Ξεκαθαρίζει τις επόμενες ώρες το τοπίο στα Δωδεκάνησα αναφορικά με τις κρίσεις των Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.
Τα σενάρια δίνουν και παίρνουν, ενώ είναι καθολική σχεδόν η διαπίστωση στην περιοχή μας, μεταξύ των αστυνομικών, ότι τα κριτήρια των φετινών κρίσεων μόνο αξιοκρατικά δεν ήταν.
Πιο συγκεκριμένα, ως απρόβλεπτη θεωρείται η αποστρατεία του Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Τσαρδινάκη, διοικητή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου αλλά και του Ταξίαρχου κ. Φώτη Νικολόπουλου, Αστυνομικού Διευθυντή της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου, που υπηρέτησε επί σειράν ετών με αυταπάρνηση σε θέσεις ευθύνης στην ΕΛΑΣ στη Ρόδο, αφήνοντας τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Οι κρίσεις συνεχίστηκαν χθες για τους αξιωματικούς με βαθμό Διευθυντή και Υποδιευθυντή.
Η διοίκηση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου αναμένεται να ανατεθεί σε αξιωματικό με βαθμό Ταξιάρχου και η διοίκηση της Α’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου σε Αστυνομικό Διευθυντή.
Ως επικρατέστερος για την τελευταία θέση θεωρείται ο κ. Γ. Γεωργακάκος, δοκιμασμένος αξιωματικός με εμπειρία στο νησιωτικό μας χώρο.
Η διοίκηση της Β’ Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου δεν αποκλείεται να ανατεθεί σε αξιωματικό με βαθμό Υποδιευθυντή, ψηλά στην επετηρίδα.
Οι κρίσεις των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησαν το Σάββατο με την αποστρατεία ενός αντιστρατήγου, 10 υποστρατήγων και 21 ταξιαρχών.
Ο υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννης Διαμαντόπουλος οδηγήθηκε στην αποστρατεία, ενώ μεταξύ των υποστρατήγων, που αποστρατεύτηκαν, συγκαταλέγεται και ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, για χρόνια προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Διατηρητέοι κρίθηκαν 10 υποστράτηγοι, 12 ταξίαρχοι προήχθησαν σε υποστράτηγους, ενώ 40 ταξίαρχοι κρίθηκαν διατηρητέοι.
Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τοποθετήθηκε ο κ. Αριστείδης Ανδρικόπουλος, επιτελάρχης ο κ. Μιχαήλ Καραμαλάκης, στην νέα θέση του επιθεωρητή Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων τοποθετείται η κ. Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο μέχρι πρότινος διοικητής της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας Αντώνης Μπάκας τοποθετείται στη θέση του γενικού επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος και ο μέχρι πρότινος αττικάρχης Χρήστος Δραγατάκης καταλαμβάνει την θέση του επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ