Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης του δύο φορές κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας του, αφέθηκε χθες, μετά την απολογία του, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου και της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών, ένας 37χρονος Ροδίτης, που συνελήφθη την Τρίτη, από λιμενικούς του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.
Πιο συγκεκριμένα ο 37χρονος εντοπίστηκε από τους λιμενικούς πλησίον του λιμένα της Ακαντιάς και μετά από έρευνα που του έγινε, βρέθηκε στην κατοχή του μια πλαστική συσκευασία με κοκαϊνη βάρους 23,3 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 1.460 ευρώ.
Στην οικία του βρέθηκαν διάφορα ναρκωτικά χάπια, χρησιμοποιημένες σύριγγες και ένας αυτοσχέδιος ναργιλές.
Ο κατηγορούμενος δήλωσε εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών, προσθέτοντας ότι καταβάλλει προσπάθειες για να απεξαρτηθεί.
Υποστήριξε ότι αγόρασε την κοκαϊνη από έναν υπήκοο Αλβανίας στην Ανάληψη.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κ. Ασλάνης.
-Ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 30χρονο Ροδίτη, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου την 9η Φεβρουαρίου 2016.
Στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, περιήλθαν πληροφορίες, που ήθελαν τον κατηγορούμενο να κατέχει μεγάλες ποσότητες ηρωίνης.
Τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση και εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης 9 Φεβρουαρίου 2016, να κινείται με μια μοτοσικλέτα στην επαρχιακή οδό Καλαμώνα – Ψίνθου.
Η μοτοσικλέτα εντοπίστηκε σταθμευμένη σε αγρόκτημα του Καλαμώνα και ο 30χρονος ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί σ’ αυτήν.
Ακολούθησε σωματική του έρευνα και βρέθηκαν στην κατοχή του δύο αυτοσχέδιες πλαστικές συσκευασίες με ηρωίνη, η μια βάρους 451 γραμμαρίων και η άλλη 441 γραμμαρίων.
Βρέθηκε επίσης το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.
Η μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας του κατασχέθηκε ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του, βρέθηκε ακόμη ένα κινητό τηλέφωνο.
Απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι ένας τρίτος του τηλεφώνησε ζητώντας του να αναλάβει από τη συγκεκριμένη «καβάτζα» ποσότητα ναρκωτικών για να καλύψει τις ανάγκες τις εξάρτησής του. Όταν μετέβη στο σημείο και διαπίστωσε ότι η ποσότητα ηρωίνης που ήταν στο σημείο ήταν εξαιρετικά μεγάλη, του τηλεφώνησε πίσω για να τον ενημερώσει κι ότι ο διακινητής του ζήτησε να την κρατήσει κι ότι θα του έδινε οδηγίες στην πορεία τι να την κάνει.
Στο χρονικό εκείνο σημείο επενέβησαν οι αστυνομικοί και τον συνέλαβαν.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ