Ευεργετικές ήταν οι τελευταίες βροχοπτώσεις για τους υδροφόρους ορίζοντες και τις καλλιέργειες σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Πολιτικής και Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη. Παράλληλα, ο αντιπεριφερειάχης ανέφερε ότι βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με τον ΕΛΓΑ, ώστε να αποζημιωθούν οι αγρότες που υπέστησαν ζημιές λόγω της ανομβρίας στα δύο προηγούμενα χρόνια.
«Οι τελευταίες βροχοπτώσεις ήταν ευεργετικές για τις καλλιέργειες και τον υδροφόρο ορίζοντα. Στο φράγμα Γαδουρά, αλλά και στο φράγμα  Απολακκιάς και στις δεξαμενές είχε μειωθεί η στάθμη λόγω της ανομβρίας. Η μείωση της στάθμης ήταν ένα θέμα που μας ανησυχούσε. Πλέον όμως τα πράγματα είναι καλύτερα.
Η Περιφέρεια καταβάλλει προσπάθειες ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί από τις επιπτώσεις της ανομβρίας στα δύο προηγούμενα έτη. Βρισκόμαστε στην έναρξη της διαδικασίας σε συνεννόηση με τις υπηρεσίες του ΕΛΓΑ. Την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθώ ξανά τον πρόεδρο του οργανισμού γι’ αυτό το λόγο. Ευελπιστώ να ολοκληρωθεί προς όφελος των παραγωγών μας η όλη διαδικασία», είπε ο κ. Ζαννετίδης.
Όπως ανέφερε παραπέρα ο  αντιπεριφερειάρχης κ. Ζαννετίδης, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα πάρει μέρος στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ στην Αθήνα το διάστημα από τις 27 έως 30 Ιανουαρίου 2017 με τη συμμετοχή 28 παραγωγών από 16 νησιά της Περιφέρειας. Όσον αφορά  το λόπι της Κατταβιάς, τη σιτάκα της Κάσου και το κρασοτύρι της Κω, αναμένονται οι αποφάσεις του Υπουργείου για τον χαρακτηρισμό τους ως προϊόντα ονομασίας προελεύσεως. Παράλληλα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες για την ανάδειξη του παραδοσιακού μελεκουνιού της Ρόδου ως προϊόν προστατευόμενης γεωγραφικής προέλευσης. Όσον αφορά το μελεκούνι, οι διαδικασίες μπορεί να διαρκέσουν έως τρία χρόνια.
Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ότι έχουν κατατεθεί και μελετώνται προτάσεις από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και από τη WWF για την καταμέτρηση του πληθυσμού των ελαφιών και τη διαχείρισή τους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ