Στις 15/6 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Δ.Σ του Πνευματικού Ομίλου Κώων «Ο ΦΙΛΗΤΑΣ » με τον Αντιπερειάρχη και υπεύθυνο σε θέματα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ. Κάλιστο Διακογεωργίου. Στην πρόταση του Ομίλου για στήριξη της διημερίδας για την ανάδειξη του Αρχαιολογικού χώρου της Αρχαίας Αλάσαρνας, θέμα που τον είχε ήδη ενημερώσει ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Σ. Γιαλίζης, ο Αντιπερειάρχης αξιολογώντας την πρόταση δεσμεύτηκε να την προωθήσει  στο πρόγραμμα της Περιφέρειάς μας για τον εορτασμό των 70 χρόνων ελεύθερης Δωδεκανήσου.

Υπενθυμίζουμε ότι η 30χρονη έρευνα της Αρχαιολογικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών υπό την επίβλεψη των ομότιμων καθηγητριών κ.κ. Γ. Αλευρά- Κοκκορού, Σ. Καλοπίση – Βέρτη και Μ. Παναγιωτίδη – Κεσίσογλου, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και η μελλοντική ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου θα εμπλουτίσει την ιστορία της Κω και ιδιαίτερα το τρίγωνο του Δήμου Ηρακλειδών- Καρδάμαινας.

Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις για την κατά το δυνατόν αρτιότερη διοργάνωση της διημερίδας. Ήδη ετοιμάζεται το πρόγραμμα που επιμελείται ο κ. Δημάκης Δρ. Αρχαιολογίας με την γραμματέα του Ομίλου μας κ. Παρισίδου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ