Ειδήσεις

Στο «ΕΛΠΙΔΑ» για την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down-«Γι’ αυτό είμαι σήμερα εδώ. Για να μιλήσω με πράξεις”

Στο Δωδεκανησιακό Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες – Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ «ΕΛΠΙΔΑ», βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, ο Δρ. Στέφανος Δράκος, πολιτευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος Ρόδου.

Ο ίδιος, αφού συνομίλησε με την πρόεδρο του «ΕΛΠΙΔΑ» Σταυρούλα Καπούλα, άκουσε προσεκτικά τις επισημάνσεις του επιστημονικού, διδακτικού και εθελοντικού δυναμικού του Κέντρου, ενώ δημιούργησε μαζί με τους ωφελούμενους κάρτες για το σημερινό εορτασμό.

Ο Δρ. Στέφανος Δράκος, φανερά ικανοποιημένος από τη συνάντησή του με τους ωφελούμενους, έγραψε στην κάρτα που δημιούργησε ο ίδιος τη φράση «Παράθυρο στην ΕΛΠΙΔΑ!!!», ενώ στη συνέχεια προσέφερε ενδεικτικά δώρα στην πρόεδρο και τους ωφελούμενους του Κέντρου.

Λίγο πριν την αποχώρησή του, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της άρτιας λειτουργίας και στήριξης τέτοιων δομών, σημειώνοντας τα κάτωθι:

«Να ακούσουμε τη φωνή των ατόμων με Σύνδρομο Down. Αυτό είναι το βασικότερο. Εάν τους ακούσουμε πραγματικά, θα μπορέσουμε να συνδράμουμε στην εξέλιξη του κόσμου.

Σήμερα, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, οφείλουμε να τονίσουμε την αδήριτη ανάγκη της ουσιαστικής και αδιάκοπης στήριξη ανθρώπων και δομών που εργάζονται προς αυτό το σκοπό.

 Γι’ αυτό και είμαι σήμερα εδώ. Για να μιλήσω με πράξεις.

Οφείλουμε να ακούσουμε τη φωνή αυτών των ανθρώπων, ώστε η θέση τους, οι ανάγκες τους, τα ταλέντα τους, να επηρεάσουν τις παγκόσμιες και εγχώριες κυβερνητικές πολιτικές και δράσεις.

Απαιτούνται εξειδικευμένες πολιτικές. Ειδικές δράσεις.

Ξεκινάμε από την οικογένεια. Εκεί όπου τα παιδιά πρέπει να συναντούν τη θαλπωρή και την αγάπη. Πρέπει να νιώθουν αποδεκτοί και να ενθαρρύνονται. Να χτίσουν μαζί τους την αυτοπεποίθηση και την αυτοεκτίμησή τους.

Συνεχίζουμε με την εκπαίδευση. Εκεί όπου η πολιτεία οφείλει να συνδράμει στη λειτουργία άρτιων εκπαιδευτικών δομών και να ενισχύσει το έργο τους.

Απαιτείται εξειδικευμένη εκπαίδευση με εξάλειψη των διακρίσεων και κίνηση όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την άρση των όποιων εμποδίων αποκλείουν την κοινωνική τους ένταξη.

Άρτιες εκπαιδευτικές και κοινωνικές δομές, οι οποίες θα συνδράμουν ακόμη και στην πληροφόρηση και στήριξη των γονέων.

Πολιτεία, εκπαιδευτικές υπηρεσίες, εξειδικευμένες δομές, οργανισμοί, σύλλογοι, ιατρικό προσωπικό, γονείς, άτομα με σύνδρομο Down κ.α., οφείλουν να εργαστούν ενωμένοι, ώστε να εξοικειωθεί το κοινωνικό σύνολο με την ποικιλομορφία των ανθρώπων.

Να συμβάλλουν στη δημιουργία τμημάτων ένταξης και υποστήριξης του συνόλου των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αλλά και να μεριμνήσουν για τη διαβίωση αυτών των ανθρώπων που σε αρκετές περιπτώσεις αντιμετωπίζουν ακόμη και το πρόβλημα ελλείψεως της οικογενειακής θαλπωρής και φροντίδας.

Μέριμνα από τις πρώτες κιόλας ημέρες της γέννησής τους.

Μέριμνα με ολοκληρωμένο σχέδιο, με εφαρμόσιμο πρόγραμμα, με απόλυτη διαφάνεια και υπό αυστηρό έλεγχο.

#wdsd18».

 

 

 

Δρ. Στέφανος Δράκος

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου