Το test event του Rhodes Circuit που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στην πόλης μας στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία, με τις εντυπωσιακές εικόνες των αγωνιστικών αυτοκινήτων να «καταπίνουν» τα χιλιόμετρα των δρόμων της Ρόδου, να κάνουν το γύρο της Ελλάδας και όχι μόνο.

Στο όλο εγχείρημα, συνέβαλε φυσικά και η παρουσία και η βοήθεια του Speedsector, με την τεχνογνωσία των ανθρώπων του να αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιτυχημένη διοργάνωση, ενώ τα Super Cars της εταιρείας που βρέθηκαν στη Ρόδο «έκλεψαν» την παράσταση και τις εντυπώσεις στο διήμερο.

Ο πρόεδρος του Speedsector, κ. Γιώργος Πετρόπουλος, μίλησε αποκλειστικά στη «δσπορ» για το test event του Rhodes Circuit, τις εντυπώσεις του από τη διοργάνωση και τη διαδρομή, ενώ έκανε και σημαντικές παρατηρήσεις για την ασφάλεια, τις οποίες θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι διοργανωτές.

Ο κ. Πετρόπουλος αρχικά μας μίλησε για το πώς ξεκίνησε η «ανάμειξη» του Speedsector στο Rhodes Circuit:

«Διατηρώ μία χρόνια φιλία με τον Κώστα Χατζηχριστοδούλου και στο παρελθόν είχαμε πολλές φορές αναφερθεί στο πως θα ήταν δυνατό να γίνει μία αναβίωση του Rhodes Circuit. Στα τέλη του περασμένου έτους, επικοινωνήσαμε και με προσκάλεσε να βρεθώ στη Ρόδο για να γνωριστώ με τον πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής για την αναβίωση του σιρκουί, κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, όπως και έγινε.

Γνώρισα τον κ. Διακογεωργίου και είδα έναν άνθρωπο που έχει αγκαλιάσει την όλη προσπάθεια και η βοήθεια του, λόγω και του γεγονότος ότι είναι περιφερειακός σύμβουλος, είναι πολύτιμη. Η αγάπη του για αυτό που κάνει θεωρώ ότι είναι και το κλειδί για την επιτυχία της διοργάνωσης. Είχαμε μια άψογη συνεργασία σε οργανωτικό επίπεδο, η οποία θέλω να πιστεύω ότι θα επαναληφθεί και στο μέλλον».

Για τις εντυπώσεις του από το test event του περασμένου σαββατοκύριακου, ο κ. Πετρόπουλος ανέφερε:

«Νομίζω ότι ήταν μια επιτυχημένη διοργάνωση. Η προσέλευση του κόσμου ήταν πραγματικά πολύ μεγάλη και ξεπέρασε τις προσδοκίες που είχαμε όλοι. Ήταν πραγματικά εντυπωσιακό να βλέπεις σχεδόν 2000 κόσμο να περιμένει στο κέντρο της πόλης για να θαυμάσει τα αυτοκίνητα. Φάνηκε ότι ο κόσμος αυτός διψάει για τέτοιες διοργανώσεις και θέλει να συμμετέχει σε αυτές.

Αυτό που εμείς επισημάναμε από την πρώτη στιγμή, αλλά και μετά το test event, είναι η ασφάλεια. Ακολουθήσαμε τη διαδρομή χωρίς να ξεφύγουν οι ταχύτητες, θέλαμε η διοργάνωση να έχει τη μορφή “show”, όπως και έγινε. Τελικά, αν και ήταν ένα κουραστικό τριήμερο για όλους μας, όλα πήγαν καλά».

Ο πρόεδρος του Speedsector, αναφέρθηκε και στο τι πρέπει να γίνει από δω και στο εξής για να διεξαχθεί με επιτυχία το Rhodes Circuit, αλλά και στη βοήθεια που θα παρέχει η εταιρεία στους διοργανωτές:

«Για να υλοποιηθεί το σχέδιο και να γίνει η διοργάνωση τον Οκτώβριο, όπως έχει προγραμματιστεί, θα πρέπει όλοι να δουλέψουν αρκετά. Θα πρέπει ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και όλοι οι φορείς να συνεργαστούν άμεσα και αποτελεσματικά, έτσι ώστε να προχωρήσουν οι εργασίες που χρειάζονται να γίνουν, όπως είναι η ασφαλτόστρωση της διαδρομής, που θα πρέπει να γίνει σύντομα και σίγουρα πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα με τους επισκέπτες στο κέντρο της πόλης.

Από την πλευρά μας θα βοηθήσουμε με όποιον τρόπο μπορούμε και μας ζητηθεί, τη διοργάνωση, αρχικά με παρατηρήσεις και επισημάνσεις για τις ελλείψεις που θα παρουσιαστούν, το τι θα χρειαστεί να γίνει αλλά και με παρεμβάσεις στο αγωνιστικό κομμάτι, λόγω και της εμπειρίας του Speedsector από διοργανώσεις μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Θεωρώ ότι τα οφέλη που θα αποκομίσει η Ρόδος από το σιρκουί θα είναι πολλά. Πέρα από την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου που είναι και ο μεγάλος στόχος των διοργανωτών, το νησί θα προβληθεί παγκοσμίως μέσω της διαφήμισης που θα γίνει, αφού οι εικόνες ταξιδεύουν παντού. Η Ρόδος είναι ένας πανέμορφος τόπος που πρέπει να αναδειχθεί».

Ο κ. Γιώργος Πετρόπουλος «απάντησε» και στις ενστάσεις που έχουν υποβάλλει ορισμένοι συμπολίτες μας, για τη διεξαγωγή του σιρκουί:

«Πάντα υπάρχουν αντιδράσεις και σίγουρα χρειάζονται ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν για την επιτυχημένη διεξαγωγή του σιρκουί. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας και τα έργα που θα γίνουν, όπως η ασφαλτόστρωση και η τοποθέτηση μπαρών, να τηρούν τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας, όμως το κόστος τους θα μπορεί να περιοριστεί, χρησιμοποιώντας π.χ. διαφορετικά υλικά.

Θα πρέπει να σκεφτούμε ότι το κόστος της διοργάνωσης θα έχει ανταπόδοση στο νησί, θα διαφημιστεί η Ρόδος, θα υπάρξει μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών και μάλιστα σε περίοδο που δεν είναι τουριστική, θα υπάρξουν έσοδα για την οικονομία της πόλης και πολλά άλλα, που νομίζω ότι καλύπτουν και με το παραπάνω όσους εκφράζουν αντιρρήσεις για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου event».

Όσον αφορά το Speedsector και την παρουσία του στα μηχανοκίνητα δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια, ο κ. Πετρόπουλος μας είπε:

«Το Speedsector υπάρχει εδώ και πέντε χρόνια και πρωταρχικός μας στόχος ήταν να βγουν και πάλι στο δρόμο αυτοκίνητα, τα οποία οι ιδιοκτήτες τους δεν κυκλοφορούσαν, λόγω και της κρίσης που τους είχε επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό, όπως και έγινε. Το Speedsector δηλαδή βοήθησε τους οδηγούς να χαρούν και πάλι τα αυτοκίνητα τους και να «ζήσουν» την οδήγηση. Αυτό έγινε και στη Ρόδο το περασμένο σαββατοκύριακο, ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει αυτοκίνητα που συνήθως δεν τα βλέπει στους δρόμους του νησιού».

Κλείνοντας, ο κ. Πετρόπουλος ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στην επιτυχία του test event, αλλά και όλους τους Ροδίτες για την υποδοχή που επεφύλαξαν στα Super Cars του Speedsector:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Κάλλιστο Διακογεωργίου, του οποίου η βοήθεια ήταν πραγματικά καταλυτική. Επίσης όσους συνέβαλαν στη φωτογράφιση των αυτοκινήτων, με την οποία θελήσαμε να αναδείξουμε τις ομορφιές της Ρόδου. Ευχαριστώ πολύ τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκο για τη βοήθεια και τη συμβολή τους και φυσικά τους Κώστα Χατζηχριστοδούλου και Νίκο Πουλιού, οι οποίοι δούλεψαν πολύ για να γίνει πραγματικότητα το test event. Εμείς ως Speedsector, θα είμαστε κοντά σας, θα είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τη διοργάνωση και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να στεφθεί η προσπάθεια με επιτυχία».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ