Η δημοτική κοινότητα Ρόδου έκοψε την πρωτοχρονιάτική της πίτα χθες με την παρουσία του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου κ. Θωμά Σωτρίλλη, του περιφερειακού συμβούλου κ. Κάλλιστου Διακογεωργίου και των αντιδημάρχων Σάββα Διακοσταματίου, Τέρη Χατζηιωάννου και Μαρίζας Χατζηλαζάρου. Με μικρή καθυστέρηση έφθασε στα γραφεία της τοπικής κοινότητας και ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χαζτηδιάκος, ο οποίος είχε επισκεφθεί πριν μετανάστρια, η οποία γέννησε στο Νοσοκομείο.
Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας κ. Μίλτος Παγκάς τόνισε ότι μπορεί οι συνθήκες να μην είναι ιδανικές, αυτό όμως δεν θα αποτελέσει εμπόδιο ώστε να δώσει ο καθένας τον καλύτερό του εαυτό για το καλό της Ρόδου. Μεταξύ άλλων είπε:
«Το 2016 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τη Ρόδο και όλη την Ελλάδα. Μία χρονιά που δεν θέλουμε να θυμόμαστε. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ευχόμαστε και ελπίζουμε τα πράγματα από την νέα χρονιά να είναι καλύτερα και πιο δημιουργικά, γιατί ο κόσμος μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, επιβιώνει με δυσκολία. Στους δημότες της Ρόδου έχω να πω ότι δεσμευόμαστε πως θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για το καλό όλων. Μεγάλη βαρύτητα θα δώσουμε στην καθημερινότητα. Δεν είναι εύκολες οι συνθήκες, οι πόροι είναι πλέον ελάχιστοι, παρόλα αυτά με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε το καλύτερο που μπορούμε».
Ο κ. Σωτρίλλης παρομοίασε τη Ρόδο με μία  Ferrari, επισημαίνοντας ότι μπορεί να αποτελέσει την πιο σύγχρονη εκδοχή του εν λόγω πολυτελούς αυτοκινήτου, εάν όλοι δουλέψουν ενωμένοι για ένα κοινό στόχο. «Όλοι μαζί μπορούμε να δουλέψουμε για τη Ρόδο. Η Ρόδος ήταν η Ferrari, εξακολουθεί να είναι η Ferrari και μπορεί να αποτελέσει την πιο σύγχρονη και εξελιγμένη εκδοχή της. Εμείς είμαστε πάντα κοντά σας και αν χρειαστεί να βάλουμε ένα χέρι στις προσπάθειές, σας θα το κάνουμε», είπε ο κ. Σωτρίλλης.
Τέλος, ο κ. Διακοσταματίου αφού ευχήθηκε μία καλή και παραγωγική χρονιά, ανακοίνωσε ότι και η τελευταία οικογένεια αποχώρησε από την οδό Καμείρου και έτσι πλέον μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για τη διάνοιξη του δρόμου, διαδικασία για την οποία καταβάλλονται διαχρονικά προσπάθειες από τις εκάστοτε δημοτικές αρχές.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ