Ειδήσεις

Λεοντόψαρο εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Τελένδου Καλύμνου

Το λεοντόψαρο βρέθηκε από τον εκπαιδευτή καταδύσεων Μικέ Ρεΐση κουρνιασμένο σε μια τρύπα στην Τέλεντο, σε βάθος 16 μέτρα. Ήρεμο και καθόλου επιθετικό.

Είναι εδώδιμο αλλά και επικίνδυνο αν σε τσιμπήσει. Ψαράδες και ψαροτουφεκάδες πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί στο άγγιγμα του όταν είναι ζωντανό.

Το video που ακολουθεί τραβήχτηκε από το Μικέ Ρεΐση που  είναι PADI εκπαιδευτής καταδύσεων του καταδυτικού κέντρου ΚΑΛΥΜΝΟΣ (KALYMNOS Diving Center) του Ξενοδοχείου ΕΛΙΕΣ. www.kalymnosdiving.gr

Το kalymnos-news.gr ευχαριστεί το Νικόλαο Ρείση  υπεύθυνο  του καταδυτικού κέντρου ΚΑΛΥΜΝΟΣ (KALYMNOS Diving Center) του Ξενοδοχείου ΕΛΙΕΣ για την ενημέρωση

Να θυμίσουμε ότι πριν 2,5 μήνες την Κυριακή 2 Απριλίου 2017 ,στη θαλάσσια  περιοχή Νισύρου αλιεύτηκε ένα λεοντόψαρο σε βάθος 5 μέτρα. από το αλιευτικό «Δέσποινα» του Στέφανου Κουμπανιού με το αλιευτικό εργαλείο δίχτυα.

Μετά το γνωστό και επικίνδυνο  λαγοκέφαλο, ένα άλλο άκρως επικίνδυνο ψάρι το  λεοντόψαρο, μετανάστευσε στη Μεσόγειο. Το λεοντόψαρο πρωτοεμφανίστηκε στα νερά της Ελλάδας πέρσι το καλοκαίρι.

Πρόκειται για  ένα δυνητικά θανατηφόρο ψάρι, αφού είναι δηλητηριώδες είδος που πέρασε από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της διώρυγας του Σουέζ  στη Μεσόγειο και απειλεί τα θαλάσσια οικοσυστήματα και την τοπική αλιεία.

Το λεοντόψαρο Pterois miles, είναι ένα άκρως επεκτατικό το οποίο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε μόνο από ντοκιμαντέρ και ενυδρεία.

Τα αγκάθια του λεοντόψαρου είναι δηλητηριώδη και δυνητικά θανατηφόρα για όποιον τρυπηθεί.

.kalymnos-news.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου