Στα δύο έχει χωριστεί ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Ρόδου με αφορμή αλληλοκαταγγελίες μεταξύ μελών του, στο θέμα της διαχείρισης εντολής του γενικού γραμματέα του Δήμου Ρόδου αναφορικά με την διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθείται για την χορήγηση γονικών αδειών.
Πιο συγκεκριμένα η παράταξη Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία των δημοτικών υπαλλήλων του Δήμου Ρόδου απέστειλε στα μέλη του Συλλόγου την 16η Ιανουαρίου 2016 επιστολή στην οποία αναφέρονται τα εξής:
«Το θέμα που προέκυψε με σχετικό έγγραφο του γενικού γραμματέα του Δήμου (2/64482/5-8-2016), με το οποίο υποχρεώνει τους υπαλλήλους που αιτούνται γονική άδεια να προσκομίζουν “βεβαίωση του σχολικού ιδρύματος ότι προσήλθε προκειμένου να ενημερωθεί για την επίδοση του παιδιού του”, συζητήθηκε στο ΔΣ του Συλλόγου μας της 16ης Δεκέμβρη 2016.
Αναλυτικότερα, πάρθηκε η απόφαση να συνταχθεί και να προωθηθεί ανακοίνωση στα μέλη του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν πως δεν οφείλουν και δεν έχουν καμία υποχρέωση – βάσει της νομοθεσίας – να προσκομίζουν αυτή τη βεβαίωση.
Η ΔΑΣ-ΟΤΑ Ρόδου ζήτησε τόσο εγγράφως (αρ. πρωτ. 97997/18-11-2016) όσο και σε συνάντηση που πραγματοποίησε στις 25/11/2016 από τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου, να μας διαθέσει τη νομοθεσία στην οποία στηρίζεται η απαίτησή του. Ο Γενικός, ενώ αδυνατεί να βρει νομοθετικό πλαίσιο που να στηρίζει την απόφασή του, εξακολουθεί να λειτουργεί με την ίδια αντίληψη, ταλαιπωρώντας τους υπαλλήλους χωρίς λόγο.
Για την συνέχεια της κατάστασης αυτής, έχει ευθύνες και ο γραμματέας του Συλλόγου, ο οποίος όχι μόνο δεν κοινοποίησε την απόφαση στο Δήμο, και φέρνει ακέραια την ευθύνη γιατί έτσι αντικειμενικά διευκολύνει την Δημοτική Αρχή να εξακολουθεί να ζητά από τους εργαζόμενους βεβαίωση, αλλά το χειρότερο δεν την κοινοποιεί σε όλους τους συναδέλφους. Μάλιστα αρνήθηκε να δώσει αντίγραφο στην παράταξή μας, όταν του ζητήθηκε επιτακτικά, προκειμένου να ενημερωθούν επιτέλους οι συνάδελφοι, λέγοντας πως έχει “άλλες προτεραιότητες”.
Καταγγέλλουμε τη στάση του γραμματέα του Συλλόγου γιατί αυτή στρέφεται τελικά ενάντια στους εργαζόμενους και στα δικαιώματά τους. Αποτέλεσμα αυτής της στάσης είναι να μπαίνουν σε αμφισβήτηση κεκτημένα δικαιώματα, σε μια περίοδο που όσα μας έχουν απομείνει βρίσκονται προς κατάργηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης. Αλλά αυτός είναι ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός!!! Να πως μικρές και μεγάλες κατακτήσεις των αγώνων των εργαζομένων χάθηκαν τα τελευταία χρόνια αφού αυτή η στάση από όποια παράταξη κι αν έχει εκφραστεί βάζει πλάτη στην εφαρμογή των αντεργατικών αποφάσεων για κατάργηση δικαιωμάτων».
Ο γραμματέας του Συλλόγου Υπαλλήλων κ. Βασίλης Μωραϊτης αντέδρασε στα όσα του αποδίδονται με την ως άνω επιστολή κάνοντας λόγο για «αήθη επίθεση και ψευδή καταγγελία εναντίον του από την κ. Δέσποινα Μιχαηλίδη, «που κυκλοφόρησε σαν ανακοίνωση της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. Ρόδου».
Υποστηρίζει στην απάντηση που έδωσε ότι «στη συνεδρίαση της 16ης Δεκεμβρίου πράγματι πάρθηκε η απόφαση να συνταχθεί και να προωθηθεί ανακοίνωση στα μέλη του Συλλόγου ώστε να ενημερωθούν πως δεν οφείλουν και δεν έχουν καμία υποχρέωση – βάσει της νομοθεσίας – να προσκομίζουν αυτή τη βεβαίωση, ενώ τονίζει και τα εξής:
«Την Τετάρτη 11/01/2017 η κα Μιχαηλίδη με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε την απόφαση αυτή και την ανακοίνωση. Της απάντησα ότι λόγω φόρτου εργασίας των προηγουμένων ημερών δεν είχα καταφέρει να τη γράψω και ότι θα προσπαθούσα να το κάνω μες τις επόμενες μέρες.
Αδιαφορώντας για την προσωπική μου δυσκολία απάντησε μόνο ότι «έχει περάσει ένας μήνας».
Της απάντησα ότι αντί να με λοιδωρεί θα μπορούσε να συντάξει μια ανακοίνωση να με βοηθήσει και να τη δουλέψω εγώ μετά. Το θυμάστε αυτό κα Μιχαηλίδη; Μήπως συντάξατε σχέδιο ανακοίνωσης για να με βοηθήσετε; Δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο, δυστυχώς. Με την ευκαιρία ευχαριστώ για τη συναδελφική σας υποστήριξη.
Την Παρασκευή 13/01/2017, δύο μέρες μετά, η κα Μιχαηλίδη, με πήρε εκ νέου τηλεφωνο το πρωί και επανέλαβε ακριβώς τα ίδια, να της δώσω την απόφαση και ότι είχε περάσει ένας μήνας. Της επανέλαβα ότι στο διήμερο που πέρασε δεν είχα προλάβει να την γράψω και να κάνει υπομονή.
Την ίδια μέρα το μεσημέρι, η κα Μιχαηλίδη, ήρθε στο γραφείο του ταμείου του Δήμου όπου εργάζομαι και ενώπιον τριών συναδέλφων επανέλαβε για 3η φορά τα ίδια (ίσως νομίζει οτι δεν καταλαβαίνω ελληνικά και προσπαθεί να μου τα εμπεδώσει με την επανάληψη) και επιπλέον είπε:
«θα σου κάνω καταγγελία και δε θα σου αρέσει γιατί θα βγούν πολλά στη φόρα». Της απάντησα ότι δεν πρόλαβα γιατί είχα άλλες προτεραιότητες.
Στη λάσπη της απαντάω ότι την παρακαλώ και την προκαλώ να με καταγγείλει και να βγάλει τα πολλά στη φόρα. Δεν μπορεί να με εκφοβίσει γιατί καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται κα Μιχαηλίδη. Όσοι με ξέρουν, γνωρίζουν ότι προσφέρω το μέγιστο δυνατό στη θέση εργασίας μου στο Δήμο και αυτή είναι η προτεραιότητά μου. Πρεσβεύω τον συνδικαλισμό ο οποίος δεν λειτουργεί εις βάρος της εργασίας και προσπαθώ να τα συνδυάσω. Αν το πετυχαίνω, το έκριναν οι συνάδελφοι μας στις προηγούμενες εκλόγές και θα το κρίνουν και στις επόμενες.
Η απόφαση και η ανακοίνωση που αποφασίστηκε θα είναι έτοιμη μέχρι την Παρασκευή γιατί σήμερα έπρεπε να δαπανήσω χρόνο για την απάντηση αυτή».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ