Όλα είναι έτοιμα για το τουρνουά μίνι (σε μορφή πρωταθλήματος), που θα διοργανώνει η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου, στα γήπεδα για τα οποία θα φροντίσουν έγκαιρα οι ομάδες. Το τζάμπολ θα γίνει το σαββατοκύριακο 4 και 5 Φεβρουαρίου και η διοργανώτρια έκανε γνωστή την προκήρυξη. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα παιδιά που γεννήθηκαν το 2004 και νεότερα, ενώ η κλήρωση θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος- Λέρος) και στο τέλος της διοργάνωσης θα διεξαχθεί φάιναλ-φορ για την ανάδειξη της πρώτης ομάδας, αν και κάτι τέτοιο περνάει σε δεύτερη μοίρα, όταν μιλάμε για τέτοιες ηλικίες. Μετά από τις σχετικές επαφές με τα σωματεία που θα πάρουν μέρος, η Τ.Ε. Ε.ΟΚ. Δωδεκανήσου κατέληξε στην προκήρυξη του τουρνουά, ενώ φυσικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι υποχρεωτική η παρουσία του ιατρού στο γήπεδα. Πολλά συγχαρητήρια αξίζουν τόσο στον Σ.Δ.Κ.Δ. (οι διαιτησίες θα είναι δωρεάν) και στον Σ.Κ.Κ.Δ. (θα καλύψει δωρεάν τα παιχνίδια μ’ έναν κριτή). Σύμφωνα λοιπόν με τις διατάξεις του ισχύοντος αθλητικού νόμου, του καταστατικού της Ε.Ο.Κ. και των κανονισμών της γενικής προκήρυξης πρωταθλημάτων 2016-2017, όπως αυτή μας κοινοποιήθηκε με το υπ’ αριθμόν πρωτοκόλλου 2372/3-6-2016 έγγραφο της Ε.Ο.Κ., η Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου προκηρύσσει το τουρνουά μίνι της αγωνιστικής περιόδου με τους παρακάτω όρους:
ΑΡΘΡΟ 1ο: ΟΜΑΔΕΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μίνι περιόδου 2016-2017 δικαιούνται συμμετοχής τα σωματεία που ανήκουν στην δύναμη της Τ.Ε. Δωδεκανήσου και διατηρούν τμήματα υποδομών. Τα σωματεία που επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στο τουρνουά με δύο ομάδες, αλλά με διαφορετικούς αθλητές στην κάθε ομάδα.
ΑΡΘΡΟ 2ο: ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ
Το τουρνουά θα αρχίσει στις 4-5/2/2017 ημέρα Σάββατο ή Κυριακή. Η κλήρωση των αγώνων θα γίνει στις 24/1/2017 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 στα γραφεία της Τ.Ε. Ε.Ο.Κ. Δωδεκανήσου (κλειστό γυμναστήριο Ρόδου), παρουσία εκπροσώπων των σωματείων. Τελευταία ημέρα παραλαβής των δηλώσεων συμμετοχής ορίζεται η 24/1/2017 ημέρα Τρίτη και μέχρι ώρα 12:00.
ΑΡΘΡΟ 3ο: ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΝΟΥΑ
Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε δύο φάσεις ως εξής:
Α) Α’ φάση- Κανονική περίοδος:
Οι ομάδες θα αγωνιστούν σε τρείς ομίλους, έναν όμιλο Ρόδου (Α), έναν όμιλο Κω (Β) και έναν όμιλο Καλύμνου- Λέρου (Γ). Σε κάθε όμιλο οι ομάδες θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε δύο γύρους και στο τέλος θα καταρτισθεί βαθμολογία του κάθε ομίλου.
Β) Β’ φάση- Final Four
Η Β’ φάση θα είναι Final Four και θα διεξαχθεί σε κλειστό γυμναστήριο που θα ορίσει η Τ.Ε. και θα λάβουν μέρος η πρώτη και η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου Ρόδου (Α), η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου Κω (Β) και η πρώτη ομάδα της βαθμολογίας του ομίλου Καλύμνου- Λέρου (Γ). Για τα ζεύγη των ημιτελικών θα γίνει κλήρωση. Το αμυντικό σύστημα που θα εφαρμόσουν οι ομάδες είναι ‘man to man’ στο μισό γήπεδο. Θα γίνεται αλλαγή πεντάδας κάθε πέντε (5) λεπτά. Η συμμετοχή όλων των αθλητών είναι υποχρεωτική. Οι αγώνες θα είναι διάρκειας 4 Χ 10 λεπτά μικτού χρόνου. Σταματά στην εκτέλεση ελεύθερων βολών.
ΑΡΘΡΟ 4ο: ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ- ΚΑΤΑΤΑΞΗ
Για τη βαθμολογία των σωματείων ισχύουν όσα ορίζει το άρθρο 47 των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. (2 βαθμοί για τη νίκη, 1 βαθμός για την ήττα- συμπεριλαμβανομένου και του αγώνα που χάθηκε από ομάδα που απέμεινε με λιγότερους των δύο παικτών / άρθρο 21 Κανονισμών Παιδιάς- και 0 βαθμοί για αγώνα που χάθηκε από υπαιτιότητα). Για δε την κατάταξη ισχύει το άρθρο 48 παρ. 2 σε συνδυασμό και με τις διατάξεις του άρθρου 46 παρ. 3γ και παρ. 4.
ΑΡΘΡΟ 5ο: ΑΘΛΗΤΕΣ ΔΙΚΑΙΟΥΜΕΝΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στο τουρνουά μπορούν να πάρουν μέρος αθλητές που γεννήθηκαν το έτος 2004 και νεότεροι. Η συμμετοχή των αθλητών στους αγώνες θα γίνεται με δελτίο της ΕΟΚ ή με πιστοποιητικό γέννησης ιατρικά θεωρημένο. κάθε σωματείο δικαιούται να παρατάσσει σε κάθε αγώνα από οκτώ (8) έως και δεκαπέντε (15) αθλητές.
ΑΡΘΡΟ 6ο: ΓΗΠΕΔΑ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΑΓΩΝΩΝ
Οι αγώνες του τουρνουά θα διεξάγονται με ορισμό κάθε Σάββατο ή Κυριακή σ’ ένα από τα γήπεδα που οι ομάδες έχουν δηλώσει ως έδρα, για όλη την ημέρα… Κάθε ομάδα θα αγωνίζεται σε περισσότερους από ένα αγώνα.
ΑΡΘΡΟ 7ο: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα των αγωνιζομένων σωματείων, καθορίζονται με τις διατάξεις των Κανονισμών της Ε.Ο.Κ. που αναφέρονται παραπάνω. Κάθε σωματείο πριν την ημερομηνία έναρξης του τουρνουά θα πρέπει να καταθέσει στα γραφεία της Τ.Ε. ονομαστική κατάσταση των αθλητών της ομάδας του με πιστοποιητικό γέννησης και βεβαίωση γιατρού. Κάθε γηπεδούχο σωματείο θα πρέπει να φροντίζει να βρίσκονται στο γήπεδο δύο άτομα που θα εκτελούν χρέη κριτών (χρονόμετρο & 24άρι).
ΑΡΘΡΟ 8ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
α) Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των ομάδων καλύπτονται από τα ίδια τα σωματεία.
β)Η διαιτησία και η παρουσία ενός κριτή σε κάθε αγώνα είναι προσφορά των Συνδέσμων διαιτητών και κριτών.
ΑΡΘΡΟ 9ο: ΙΑΤΡΟΣ ΑΓΩΝΑ
Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να εξασφαλίζουν σε κάθε αγώνα την παρουσία ιατρού, που θα παρουσιάζεται στην Γραμματεία και θα υπογράφει στο Φ.Α. Σε διαφορετική περίπτωση οι διαιτητές δεν θα ξεκινούν τον αγώνα και μετά από 15 λεπτά από την προγραμματισμένη έναρξη του αγώνα θα κλείνουν το Φ.Α. και το γηπεδούχο σωματείο θα μηδενίζεται.
ΑΡΘΡΟ 10ο: ΓΕΝΙΚΑ
α)Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την παρούσα προκήρυξη, τους κανονισμούς της Ε.Ο.Κ. καθώς και για κάθε ασάφεια που έχει ανάγκη από διευκρίνιση ή συμπλήρωση και θα προκύψει κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος, αποφασίζει η Τ.Ε. Δωδεκανήσου.
β)Τα γηπεδούχα σωματεία υποχρεούνται να έχουν στη γραμματεία πριν την έναρξη του αγώνα τα παρακάτω :
1) ‘Ένα χρονόμετρο.
2) ‘Ένα χρονόμετρο 24’΄.
3) Ταμπέλες με αριθμούς από 1-5 και δύο (2) σημαίες κόκκινες με βάσεις.
4) Μπλοκ Φύλλου Αγώνος και βέλος κατοχής μπάλας..
γ) Ολοι οι αγώνες θα διεξάγονται με μπάλες SPALDING (size 6) .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ