Σε βλάβες στο δίκτυο της ΔΕΥΑΡ οφειλόταν οι διακοπές νερού που σημειώθηκαν χθες και προχθές σε περιοχές όπως το Ροδίνι, τα Ασγούρου και το κέντρο της πόλης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Αλέξανδρο Μανωλάκη, οι βλάβες αντιμετωπίστηκαν άμεσα ενώ η υδροδότηση της πόλης και ορισμένων περιοχών, μετά και τη λειτουργία του φράγματος έχει ομαλοποιηθεί.
«Έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση στην Πόλη της Ρόδου, στην Παστίδα και σε ένα μεγάλο τμήμα της Ιαλυσού. Υπάρχει ένα πρόβλημα με τη δεξαμενή στην περιοχή Ασγούρου όπου δεν μπορούμε να προμηθευτούμε σταθερές ποσότητες νερού από το Φράγμα. Σε συνεννόηση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και με την εταιρεία διαχείρισης του φράγματος, προσπαθούμε να τροφοδοτήσουμε και τη δεξαμενή μας αυτή. Είναι θέμα χρόνου να λυθεί το πρόβλημα με την τοποθέτηση παροχόμετρου και να προμηθευόμαστε 200 κυβικά μέτρα νερού στην ώρα. Όταν γίνει αυτό, κάποιες γεωτρήσεις που στέλνουν νερό στα Ασγούρου, θα τροφοδοτούν περιοχές όπως τα Κοσκινού και οι Καλυθιές. Πάντως τα προβλήματα υδροδότησης έχουν σταματήσει. Ελάχιστες περιοχές έχουν προβλήματα και όλο το βάρος μας στο εξής θα πέσει σε περιοχές όπως ο Αρχάγγελος και η Νότια Ρόδος για να εξασφαλίσουμε τις κατάλληλες ποσότητες πόσιμου νερού», είπε ο κ. Μανωλάκης.
Ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρης Καραντζιάς είπε ότι στο επόμενο διάστημα θα γίνουν 18 νέες γεωτρήσεις στο πλαίσιο των ολοκληρωμένων παρεμβάσεων για την εξασφάλιση της επάρκειας νερού. «Αυτή τη στιγμή έχουμε συνδέσει γύρω στις 7 γεωτρήσεις και έχει λυθεί εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα σε Αφάντου και Κολύμπια. Είναι θέμα ημερών η σύνδεση της νέας γεώτρησης στον Άγιο Ισίδωρο. Έχουμε πάρει απόφαση για 18 νέες γεωτρήσεις. Το φράγμα βοηθά την πόλη της Ρόδου, αλλά πρέπει να πάρουμε νέα μέτρα, να κάνουμε νέες γεωτρήσεις οι οποίες μπορεί να είναι ανενεργές και να τις χρησιμοποιούμε όταν χρειάζεται.
Παίρνουν και ρωτούν συνέχεια συμπολίτες μας για την ποιότητα του νερού του φράγματος και θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι είναι απόλυτα ποιοτικό και ασφαλές. Το κοινό μπορεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο να μας ενημερώνει στα τηλέφωνα 22410-45300 και 22410-45360 για όποιο πρόβλημα παρουσιάζεται, να μας ενημερώνει για κάθε βλάβη ώστε άμεσα να προβαίνουμε σε παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Καρατζιάς.

Ρυθμίσεις
παλαιών χρεών
Από τη προσεχή Δευτέρα θα μπορούν οι πολίτες να προσέρχονται στη ΔΕΥΑΡ για τη ρύθμιση παλαιών οφειλών σύμφωνα με το νόμο 4483 του 2017. «Από την Δευτέρα η ΔΕΥΑΡ θα είναι έτοιμη να παραλαμβάνει αιτήσεις ρύθμισης παλαιών χρεών μέχρι και 100 δόσεις, σύμφωνα με το νόμο 4483 του 2017. «Αυτό θα είναι μία μεγάλη βοήθεια για τους καταναλωτές ώστε να μη βρεθούμε σε δυσάρεστη θέση να σταματήσουμε να υδροδοτούμε καταστήματα, επιχειρήσεις ή να προβαίνουμε σε δικαστικές ενέργειες. Τα συστήματα μας είναι έτοιμα και μπορούμε άμεσα να ρυθμίσουμε τα χρέη αυτά», ανέφερε ο κ. Μανωλάκης.

 

«Το Φράγμα του Γαδουρά ανήκει στην Περιφέρεια»

Ικανοποίηση εξέφρασε χτες ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Φλεβάρης, για την επαναλειτουργία του Φράγματος του Γαδουρά και την σταδιακή αποκατάσταση της υδροδότησης στο νησί της Ρόδου.
«Ο κόσμος είναι ικανοποιημένος με το έργο αυτό. Είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή και φαίνεται στην πράξη ότι τόσο ο περιφερειάρχης όσο και οι συνεργάτες του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τα κατάφεραν, πετυχαίνοντας το μεγάλο στοίχημα».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Μανώλη Διακομανώλη ότι ‘το Φράγμα ανήκει στην ΔΕΥΑΡ’, ο κ. Φλεβάρης, τόνισε: «Το Φράγμα ανήκει στην Περιφέρεια και κυρίως στον κόσμο. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κατάφερε να προχωρήσει όλες τις δύσκολες και απαραίτητες διαδικασίες, αποδεικνύοντας ότι και θέλει και μπορεί και χαράσσει νέους δρόμους. Είναι πράγματα που τα γνωρίζει ο καθένας μας. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ξεκίνησε από το σημείο που της παραδόθηκε το έργο και έφτασε να πετύχει να το ολοκληρώσει μέσα στους απαραίτητους χρόνους. Το έργο είναι μόνον της Περιφέρειας –τόσο όσον αφορά την προηγούμενη όσο και την νυν περιφερειακή αρχή. Είναι ένα έργο που από το 2014 μέχρι τώρα, με υπεράνθρωπες προσπάθειες και πολλά εμπόδια, καταφέραμε να το προχωρήσουμε. Συνεπώς, το Φράγμα ανήκει σε όλο το ροδιακό λαό. Είναι ένα έργο της Περιφέρειας που έγινε για όλους..»
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΣΟΡΩΝΗΣ
Από την ΔΕΥΑΡ ανακοινώθηκαν χθες τα ακόλουθα:
Ανακοινώνουμε στους χρήστες του νερού της Δ.Κ. Σορωνής ότι μετά από πολλαπλούς ελέγχους μικροβιολογικών αναλύσεων που έγιναν, το νερό είναι πόσιμο και κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.
Μέριμνα της ΔΕΥΑΡ για την Δ.Κ. Σορωνής δεν ήταν μόνο η κατασκευή έργων ύδρευσης στην περιοχή της Δημοτικής Κοινότητας, αλλά και η εξασφάλιση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού προς τους καταναλωτές.
Θα παρακαλούσαμε να αποφεύγονται οι αδιασταύρωτες δηλώσεις στα ΜΜΕ, οι οποίες έχουν μόνο στόχο και αποτέλεσμα τη σύγχυση των πολιτών, τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και τέλος τον αδικαιολόγητο πανικό στο καταναλωτικό κοινό.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ
Μανωλάκης Αλέξανδρος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ