Ειδήσεις

Μελισσοκόμος σε δικάσιμο για πρόκληση δασικής πυρκαγιάς

Σε ρητή δικάσιμο παραπέμφθηκε χθες από τον Εισαγγελέα Υπηρεσίας, μελισσοκόμος, κατηγορούμενος για πρόκληση δασικής πυρκαγιάς από αμέλεια.
Η πυρκαγιά ξέσπασε συγκεκριμένα το βράδυ της Τρίτης στα «Πασαούτια». Στην περιοχή υπάρχουν αγροτικές εκτάσεις διάσπαρτες κατοικίες, όπως επίσης δασική έκταση.
Δραστηριοποιούνται αγρότες και μελισσοκόμοι και υπάρχει και εκπαιδευτήριο σκύλων. Από την έρευνα των ανακριτικών υπαλλήλων της ΠΥΡ προέκυψε ότι η πυρκαγιά, που έκαψε δύο στρέμματα, ξεκίνησε από δασική έκταση, όπου υπήρχαν επτά κυψέλες με μέλισσες.
Στο σημείο και μέσα σε μια άδεια καμμένη κυψέλη βρέθηκε ένα καπνιστήρι, που είχε αλλοιωθεί.
Ο μελισσοκόμος κατά την διάρκεια ελέγχου το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στα μελίσσια ιδιοκτησίας του, δεν έσβησε καλά το καπνιστήρι, που τοποθέτησε σε μια άδεια κυψέλη, με αποτέλεσμα λόγω του ανέμου, που έπνεε με ένταση 4 μποφόρ στην περιοχή, να εκδηλωθεί πυρκαγιά.
Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 12 υπαλλήλους, ένα όχημα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, 2 ιδιωτικά βυτιοφόρα και 5 εθελοντές.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου