Στην Αρχαία Αθήνα η ύβρις και η συκοφαντία ήταν η μόνιμη μάστιγα του Δημοκρατικού πολιτεύματος. Ακόμη και στον Χρυσό Αιώνα του Περικλέους.

Στη σύγχρονη εποχή οι δικοί μας υβριστές και συκοφάντες δεν θα εμποδίσουν τη Συνεχή Δράση μας και τον Αγώνα μας για ένα Συνδικαλισμό Ηθικής, Αξιών και Προοπτικής. Έχουμε άλλωστε την απόλυτη βεβαιότητα ότι η θλιβερή αυτή ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου δεν αφορά άλλον Αστυνομικό πέραν του συντάκτη και υπογράφοντος Προέδρου αυτής. Έχοντας επίσης δεδομένη την εμπιστοσύνη όλων των Αστυνομικών του Νοτίου Αιγαίου στην Ένωσή μας δεν θα αναζητήσουμε τους λόγους και τις στοχεύσεις που οδήγησαν τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Δωδεκανήσου να προβεί σε αυτήν την ενέργεια. Το νέο ήθος που εισαγάγαμε στον Συνδικαλισμό εμπνέει όλες τις Αστυνομικές Συνδικαλιστικές Ενώσεις της Επικρατείας. Ασφαλώς και δώσαμε μάχη για την επιστροφή της Διμοιρίας από τη Λέρο στη Ρόδο και τα καταφέραμε.  Δεν μας περισσεύει όμως χρόνος να γυρίσουμε το κεφάλι στις σκοτεινές εποχές ούτε να ρωτήσουμε τους απρόκλητους εχθρούς μας τι επιθυμούν να γράφουμε στις ανακοινώσεις μας για να είναι ευχαριστημένοι.

Δεν μας το επιτρέπει η συνείδησή μας αλλά ούτε και η Συνδικαλιστική μας Πορεία και Δράση.

Τέλος, οι υβριστές μας και οι συκοφάντες μας θα πρέπει να μάθουν άπαξ δια παντός ότι δεν θα τους ρωτήσουμε ουδέποτε για να μας δείξουν το δρόμο που οδηγεί στο σκοτάδι.

Με πνεύμα ενωτικό και έχοντας την εμπιστοσύνη όλων των Αστυνομικών του Ν. Αιγαίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας και φυσικά της Ηγεσίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας θα συνεχίσουμε τους δίκαιους αγώνες μας υπέρ του ανθρώπου, υπέρ του δικαίου, υπέρ των Αστυνομικών Συναδέλφων μας και υπέρ της κοινωνίας.

Η ηθική μας στάση και η αγάπη μας για τον Συνάδελφο μας οδήγησε στον Συνδικαλισμό. Διαφορετικά ούτε ο Συνδικαλισμός θα είχε την ανάγκη μας, ούτε εμείς την ανάγκη του Συνδικαλισμού.

________________________________________________________________________________

 

Ο   Πρόεδρος                                                                                                                   Ο  Γ. Γραμματέας

Θέμης Ι. Καλαμάτας                                                                                        Γεώργιος  Π. Στέργου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ