Χωρίς νερό και για πολλές ώρες έμεινε χθες σχεδόν ολόκληρη η πόλη, λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στα αντλιοστάσια, από την διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος, όπως, τουλάχιστον, δήλωσε στην «δ» αρμόδιος της ΔΕΥΑΡ (Σημ.: Το πρόβλημα συνεχιζόταν ως αργά το βράδυ σε πολλές περιοχές της πόλης).
Οπως ειδικότερα εξήγησε, λόγω διακοπής του ρεύματος, σταμάτησε η λειτουργία των αντλιοστασίων με όλα τα επακόλουθα, ενώ κατεβάλλοντο προσπάθειες για τον έλεγχο της καταστάσεως.
Σε ερώτηση, γιατί λειτουργούν οι γεωτρήσεις, αφού η πόλη παίρνει νερό από το Φράγμα Γαδουρά, εξήγησε ότι αυτό γίνεται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, που υπάρχει υπερκατανάλωση, ενώ τον χειμώνα τίθενται ξανά σε λειτουργία οι γεωτρήσεις!
Επειδή προκύπτουν πλείστα όσα ερωτήματα, η ΔΕΥΑΡ οφείλει, με επίσημη ανακοίνωσή της, να ενημερώσει: α) πού οφειλόταν η χθεσινή εκτεταμένη διακοπή υδροδότησης και β) αν πράγματι το χειμώνα η πόλη υδροδοτείται από τις γεωτρήσεις, αποκλειστικά ή συμπληρωματικά, όταν μάλιστα αναλογιστεί κανείς ότι στο Φράγμα Γαδουρά υπάρχει υπερεπάρκεια νερού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ