Ελεύθερη χωρίς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία της, με ομόφωνη απόφαση του Ειδικού Ανακριτη σε θέματα Διαφθοράς και του Εισαγγελέα Υπηρεσίας, μια 43χρονη Ροδίτισσα, που κατηγορείται για κακουργηματική απάτη και πλαστογραφία.
Η ανωτέρω φέρεται συγκεκριμένα να είχε κάνει χρήση πλαστού απολυτηρίου Γυμνασίου συγγενικού της προσώπου, προκειμένου να εγγραφεί, να παρακολουθήσει και εν συνεχεία να εξασφαλίσει πτυχίο νοσηλεύτριας, το οποίο και χρησιμοποίησε για να απασχοληθεί στο ίδρυμα του Αγίου Ανδρέα.
Η συγκεκριμένη υπάλληλος φέρεται να έχει ήδη απολυθεί.
Η 43χρονη διαζευγμένη γυναίκα επεσήμανε απολογούμενη ότι ανέλαβε μόνη της την ανατροφή των τριων ανήλικων τέκνων της και προσπαθούσε να βρεί μία σταθερή εργασία προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της, εντασσόμενη και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την εν γένει επιμόρφωσή της.
Παρά τις επίπονες και επίμονες προσπάθειές της, όπως κατέθεσε, κανείς εργοδότης δεν ήθελε να την προσλάβει στην εργασία του, γνωρίζοντας ότι έχει 3 ανήλικα τέκνα, αφού εξ αυτού του λόγου θα ήταν υποχρεωμένος να καταβάλλει αυξημένα επιδόματα τέκνων.
Στο πλαίσιο προκήρυξης του ΑΣΕΠ κατέθεσε, όπως είπε, τον Οκτώβριο του έτους 2006 όλα τα νόμιμα δικαιολογητικά που είχε στην κατοχή της και συγκεκριμένα τα πιστοποιητικά ότι ήταν τέκνο πολύτεκνης οικογένειας, διαζευγμένη και μητέρα τριών ανηλίκων τέκνων των οποίων ασκούσε αποκλειστικά την επιμέλεια και μακροχρόνια άνεργη.
Διορίστηκε τον Μάιο του έτους 2008 ως βοηθητικό προσωπικό στο θεραπευτήριο χρονίων παθήσεων παίδων.
Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε, ενεγράφη και φοιτεί στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου παρακολουθώντας το Β΄ κύκλο σπουδών.
Υποστήριξε ότι προκύπτει η ανυπαρξία δολίας προαιρέσεώς της για την εξαπάτηση της επιτροπής τονίζοντας ότι πέτυχε την διεκπεραίωση όλων των δοκιμασιών και εξετάσεων στις οποίες υποβλήθηκε, ενώ ήταν άριστη η διαγωγή της, αλλά και ο ζήλος και η αφοσίωση της στην εργασία της, έχοντας στον φάκελλο της ουκ ολίγους ηθικούς επαίνους.
Τόνισε επίσης ότι η πράξη για την οποία διενεργείται η κύρια Ανάκριση, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν κακουργηματική πλαστογραφία αλλά επί το ορθότερο ως πλαστογραφία πιστοποιητικού, η οποία είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και ως εκ τούτου τυγχάνει παραγεγραμμένη.
Ως συνήγορος υπεράσπισης της παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Κιουρτζής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ