Στη θλίψη βυθίστηκαν οι Ένοπλες Δυνάμεις, μετά την τραγωδία με τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου απ’ όπου ανασύρθηκαν νεκροί τέσσερις επιβαίνοντες, μεταξύ των οποίων και ο Ρεθυμνιώτης υποστράτηγος, Ιωάννης Τζανιδάκης.
Ο υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς, που έχασε τη ζωή του στη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου Χιούι, στο Σαραντάπορο, ήταν ιδιαίτερα αγαπητός και στην Ρόδο έχοντας υπηρετήσει με τον βαθμό του αντισυνταγματάρχη, ως διοικητής της μονάδας τεθωρακισμένων 395 ΕΑΡΜΕΘ, στην Άσπρη Πέτρα στην Ψίνθο.
Μεταξύ άλλων είχε συμβάλει στην κατασκευή του ιερού ναού του Αγίου Ευσταθίου στην μονάδα και είχε αφήσει τις καλύτερες των εντυπώσεων.
Όπως ανακοινώθηκε, η εξόδιος ακολουθία του Ιωάννη Τζανιδάκη, θα τελεσθεί σήμερα στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.
Η εξόδιος ακολουθία του συνταγματάρχη Θωμά Αδάμου(ΤΘ) θα τελεσθεί σήμερα στις 10 το πρωί στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας.
Η εξόδιος ακολουθία του ταγματάρχη (ΑΣ) Δημοσθένη Γούλα τελέσθηκε χθες  στις 12 το μεσημέρι στη Λάρισα και η εξόδιος ακολουθία του υπολοχαγού(ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή τελέσθηκε επίσης χθες στις 5:30 το απόγευμα, στη Λάρισα.
Ο υποστράτηγος καταγόταν από την Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου ενώ μόλις πρόσφατα, τον περασμένο Μάρτιο, στις κρίσεις των αξιωματικών, είχε προαχθεί σε υποστράτηγο και τοποθετήθηκε υποδιοικητής της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα.
Ήταν παντρεμένος και είχε αποκτήσει δύο παιδιά, τον Μανώλη και τον Απόστολο, οι οποίοι υπηρετούν στην ΕΛ.ΑΣ.  Ζούσε στην Αθήνα.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1984 και ονομάστηκε Ανθυπολοχαγός Τεθωρακισμένων (Ανθυπίλαρχος).
Ο ανώτατος αξιωματικός του Στρατού Ξηράς, διετέλεσε Υπασπιστής του υφυπουργού Άμυνας κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη από το Σεπτέμβριο 2007 μέχρι τον Οκτώβριο 2009.
Οι δύο άνδρες διατηρούσαν και προσωπική φιλία μιας και τους ένωνε η καταγωγή τους.
Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ, θέλησε με μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αποχαιρετήσει τον υποστράτηγο και πρώην υπασπιστή του.
«Η Ελλάδα και όλοι οι Έλληνες, θρηνούμε για την απώλεια των τεσσάρων άξιων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας, που έχασαν τη ζωή τους στο βωμό του καθήκοντος. Ιδιαίτερα εγώ, είμαι βαθύτατα συντετριμμένος διότι με τον  υποστράτηγο Ιωάννη Τζανιδάκη μας συνέδεε βαθύτατη προσωπική φιλία και υπήρξε διευθυντής του στρατιωτικού μου γραφείου την περίοδο, που άσκησα τα καθήκοντα του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας.
Ήταν πραγματικά τέσσερις εκλεκτοί στρατιωτικοί και σπάνιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν για τον επαγγελματισμό, το ήθος, την σεμνότητα και την προσφορά τους στις ένοπλες δυνάμεις μας και την πατρίδα.
Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους και τους οικείους τους».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ