Την έκδοση στις γαλλικές αρχές ενός 31χρονου Βέλγου, που συνελήφθη την 10η Αυγούστου 2017 σε ξενοδοχείο στη Ρόδο από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου σε εκτέλεση παραγγελίας Sirene ως καταζητούμενος και διεθνώς διωκόμενος για υπόθεση εμπρησμού, ανθρωποκτονίας και βαριάς σωματικής βλάβης, αποφάσισε χθες το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου.
Ο 31χρονος δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι συνηγορεί στην έκδοση του στη Γαλλία και το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου εξέδωσε σχετικό βούλευμα για να κινήσει τη διαδικασία μέσω του αρμόδιου Υπουργείου Δικαιοσύνης.
Όπως έγραψε η «δημοκρατική», ο 31χρονος αναζητείτο σύμφωνα με έγγραφο των διωκτικών αρχών της Γαλλίας ως συνεργός σε υπόθεση εμπρησμού, ανθρωποκτονίας και βαριάς σωματικής βλάβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν την 14η Ιουλίου 2017 στη Γαλλία.
Πιο συγκεκριμένα την 1η Αυγούστου 2017 το άψυχο σώμα του Jean Marc Anselme βρέθηκε στο κρεβάτι του στην Villa Aragon Aubervilliers της Γαλλίας, τυλιγμένο σε σελοφάν.
Το σπίτι του είχε καεί ενώ βρέθηκαν λεκέδες αίματος στους τοίχους.
Προέκυψε ότι τα χέρια και τα πόδια του θύματος ήταν δεμένα πίσω από την πλάτη του, ενώ ο θάνατός του επήλθε από ασφυξία και δύο χτυπήματα στην καρωτίδα με τη χρήση αιχμηρού αντικειμένου. Από τις έρευνες που ακολούθησαν προέκυψε ότι ο τραπεζικός λογαριασμός του θύματος είχε παραβιασθεί προς όφελος ενός άλλου ατόμου για το οποίο προέκυψε ότι ήταν στην οικία την επίμαχη ημέρα (βρέθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό από το θυροτηλέφωνο).
Την 4η Αυγούστου 2017, τρείς μέρες μετά την ανακάλυψη του πτώματος, ο τελευταίος συνελήφθη και δήλωσε ότι συνεργός του είναι ο Βέλγος, ενώ του επέρριψε την ευθύνη για την ανθρωποκτονία.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Φίλιππος Τσαλαχούρης και Κώστας Ταμπάκης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ