Τάσεις «διάσπασης» διακρίνονται στους κόλπους των τουριστικών πρακτόρων Ρόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες, μερίδα των επαγγελματιών του κλάδου επιχειρεί τη δημιουργία μίας νέας Ένωσης, όπου θα συμμετέχουν πρακτορεία που ειδικεύονται στον θαλάσσιο τουρισμό μαζί με πρακτορεία γενικού τουρισμού.
Τα αίτια αυτής της εξέλιξης δεν έχουν γίνει γνωστά. Φημολογείται πάντως ότι επικρατεί δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι η διοίκηση της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου «ακολουθεί τα τελευταία χρόνια ένα εξαιρετικά χαμηλό προφίλ, δίνοντας την εικόνα ενός ανενεργού φορέα και όλα αυτά σε μία περίοδο που οι προκλήσεις και τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο κλάδος γιγαντώνονται».  Όσοι είναι αντίθετοι με τον τρόπο λειτουργίας της Ένωσης, προσδοκούν, μεταξύ άλλων, μεγαλύτερη παρεμβατικότητα σε καίρια ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο, ουσιαστική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την προβολή των όποιων δράσεων γίνονται, ώστε να λαμβάνει γνώση η τοπική κοινωνία της Ρόδου.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχαιρεσίες που έγιναν στα μέσα Δεκεμβρίου 2016 αναδείχθηκε εκ νέου πρόεδρος ο κ Κωνσταντίνος  Κατσίβας. Στη θέση του γενικού γραμματέα εκλέχθηκε ο κος Σάββας Παγωνάκης, ενώ αντιπροέδρος αναδείχθηκε ο κος Αλέκος Κυρμπάσης, ταμίας ο κος Ευριπίδης Σαμαράς και σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων ο κος Λοϊζος Καλοδούκας (καλύπτοντας τη θέση εκλεγμένου μέλους που αποχώρησε).
Η νέα διοίκηση, πάντως, διαψεύδει τις όποιες φήμες διάσπασης, σημειώνοντας ότι πρόκειται απλά για μία κίνηση η οποία (σε περίπτωση που γίνει) προσβλέπει στην ικανοποίηση «προσωπικών προσδοκιών» ορισμένων επαγγελματιών.
Μιλώντας στη «δημοκρατική», ο πρόεδρος της Ένωσης Τουριστικών Γραφείων Ρόδου και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Γραφείων Ταξιδίων & Τουρισμού (FEDHATTA), κ. Κωνσταντίνος Κατσίβας, δηλώνει:
«Δεν μπορώ να γνωρίζω εάν ευσταθούν οι όποιες φήμες για τη δημιουργία μίας νέας τοπικής ένωσης τουριστικών γραφείων στη Ρόδο. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, πιθανότατα να έχει να κάνει με τις σκέψεις κάποιων μεμονωμένων επαγγελματιών. Αυτό που έχω να πω είναι ότι η Ένωσή μας παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και παρεμβαίνει, όπου είναι απαραίτητο. Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και ανάλογα πάντα με τις δυνάμεις μας προβάλλουμε το τουριστικό μας προϊόν και το 2017 είμαστε έτοιμοι για  μία ακόμη πιο δυναμική δράση».
Να σημειωθεί ότι η υπάρχουσα Ένωση απαριθμεί περίπου 38 μέλη. Εάν δημιουργηθεί μία νέα, ξεχωριστή ένωση τότε αυτόματα διασπάται και η ισχύς των επαγγελματιών, μερίδα των οποίων εκφράζει έντονο προβληματισμό για μία τέτοια κίνηση. Άλλοι πάλι εμφανίζονται επιφυλακτικοί σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια για τη δημιουργία δεύτερης ένωσης τουριστικών γραφείων δύσκολα θα είχε αποτέλεσμα. Στον αντίποδα αυτής της άποψης, υπάρχουν και όσοι λένε ότι μία νέα Ένωση, που θα λειτουργούσε πιο συγκροτημένα, θα έφερνε καλύτερα αποτελέσματα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ