Πανέτοιμοι είναι οι διοργανωτές της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, της  διοργανώτριας εταιρείας Sports Tours Hellas και του Ποδηλατικού Ομίλου »Ροδήλιος» για το το «UCI Rhodes GranFondo Tour 2017», τον προκριματικό αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλου Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθεί το επόμενο τριήμερο στο νησί μας.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει έναν αγώνα ατομικής χρονομέτρησης απόστασης 21 χλμ.,έναν αντοχής απόστασης 95 χλμ. και επίσης έναν αγώνα αντοχής 113χλμ., ο οποίος είναι ένας προκριματικός αγώνας για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2017 που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 24-27 Αυγούστου στο Albi της Γαλλίας.

Χθες πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Grand Hotel, η τελική συνέντευξη τύπου των διοργανωτών, κατά τη διάρκεια της οποίας παρουσιάστηκαν όλες οι λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ

Το UCI Rhodes Granfondo Tour είναι ο μοναδικός αγώνας στο Παγκόσμιο καλεντάρι που δίνει την ευκαιρία πρόκρισης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Albi της Γαλλίας (24-27/8/2017), με 4 διαφορετικούς τρόπους, όπως παρακάτω:

 1. Το 25% από την Ατομική Χρονομέτρηση κάθε ηλικιακής κατηγορίας .
 2. Το 25% κάθε ηλικιακής κατηγορίας από τον αγώνα του 1ου εταπ του αγώνα της αντοχής.
 3. Το 25% κάθε ηλικιακής κατηγορίας από τον αγώνα του 2ου εταπ του αγώνα αντοχής.
 4. Το 25% της τελικής Γενικής κατάταξης για όσους συμμετέχοντες τερματίσουν και τους τρεις αγώνες!

ΚΑΡΤΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑΣ

Ο διοργανωτής θα μοιράσει 10 κάρτες ελευθέρας (5 για την ατομική χρονομέτρηση & 5 για τον αγώνα αντοχής) σύμφωνα με: α) Σε συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α είχε πτώση με εγκατάλειψη κατά τη διάρκεια των αγώνων με αναγνωρισμένα τραύματα ή καταστροφή του ποδηλάτου του. β) Σε συμμετέχοντα/ουσα ο οποίος/α υποστηρίζει διαχρονικά τη διοργάνωση.

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ – ΤΥΠΟΙ ΑΓΩΝΩΝ

Το «UCI Rhodes GranFondo Tour» προσφέρει 3 αγώνες:

Ι. Ημερομηνία: Παρασκευή 21 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
1o Εταπ
Εκκίνηση: 14:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 3χλμ.
Απόσταση: 95χλμ.
Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

 1. Ημερομηνία: Σάββατο 22 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
  2ο Εταπ
  Εκκίνηση: 14:00
  Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου. Θα υπάρξει προ εκκίνηση 6 χλμ.
  Απόσταση: 113 χλμ.
  Το 25% από κάθε κατηγορία συμμετεχόντων προκρίνεται αυτόματα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης το 25% της Γενικής Ατομικής του Γύρου προκρίνονται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.
  Σημείωση: Από τον αγώνα αντοχής υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
  Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
  Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

IΙΙ.
Ημερομηνία: Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ‘’UCI Rhodes GranFondo Tour’’
Aτομική Χρονομέτρηση ΙΤΤ
Εκκίνηση: 09:00
Εκκίνηση – Τερματισμός: Δημαρχείο Ρόδου
Απόσταση: 21 χλμ.
Ο αγώνας ατομικής χρονομέτρησης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 23 Απριλίου 2017, με εκκίνηση πρώτου αθλητή στις 09:00. Οι αθλητές θα ξεκινούν ανά 1 λεπτό. Από την ατομική χρονομέτρηση υπάρχει επίσης πρόκριση για το τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος για το συγκεκριμένο αγώνισμα.
Σημείωση: Επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτων ατομικής χρονομέτρησης.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!
Mετά τον τερματισμό των αθλητών δεν επιτρέπεται η επιστροφή τους από την τέντα της ηλεκτρονικής χρονομέτρησης.

Περιγραφή αγώνα: Οι συμμετέχοντες θα τοποθετηθούν σε γκρουπ και θα διανύσουν 10χλμ. Χ 2φορές με αναστροφή στην περιοχή εκκίνησης -τερματισμού. Θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το σημείο σύμφωνα με τις υποδείξεις των διοργανωτών.

ΙV.
Ημερομηνία: Κυριακή 23 Απριλίου 2017 ‘’Rhodes GranFondo’’
Εμπειρίας/Experience Ατομική Χρονομέτρηση
Εκκίνηση: 12:00 περίπου (τελευταίο γκρουπ)
Εκκίνηση – Τερματισμός:Πλατεία Δημαρχείου
Απόσταση: 10.2 χλμ.
Η διαδρομή του αγώνα είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr
Συμφώνα με τους κανόνες της UCI οι αθλητές δεν επιτρέπονται να έχουν δική τους τεχνική υποστήριξη-συνοδεία!

AΡΙΘΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΑΚΕΤΟΥ- ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΦΑΚΕΛΟΣ

Μέσα σε αυτόν τον φάκελο μπορείτε να βρείτε: τον αριθμό της πλάτης και το αυτοκόλλητο στο κράνος, και οι δύο αριθμοί μπαίνουν (αριστερά στην ποδηλατική μπλούζα). Βιβλίο αγώνα, ατομικό δώρα, το chip για το ποδήλατο.
Σημείωση: Προσοχή σε περίπτωση απώλειας του chip επιβαρύνεστε το κόστος των 35 ευρώ.
Η διανομή του τεχνικού φακέλου θα γίνεται σε αυτούς που έχουν μαζί τους την απόδειξη πληρωμής της εγγραφής τους , στο επίσημο ξενοδοχείο των αγώνων RACE HOTEL: MITSIS GRAND HOTEL το οποίο βρίσκεται 500m. από την περιοχή εκκίνησης-τερματισμού, στην περιοχή Κρητικά (Ακτή Μιαούλη 1). Οι φάκελοι θα δίνονται στις ακόλουθες ώρες και ημέρες:
• Πέμπτη 20 Απριλίου: 16:00 – 20:00
• Παρασκευή 21 Απριλίου: 09:00 – 10:00 & 19:00 – 20:00
• Σάββατο 22 Απριλίου: 09:00-10:00
Για ομάδες υπάρχει η δυνατότητα να παραλάβει τους φακέλους ένας αντιπρόσωπος, αφού φέρει μαζί τους τις υπεύθυνες δηλώσεις των υπόλοιπων συμμετεχόντων.

MERCHANDISING: Θα διατεθούν προς πώληση αναμνηστικές ποδηλατικές μπλούζες, παντελονάκια και κάλτσες, με το λογότυπο των αγώνων. Παραγγελίες στο:      info@ugfws-rhodes.gr

ΑΠΟΝΟΜΕΣ

H Οργανωτική επιτροπή θα βραβεύσει του τρεις πρώτους νικητές από κάθε ηλικιακή κατηγορία με διάφορα έπαθλα και μετάλλια. Επιπλέον ειδική απονομή θα πραγματοποιηθεί στους 3 πρώτους νικητές της γενικής ατομικής του γύρου τόσο στις Γυναίκες όσο και στους Άνδρες.
Ειδική φανέλα θα απονέμεται κάθε μέρα στον πρώτο της Γενικής Ατομικής του Γύρου.
Επίσης θα υπάρξει ειδική βράβευση στους 3 πρώτους Άνδρες και Γυναίκες, για τους συμμετέχοντες του αγώνα Experience ανά 10ετια δηλ. (16-29, 30-39, 40-49, 50-59, 60+) αμέσως μετά το τέλος των αγώνων με ειδικά μετάλλια του διοργανωτή. Λεπτομέρειες όσον αφορά στα έπαθλα του αγώνα θα παρουσιαστούν στην επίσημη ιστοσελίδα www.ugfws-Rhodes.gr, μέσα στο χρόνο.
Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα σε περίπτωση μικρής συμμετοχής στην κατηγορία των Γυναικών, να τροποποιήσει τις ηλικιακές κατηγορίες στις απονομές.

ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Κατά τη διάρκεια του αγώνα θα υπάρχει συνοδεία αυτοκινήτων για service με ποδήλατα και ρόδες. Αυτά θα βρίσκονται στο μπροστινό γκρουπ στη μέση και στο τέλος του αγώνα. Επιπλέον μηχανική κάλυψη θα παρέχεται στις Feeding zones.
Αντίστοιχη κάλυψη θα παρέχεται από ασθενοφόρα τα οποία θα βρίσκονται κατά μήκος της διαδρομής, όπου κρίνουν οι διοργανωτές ότι υπάρχει επικινδυνότητα, επιπλέον εθελοντικές ομάδες θα βρίσκονται στα Feeding zones και στη περιοχή εκκίνησης – τερματισμού.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Προσοχή. Στους αριθμούς που θα παραλάβουν οι αθλητές πρέπει στο πίσω μέρος είναι υποχρεωμένοι, να γράψουν το όνομά τους, την ομάδα αίματος, αναφορά χρόνιας κατάστασης π.χ άσθμα, κάποια λήψη φαρμάκων εκείνη τη περίοδο και τέλος τηλέφωνο άμεσης επικοινωνίας με συγγενή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ