Η ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ; ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΦΥΓΑΝ ;  Η «ΕΛΠΙΔΑ» ΗΛΘΕ ;

 

Σήμερα συμπληρώνονται δύο (2) χρόνια από τις εκλογές της 25ης/1/2015, που ανέδειξαν πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ.

Με ποιές δεσμεύσεις, απέναντι στον ελληνικό λαό, ο Αλέξης Τσίπρας πήρε, τότε, την σχετική πλειοψηφία του 36% ;

  • Άμεση κατάργηση του 1ου & 2ου μνημονίου ! Δύο χρόνια μετά, εφαρμόζει 3ο μνημόνιο και έχει συμφωνήσει «κόφτη», που επιβάλλει ήδη μέτρα 3ου plus μνημονίου.
  • Κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του 1ου & 2ου μνημονίου ! Δύο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν καταργήθηκαν, αλλά ψηφίστηκαν και πολλοί άλλοι δυσμενείς εφαρμοστικοί νόμοι.
  • Διαγραφή του «παράνομου και επονείδιστου» δημοσίου χρέους ! Δύο χρόνια μετά, όχι μόνο δεν έχει διαγραφεί ούτε ευρώ, αλλά δεν εφαρμόστηκε καν η απόφαση των δανειστών μας (Νοεμβρίου 2012), για ελάφρυση του (μείωση επιτοκίων, επιμήκυνση εξόφλησης κ.λ.π).
  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, καμιά περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά 13ης & 14ης σύνταξης και πλήθος άλλων παροχών ! Δύο χρόνια μετά και μισθοί & συντάξεις μειώνονται, επαναφορά 13ης σύνταξης δεν έγινε και αντί των παροχών έχουμε εξοντωτική αύξηση αμέσων & εμμέσων φόρων, ασφαλιστικών εισφορών και δυστυχώς ύφεση!
  • Και δεν φθάνουν όλ’ αυτά έχουμε και έλεγχο των δανειστών (άρα εκχώρηση) τόσο των τραπεζών, όσο και του δημοσίου πλούτου, για 100 χρόνια !
  • Τέλος : – μήπως εφαρμόστηκε το «κανένα σπίτι σε χέρι τραπεζίτη» ; Δύο χρόνια μετά, έχουμε ψηφισμένο νόμο, για πώληση των κόκκινων (και όχι μόνο) δανείων σε ξένες εταιρείες !
  • μήπως βελτιώθηκε η διαβίωση των ελλήνων και των ελληνίδων ;

Από αυτή την συνοπτική απαρίθμιση, προκύπτει αβίαστα αυτό που αισθάνονται όλοι οι έλληνες πολίτες (και αυτοί που ψήφισαν τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α & τους Ν.ΕΛ), ότι «η ΕΛΠΙΔΑ»(του συριζαίικου σλόγκαν «η ελπίδα έρχεται») δεν ήλθε.

Και τώρα τι γίνεται ;  Πως ο ελληνικός λαός θα ανακτήσει τις  ΕΛΠΙΔΕΣ του ;

  • Μπορεί να τις ανακτήσει, αλλά όχι με την ίδια «ρότα» !
  • Και η πρώτη που πρέπει να αλλάξει «ρότα» είναι η διακυβέρνηση της χώρας μας (ακόμη καλύτερα αν αλλάξει «ρότα» και η Ευρωπαϊκή ‘Ενωση) Όμως, ανεξάρτητα από την Ε.Ε, από τον συνεχιζόμενο επτάχρονο «γολγοθά» του ελληνικού λαού, να καταλάβουμε, ότι: για να αποφύγουμε την πλήρη καταστροφή, να επιλέξουν –επί τέλους–την εθνική συνεννόηση (!),τα λεγόμενα φιλοευρωπαϊκά κόμματα

Την προσπάθεια, όλων όσων κυβέρνησαν αυτά τα επτά χρόνια την Ελλάδα να βγάλουν, μόνοι τους, την χώρα από την κρίση την ζήσαμε και την υποστήκαμε – Το 2010 & το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, με τις μεταρρυθμίσεις του, τις αδικίες και τα λάθη του, προσπάθησε μόνος του. Όλοι οι άλλοι, με πρώτη την αξιωματική αντιπολίτευση (Ν.Δ) αρνήθηκαν την εθνική συνεννόηση, υπόσχοντο πολλά, για να έλθουν εκείνοι – μόνοι – στην εξουσία.

-Το 2012 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α (αξιωματική αντιπολίτευση) αρνήθηκαν την εθνική συνεννόηση και προχώρησαν σ’ αυτήν η Ν.Δ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ και η ΔΗΜ.ΑΡ (τον πρώτο χρόνο). Ο Αντώνης Σαμαράς, εγκαταλείποντας όσα υπόσχετο από το 2010, με αδικίες και λάθη, εφάρμοσε το 2ο μνημόνιο, προσπάθησε.  Επί δυόμισυ χρόνια (μέχρι τέλους του 2014) ο Αλέξης Τσίπρας υπόσχετο πολλά, για να έλθει εκείνος – μόνος – στην εξουσία. Πράγμα που έγινε, πριν δύο χρόνια στις 25/1/2015, με την στήριξη του Πάνου Καμμένου.

— Το καλοκαίρι όμως του 2015, όταν διαχώρισαν την θέση τους 40 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και η χώρα ευρέθη «στο χείλος του γκρεμού», ο Αλέξης Τσίπρας αναζήτησε την εθνική συνεννόηση. Για τη χώρα, την έδωσαν η Ν.Δ, το ΠΑ.ΣΟ.Κ και το Ποτάμι, αλλά την μετέτρεψε σε «εθνική συνεννόηση μιας χρήσης !» Μετά τις πρόωρες εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015, ο Αλέξης Τσίπρας εγκατέλειψε την εθνική συνεννόηση και επέλεξε να κυβερνήσει πάλι μόνος του, αγγαλιά με τον Πάνο Καμμένο. Τα αποτελέσματα τα βιώνουν σήμερα οι έλληνες και οι ελληνίδες…

Και σήμερα, παρά την επτάχρονη οδυνειρή εμπειρία της μοναχικής διακυβέρνησης, από όλους τους πρωθυπουργούς (τον Καραμανλή, που διέπραξε τον εκτροχιασμό των δημοσίων οικονομικών, τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά και τον Τσίπρα), ο Κυριάκος Μητσοτάκης δυστυχώς απορρίπτει την εθνική συνεννόηση και θέλει, λέει, εκλογές, για να κυβερνήσει κι αυτός μόνος του ! Τα ίδια που έλεγε και ο Αντώνης Σαμαράς το 2012…!

Μα δεν διδάχθηκε τίποτε ο πρόεδρος της Ν.Δ (όπως και ο Αλέξης Τσίπρας) ούτε από την επτάχρονη, συνεχιζόμενη περιπέτεια της χώρας μας, ούτε από την εθνική συνεννόηση που έγινε σε άλλες χώρες (Κύπρος, Ιρλανδία, Πορτογαλία…), για να βγούν από τα μνημόνια ;

Το δίλημμα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, είναι «εθνική συνεννόηση, για να αναβιώσουν οι ελπίδες ή καταστροφή !»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ