Ποινή κάθειρξης 7 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στους Σ. Κ. του Ε. και Ε. Κ. του Κ., αθίγγανους, που κρίθηκαν ένοχοι ληστείας κατά συναυτουργία.
Ο πρώτος κρίθηκε ένοχος για το ό,τι επί δύο έτη πριν τη σύλληψη του την 24η Μαρτίου 2011, επανειλημμένα απείλησε τον Π. Γ. με ξύλα και μαχαίρια ότι θα του κάνει κακό και με τον τρόπο αυτό τον εξανάγκαζε να του παραδίδει χρηματικά ποσά, ενώ την επίμαχη ημέρα τον απείλησε με ένα κομμάτι ξύλο και πιάνοντας τον από το λαιμό, του πήρε 70 ευρώ.
Τις ως άνω πράξεις τελούσε εξάλλου με την συνδρομή της δεύτερης.
-Ποινή κάθειρξης 7 ετών επιβλήθηκε από το ίδιο δικαστήριο στους υπηκόους Αλγερίας, K. B. του B. 34 ετών και L. S. του B. 29 ετών, που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν το μεσημέρι της 17ης Ιουλίου 2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Λίνδου τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραβιάσουν σταθμευμένα αυτοκίνητα.
Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί του Α.Σ Λίνδου, λόγω των αυξημένων περιστατικών κλοπών σε οχήματα, είχαν λάβει επίκαιρες θέσεις από τις πρωινές ώρες της 17ης Ιουλίου 2015 και επιτηρούσαν το χώρο στάθμευσης οχημάτων στην παραλία του Αγίου Παύλου.
Περί ώραν 15.15 αντιλήφθηκαν ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο μάρκας CITROEN C3 να εισέρχεται στο χώρο στάθμευσης και να εξέρχονται από αυτό δύο αλλοδαποί.
Διαπιστώθηκε ότι στάθμευσαν το εν λόγω όχημα με την όπισθεν πολύ κοντά στα ήδη σταθμευμένα οχήματα και ο ένας εκ των δραστών άνοιγε το χώρο αποσκευών του οχήματος με αποτέλεσμα να μειώνεται η ορατότητα των περαστικών και ο άλλος, προφασιζόμενος ότι αλλάζει ρούχα τύλιγε, μία πετσέτα γύρω από το σώμα του και προσέγγιζε τις κλειδαριές των οχημάτων, τις οποίες με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου επιχειρούσε να παραβιάσει. Με την μέθοδο αυτή οι δράστες επιχείρησαν να διαρρήξουν συνολικά τέσσερα οχήματα χωρίς αποτέλεσμα.
Εξεταζόμενοι ισχυρίστηκαν αρχικά ότι όλες τις μέρες, που βρίσκονταν στη Ρόδο κοιμόντουσαν εντός του οχήματος ή σε διάφορες παραλίες.
Το πρωί της 18-7-2015 τηλεφώνησε στην Ασφάλεια υπάλληλος από την ρεσεψιόν ξενοδοχείου στην περιοχή του Αγίου Νικολάου και ανέφερε ότι δύο υπήκοοι Αλγερίας έχουν να εμφανιστούν από τις πρωινές ώρες της 17-7-2015. Αφού διαπιστώθηκε ότι διέμεναν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, έγινε έλεγχος στο δωμάτιό τους και βρέθηκαν εντός σακβουαγιάζ 3 τάμπλετ, μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, 6 κινητά τηλέφωνα, διαβατήρια και ταυτότητες, 4.620 δηνάρια Σερβίας και 1.220 ρούβλια Ρωσίας.
Στην πορεία της έρευνας προέκυψαν τα εξής:
– Την 17-07-2015 και περί ώρα 15.15 επιχείρησαν να παραβιάσουν τους χώρους αποσκευών (πορτ μπαγκάζ) τεσσάρων ενοικιαζομένων οχημάτων.
– Την 14-07-2015 μετέβησαν στο χώρο στάθμευσης της παραλίας του Αγίου Παύλου και παραβίασαν το αυτοκίνητο της κ. Ιωάννας Στεφανακίδου.
-Την 16-07-2015 παραβίασαν το αυτοκίνητο του Ρώσου τουρίστα Abdrev Novichov.
-Την 17-07-2015 στο χώρο στάθμευσης της Παναγίας Τσαμπίκας παραβίασαν το πορτ μπαγκάζ ενοικιαζομένου αυτοκινήτου του Πολωνού Piotr Dzuerzeba.
-Την 15-07-2015 στo χώρο στάθμευσης οχημάτων στις Πηγές Καλλιθέας παραβίασαν την αριστερή πόρτα του αυτοκινήτου του κ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη.
-Την 16-07-2015 στο χώρο στάθμευσης στην παραλία του Αγίου Παύλου παραβίασαν το πορτ μπαγκάζ του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου του Ρουμανού κ. Αlexandru Matei.
-Την 17-07-2015 στο χώρο στάθμευσης της Παναγίας Τσαμπίκας παραβίασαν το πορτ μπαγκάζ του ενοικιαζομένου αυτοκινήτου του Ούγγρου Nyari Oszkar.
Κατά την εξέτασή τους οι ανωτέρω αποδέχθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες και περιέγραψαν τις πράξεις και τον τρόπο δράσης τους με κάθε λεπτομέρεια.
-Ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το ίδιο δικαστήριο τους Μ. Α Τ. του Α. Δ. και Ε. Θ. Ξ. του Ν. που κρίθηκαν ένοχοι για διακεκριμένες κλοπές από κοινού.
Οι κατηγορούμενοι κάτοικοι Κω εισήλθαν την 25η Οκτωβρίου 2015 σε γυμναστήριο επί της οδού Ασκληπιού και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και 20 ευρώ.
Την 24η Οκτωβρίου 2015 διέρρηξαν εστιατόριο στην οδό Μπουμπουλίνας και αφαίρεσαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή και 300 ευρώ.
Την 26η Οκτωβρίου 2015 διέρρηξαν δωμάτιο ξενοδοχείου στην οδό Αρτεμισίας και αφαίρεσαν έναν φορητό υπολογιστή.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ