμα και μείωση του τουριστικού ρεύματος.

Τα νησιά δεν είναι χώρος πειραματισμών και έχουν δεχθεί ήδη αρκετά πλήγματα τα τελευταία χρόνια από τις πολιτικές πρακτικές.

Εξαγγελίες ανθρωπισμού στις πλάτες των άλλων δεν θα γίνουν ανεκτές.

 

Εκ του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ