Στην τάξη ανακάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, τον βουλευτή και πρώην υπουργό, Γεράσιμο Γιακουμάτο, για τις πρωτοφανείς δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες «η ομοφυλοφιλία είναι κολλητική αρρώστια”.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του κ. Γιακουμάτου, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης. «Η δήλωση του κ. Γιακουμάτου ήταν ατυχής. Του ζήτησα να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη από όσους έθιξε. Η Ν.Δ. δεν ανέχεται καμία διάκριση», τόνισε, στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά, ο Γ. Γιακουμάτος δήλωσε νωρίτερα ότι η «ομοφυλοφίλία είναι κολλητική αρρώστια».

Ειδικότερα, ανέφερε «έχω πολλούς φίλους ομοφυλόφιλους και δεν με ενδιαφέρει η σεξουαλική συμπεριφορά του καθενός. Αυτό είναι δικό του θέμα. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι δεν μπορείς να προτείνεις αυτό το θέμα ως μεγάλο πλεονέκτημα. Δεν μπορεί να μου ανάγεις την ομοφυλοφιλία σε παράδειγμα προς μίμηση. Για να το καταλάβετε ιατρικά ο ομοφυλόφιλος είναι δύο ειδών: είναι οι επίκτητοι και συγγενείς, οι οποίοι γεννιούνται έτσι. Σε αυτούς δεν μπορείς να αλλάξεις τίποτα, αυτός γεννήθηκε έτσι. Δεν τα έχω μαζί του, δεν είμαι ομοφοβικός. Απλώς πρέπει να έχουν όλοι παραδείγματα».

Μάλιστα, ο πολιτικός υποστήριξε ότι η τηλεόραση προβάλει και προωθεί την ομοφυλοφιλία επηρεάζοντας τα παιδιά που την παρακολουθούν. «Αν δεις τηλεόραση, όλα τα παραδείγματα είναι, το 90% είναι ομοφυλοφιλικά. Οταν το παιδί βλέπει ότι ανεβαίνει, ανεβαίνει, ε… κολλάει. Είναι κολλητική αρρώστια» κατέληξε ο κ. Γιακουμάτος.

Αποστάσεις από τη Νέα Δημοκρατία

Με μία ανάρτηση στο twitter η ΝΔ παίρνει αποστάσεις από τον βουλευτή του κόμματος Γεράσιμο Γιακουμάτο, με αφορμή δήλωσή του ότι η ομοφυλοφιλία «είναι κολλητική αρρώστια».

«Η @neademokratia σέβεται το σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου», ανέβασε στο λογαριασμό του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κικίλιας.

Συγγνώμη ζητά ο βουλευτής της ΝΔ Γ. Γιακουμάτος

Συγγνώμη ζητά με δήλωσή του ο βουλευτής της ΝΔ Γεράσιμος Γιακουμάτος, δίνοντας διευκρινήσεις για όσα είπε σε συνέντευξή του ότι η ομοφυλοφιλία είναι «κολλητική αρρώστια».

«Επειδή γίνεται μεγάλη σπέκουλα και διαστρέβλωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με συνέντευξη που παραχώρησα στην εφημερίδα “Παραπολιτικά” ξεκαθαρίζω ότι:

Δεν υπήρξα και δεν είμαι ομοφοβικός το οποίο δηλώνω ξεκάθαρα», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ και προσθέτει:

«Και όπως δηλώνω ρητά σέβομαι απόλυτα τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάθε ανθρώπου. Το επίμαχο σημείο αναφέρεται σε μια συζήτηση για τα πρότυπα.

Είμαι 40 χρόνια ειδικό παθολόγος και δεν θα μπορούσα να πω ποτέ ότι η ομοφυλοφιλία είναι ασθένεια.

Έχω ψηφίσει και το σύμφωνο συμβίωσης και το νομοσχέδιο για την άρση οποιασδήποτε διάκρισης.

Για όλους όσους εξαιτίας της παραπληροφόρησης όχι αθώων δημοσιογραφικών οργάνων εθίγησαν ζητώ συγγνώμη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ