Αρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά από χθες το μεσημέρι, το πρόβλημα υδροδότησης της πόλεως Ρόδου, που ταλαιπώρησε αφάνταστα τους κατοίκους από το πρωί της Τετάρτης και δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.
Η πόλη της Ρόδου έμεινε για πολλές ώρες χωρίς νερό μετά από διακοπή της ηλεκτροδότησης των 44 γεωτρήσεων της ΔΕΥΑ Ρόδου στην Ψίνθο, εξαιτίας κεραυνού, όπως δηλώθηκε αρμοδίως.
Η ηλεκτροδότηση των γεωτρήσεων αποκαταστάθηκε το βράδυ της Τετάρτης, αλλά λόγω της μεγάλης κατανάλωσης η στάθμη του νερού στις δεξαμενές δεν επαρκούσε για να καλύψει τις ανάγκες της πόλης, ενώ το δίκτυο υδροδότησης λειτουργούσε με εξαιρετικά χαμηλή πίεση.
Σοβαρότερα προβλήματα είχαν μάλιστα οι καταναλωτές που διαμένουν σε διαμερίσματα ορόφων πολυκατοικιών.
Σύμφωνα με την διοίκηση της ΔΕΥΑ Ρόδου το πρόβλημα της υδροδότησης οφείλεται αποκλειστικά σε βλάβη του δικτύου διανομής της ΔΕΔΔΗΕ και προγραμματίζεται να αποσταλεί άμεσα αίτημα για να ληφθούν μέτρα ώστε να μην παρουσιάζονται ανάλογα φαινόμενα κάθε φορά που βρέχει.
Όπως δήλωσε στην «δημοκρατική» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ρόδου κ. Δημήτρης Τσίκκης για την προσεχή εβδομάδα προγραμματίζεται η σύνδεση μέσω αγωγού στ’ Ασγούρου του δικτύου ύδρευσης της πόλεως με το φράγμα Γαδουρά.
Υπεύθυνος της ΔΕΔΔΗΕ στη Ρόδο δήλωσε στη «δημοκρατική» ότι μετά την κακοκαιρία και λόγω των κεραυνών που έπληξαν την περιοχή της Ψίνθου το δίκτυο, που έχει αντικατασταθεί πρόσφατα, επλήγη με αποτέλεσμα να απαιτηθεί πολύς χρόνος για την αποκατάσταση της βλάβης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ