Ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου κλήθηκαν σε απολογία για αύριο Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017, τα μέλη σπείρας στην οποία αποδίδονται διαρρήξεις σε επιχειρήσεις και κατοικίες της Ρόδου.
Κατηγορούμενοι είναι συγκεκριμένα ένας 22χρονος αθίγγανος, ένας 38χρονος Αλβανός, ένας συγγενής ομοεθνής του τελευταίου, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας Αλβανός αγνώστων λοιπών στοιχείων, ένας 36χρονος Πακιστανός κι ένας 32χρονος Πακιστανός.
Η έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε την 19η Οκτωβρίου 2012 μετά από αιφνίδια αστυνομική επιχείρηση στον καταυλισμό του Κορακόνερου.
Προσήχθη ο πρώτος, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ΄ επανάληψη τις αρχές. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στον καταυλισμό εντοπίστηκε κοντά σε παράπηγμα μια μαξιλαροθήκη με φο-μπιζου τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την οικία μιας 51χρονης Ροδίτισσας στην οδό Καζαντζάκη.
Προέκυψε ότι ο αθίγγανος μαζί με τους δύο Αλβανούς αδελφούς κι ακόμη έναν ομοεθνή τους, είχαν εισέλθει στην οικία της 51χρονης, σπάζοντας την κεντρική θύρα και αφαίρεσαν κοσμήματα και φο-μπιζου αξίας 2.000 ευρώ.
-Την 30η Σεπτεμβρίου 2011 τα μέλη της ίδιας σπείρας διέρρηξαν την οικία της
Π. Φ. του Α. κι   αφαίρεσαν  χρυσά κοσμήματα  συνολικής αξίας 35.000 €, περίπου.
-Την 13η Οκτωβρίου 2012 διέρρηξαν οικία στην οδό Σερρών στην Ανάληψη ιδιοκτησίας του Μ. Μ. του Κ. και αφαίρεσαν μόνο ένα κινητό τηλέφωνο γιατί έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη.
-Την 12η Οκτωβρίου 2012 παραβίασαν την οικία του Δ. Μ.του Κ. στη Ρόδο χωρίς όμως να αφαιρέσουν κάτι.
-Την 13η Οκτωβρίου 2012 εισήλθαν στην οικία της Χ. Π. του Μ. κι αφαίρεσαν χρυσά κοσμήματα τα οποία τοποθέτησαν σε μία μαξιλαροθήκη, έναν φορητό υπολογιστή συνολικής αξίας 3.000 € περίπου.
Οι δύο Πακιστανοί προσήχθησαν από τους αστυνομικούς διότι κατείχαν δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές εκ των οποίο ο ένας ανήκε στο τελευταίο θύμα.
Ο  δεύτερος υπολογιστής είχε κλαπεί από την οικία του Π. Α. του Β. στην οδό Μαντώ Μαυρογένους, περί τα τέλη Αυγούστου  του 2012.
-Την 27η Σεπτεμβρίου 2012 ο Αλβανός είχε αφαιρέσει από ένα φορτηγό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του Π. Η. του Α., που ήταν σταθμευμένο στα παλιά σφαγεία, δύο πατήτρες αξίας τετρακοσίων 400 € και δύο ανεμοθώρακες.
Τα κλοπιμαία πώλησε στον αθίγγανο ο οποίος τα τοποθέτησε σε φορτηγό ιδιοκτησίας συγγενούς του.
-Την 30η Σεπτεμβρίου 2012 οι ίδιοι δράστες αφαίρεσαν χρηματοκιβώτιο   από   την NEOTEX, το οποίο περιείχε μία πιστωτική κάρτα, το χρηματικό ποσό των 6.500 €-7.000 €, το χρηματικό ποσό των 1.000 δολαρίων ΗΠΑ, δέκα χρυσές λιρες, 12 λίρες χρυσές Αγγλίας, ένα χρυσό μενταγιόν με μία χρυσή λίρα (πεντόλιρη), ένα χρυσό αγαλματίδιο του κολοσσού της Ρόδου, μία βέρα, ένα χρυσό αντρικό δαχτυλίδι, 4  μπλοκ επιταγών, βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών και διάφορα άλλα έγγραφα  και  κλειδιά.
-Την 4η Απριλίου 2012 εισήλθαν από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα σε οικία επί της οδού Κων/νου Υδραίου  ιδιοκτησίας του Τ. Α. του Σ. και αφαίρεσαν διάφορα χρυσά κοσμήματα, διάφορα φο-μπιζού και το χρηματικό ποσό των 1.000 €.
-Την 6η Σεπτεμβρίου 2012 ο πρώτος μαζί με ακόμη έναν αθίγγανο συγγενή του,  εισήλθαν στην αποθήκη της εταιρείας ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και ΣΙΑ Ε.Ε. στο 3° χλμ Λεωφόρου Καλλιθέας και    αφαίρεσαν   ένα   χρηματοκιβώτιο,   το οποίο   μετέφεραν στον καταυλισμό με κλεμμένο αυτοκίνητο.
Εκεί, αφού το έκοψαν με τροχό αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 5.000 € και πέταξαν το χρηματοκιβώτιο με το κλεμμένο αυτοκίνητο στο λιμάνι.
Ο Αλβανός υποστήριξε ότι αγόραζε κλοπιμαία από δύο αθίγγανους τα οποία τα πωλούσε σε έναν κλεπταποδόχο τον οποίο και κατονόμασε.
Την υπόθεση χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ