Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο  την περασμένη εβδομάδα ,φτάνοντας τις 280.000, οι επισκέψεις υποψηφίων  στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι οποίοι επιθυμούσαν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση συμμετοχής στις τρεις προκηρύξεις διαγωνισμών που «τρέχουν » ταυτόχρονα αυτή την περίοδο για 1800 περίπου προσλήψεις μόνιμου προσωπικού κυρίως στον τομέα της Υγείας. Εκτός των υποψηφίων εκτιμάται πως πολλοί ήταν και απλώς  ενδιαφερόμενοι  οι οποίοι  επιχείρησαν  να εισέλθουν στην ιστοσελίδα ώστε να διαπιστώσουν εάν ανήκουν στις κατηγορίες των υποψηφίων, με βάση τα τυπικά τους προσόντα, που μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής σε μια από τις τρεις προκηρύξεις.

Το πρωτοφανές ,για τα δεδομένα του ΑΣΕΠ, ρεκόρ  των 280.000 ηλεκτρονικών κλήσεων-επισκέψεων στην ιστοσελίδα του καταγράφηκε την περασμένη Παρασκευή  στις 12 περίπου  το μεσημέρι  με   αποτέλεσμα  να υπερφορτωθεί το ηλεκτρονικό του σύστημα  και να τεθεί όλο το Σαββατοκύριακο  εκτός λειτουργίας. Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των 280.000 κλήσεων  από ηλεκτρονικούς  επισκέπτες μέσα σε μια ώρα μιας καθημερινής ημέρας είναι υπερτετραπλάσιος από τον  προηγούμενο που ήταν το 2016 όταν  τότε  είχε φτάσει τις 60.000 κλήσεις και  σε μια ώρα.

Πληροφορίες από στελέχη του ΑΣΕΠ κάνουν λόγο για  πρωτοφανές ενδιαφέρον συμμετοχής σε διαγωνισμούς για τη διεκδίκηση μιας θέσης στον ήλιο του δημοσίου ,ενδεικτικό άλλωστε της αγωνιώδους αναζήτησης εργασίας από τους νέους λόγω και της τεράστιας ανεργίας. Σύμφωνα με μετρήσεις εκτός  από τις  280.000 κλήσεις η ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ δέχθηκε επισκέψεις και από 150.000 μοναδικούς επισκέπτες. Λόγω της απενεργοποίησης του συστήματος υποδοχής των ηλεκτρονικών αιτήσεων  το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε   παράταση στις χρονικές προθεσμίες   υποβολής των  αιτήσεων αλλά και στις προθεσμίες που αφορούν στη μετέπειτα  ταχυδρομική υποβολή των φακέλων με τα απαιτούμενα, ανά προκήρυξη, δικαιολογητικά.

Οι χρονικές παρατάσεις στις  προθεσμίες, που θα οριστούν σύντομα από το ΑΣΕΠ, αφορούν τις προκηρύξεις  5Κ/2016. 6Κ/2016 και  7Κ/2016  για την πρόσληψη τακτικού προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων στην ΕΥΑΘ, τα ο ΕΚΑΒ και φορείς του Υπουργείου Υγείας.

newpost.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ