Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017, στην αίθουσα «Καλλιπάτειρα» των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πανηγυρική συνεστίαση για την κοπή της πίτας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε και η βράβευση εργαζομένων του Εκπαιδευτικού Ομίλου για το έργο και την προσφορά τους.

Όπως και η περσυνή εκδήλωση έτσι και η φετινή ήταν πανηγυρική αφού στον ίδιο χώρο παραβρέθηκαν το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό όλων των επιμέρους μονάδων του εκπαιδευτικού ομίλου και συγκεκριμένα, των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», του Αθλητικού και Πολιτιστικού Κέντρου «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις», των Εκπαιδευτικών Κέντρων «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις», των Καλοκαιρινών Προγραμμάτων «Summer School ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», του Κέντρου Ψυχολογικής Στήριξης και Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις», του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης (Επιπέδου 2), του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ι.Ι.Ε.Κ. City Unity, Ρόδος», του ωδείου «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» και της «Δωδεκανησιακής Εταιρείας Υπηρεσιών και Εμπορίου Ο.Ε.».

Ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» κ. Κυριάκος Κυριακούλης στην εισαγωγική του ομιλία, σχολίασε τις χαμηλές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στο διεθνές πρόγραμμα για την αξιολόγηση των μαθητών (PISA) συγκριτικά με την οικονομική κατάσταση της χώρας, προέτρεψε τους εκπαιδευτικούς να εντείνουν τις προσπάθειές τους για ουσιαστική μάθηση των μαθητών και εκπαίδευσή τους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τόνισε την ανάγκη συνεργασίας όλων των μελών του Εκπαιδευτικού Ομίλου προκειμένου αυτός να συνεχίσει τη λαμπρή πορεία του και τα αξιοζήλευτα επιτεύγματά του στο μέλλον. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο θεσμό της απονομής τιμητικών διακρίσεων σε ανθρώπους του ομίλου τονίζοντας ότι το νόημα της βράβευσης είναι η αναγνώριση του μόχθου, της προσπάθειας και της επίδοσης όσων βραβεύονται, η ενθάρρυνσή τους να συνεχίσουν με την ίδια επιτυχία τις επιδόσεις τους, καθώς επίσης και η δημιουργία προτύπων προς μίμηση στην ευρύτερη κοινότητά μας.

Στη φετινή εκδήλωση, από τον χώρο των εκπαιδευτικών βραβεύτηκε για τη αφοσίωση και την προσφορά της στην εκπαίδευση η Κατερίνα Δέμπελη (Βιολόγος). Από το βοηθητικό προσωπικό βραβεύτηκε ο Sadush Bullari (Πέτρος). Επιπρόσθετα, βραβεύτηκε ο ηλεκτρονικός Θανάσης – Τσαμπίκος Κλαδάκης, γονέας του σχολείου, για τη μακρόχρονη σχέση του με τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» και τη προσφορά του σε αυτά.  Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου κ. Ιωάννης Παπαδομαρκάκης και οι σχολικοί σύμβουλοι Ιωάννης Καραγιάννης (Μαθηματικών) και Αδαμαντία Φατσέα (Φυσικής Αγωγής).

Τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» αποτελούν τη «ναυαρχίδα» του Ομίλου και παρέχουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκαταλέγονται ανάμεσα στις καλύτερες σχολικές μονάδες της χώρας, για τις πολλές και υψηλές διακρίσεις των μαθητών τους στον εκπαιδευτικό τομέα, για τις συνεργασίες τους με φορείς και την προσφορά τους στην τοπική κοινωνία.

Το Αθλητικό και Πολιτιστικό Κέντρο «ΡΟΔΙΩΝ άθλησις» αποτελεί έναν σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο αθλητισμού, ψυχαγωγίας και τέχνης για μικρούς και μεγάλους.

Τα Εκπαιδευτικά Κέντρα «ΡΟΔΙΩΝ μάθησις» που περιλαμβάνουν φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα μάθησης, σχολή πληροφορικής και εργαστήρια τόσο από το χώρο των τεχνολογιών αιχμής όσο και από το χώρο των τεχνών.

Το «Summer School ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», διοργανώνει καλοκαιρινά προγράμματα συνδυάζοντας αρμονικά τη ψυχαγωγία, τη δημιουργική απασχόληση και τη μάθηση.

Το Κέντρο Ψυχολογικής Στήριξης και Αντιμετώπισης Μαθησιακών Δυσκολιών «ΡΟΔΙΩΝ ανάδρασις» αποτελεί ένα οργανωμένο τμήμα συμβουλευτικής, το οποίο στελεχώνεται από έμπειρη διεπιστημονική ομάδα ψυχολόγων και ειδικών παιδαγωγών.

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης (Επιπέδου 2), αποσκοπεί στη διαρκή επιμόρφωση και κατάρτιση των ενηλίκων, ανεξαρτήτως επαγγελματικής κατάστασης, ηλικίας και επιπέδου μόρφωσης.

Το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης «Ι.Ι.Ε.Κ. City Unity, Ρόδος» παρέχει επαγγελματική κατάρτιση, αρχική ή συμπληρωματική. Ειδικότερα, παρέχει στους καταρτιζόμενους τη δυνατότητα να αναπτύσσουν δεξιότητες, ώστε να διευκολύνεται η επαγγελματική ένταξή τους στην κοινωνία και να εξασφαλίζεται η προσαρμογή τους στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας.

Το «ΡΟΔΙΩΝ ωδείον» παρέχει ένα πλήρες πρόγραμμα σπουδών οι οποίες βασίζονται στο συνδυασμό της εξειδίκευσης και της εξατομικευμένης διδασκαλίας, καλύπτοντας τις ανάγκες κάθε σπουδαστή, από το πρώτο επίπεδο σπουδών έως την πιστοποιημένη εξειδίκευση και την επαγγελματική αποκατάσταση.

Η «Δωδεκανησιακή Εταιρεία Υπηρεσιών και Εμπορίου Ο.Ε.» περιλαμβάνει: το βιβλιοπωλείο «pergOLA», το εστιατόριο και τα δύο κυλικεία με τίτλο «Rest point».

Φωτορεπορτάζ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ