Eξώδικη διαμαρτυρία κοινοποίησαν με δικαστικό επιμελητή στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, 29 επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της άγρας πελατών.
Στην εξώδικη δήλωση αναφέρουν τα εξής:
«Αξιότιμε κ Δήμαρχε,
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι για πολλοστή φορά να σας πληροφορήσουμε και συγχρόνως να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, διότι η Πλατεία Ιπποκράτους, η κεντρικότερη και πλέον αντιπροσωπευτική πλατεία της Παλαιάς Πόλεως Ρόδου, έχει καταστεί τόπος αναρχίας και αυθαιρεσίας από τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι δρουν και συμπεριφέρονται ως κατακτητές.
Συγκεκριμένως οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν καταλάβει, ο καθένας από την πλευρά του, τεράστιο μέρος της πλατείας και όλοι μαζί σχεδόν το σύνολον της πλατείας αυτής, με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και την χρησιμοποιούν, όλως παρανόμως, ως μέρος του καταστήματος των, με όλα τα γνωστά θλιβερά επακόλουθα και τας ασχημίας των “κραχτών” κ.λπ. τα οποία δίνουν μίαν απίστευτα προσβλητική και αποκαρδιωτική εικόνα στην περιοχή.
Τελευταίως μάλιστα εμφανίσθησαν και πληρωμένοι προστάτες, αλλοδαποί, οι οποίοι εμφανώς εποπτεύουν και προστατεύουν τον χώρο, εις τροπον ώστε να διατηρείται και να συνεχίζεται η παρανομία εις βάρος των τρομοκρατημένων και απελπισμένων τιμίων εμπόρων και επαγγελματιών, ως οι υπογράφοντες, οι οποίοι με θλίψη και έντονο προβληματισμό παρακολουθούν την κατάλυση της νομιμότητος και την αδυναμία να επιβληθεί το κράτος επί της παρανομίας και της θρασύτητος.
Συνεπεία της συνεχούς παρανομίας είναι η αδυναμία ασκήσεως των επαγγελμάτων μας και κατ΄επέκτασιν η δυσλειτουργία των καταστημάτων μας.
Τα γεγονότα αυτά συμπορευόμενα με την παρατεταμένη κρίση οδηγούν μαθηματικώς στην οικονομικήν εξόντωση και την ατομική καταστροφή μας.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, ως αντιλαμβάνεσθε, η προς υμάς εξώδικος αποτελεί την ύστατη προσπάθεια διαμαρτυρίας προκειμένου να προλάβουμε βιαιοπραγίες και άλλα σοβαρότατα επεισόδια και ευελπιστούμε ότι θα λάβετε, ως άλλωστε έχετε υποχρέωση, αμέσως τα απαραίτητα μέτρα αποκαταστάσεως της τάξεως, ελευθερώνοντας τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους από τους παρανόμως κατέχοντας αυτούς, επιβάλλοντας τα κατά νόμον πρόστιμα κ.λπ.
Είμεθα βέβαιοι οτι εάν προσωπικώς επιληφθείτε του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και διατάξετε τους κατά νόμον αρμόδιους να εκτελέσουν το καθήκον τους, η κατάσταση αναρχίας και προκλήσεως θα αρθεί εντός ελαχίστων ωρών και τόσον η αξιοπρέπεια, όσον και ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους και το κοινό θα αποκατασταθούν, προς όφελος όλων μας και κυρίως του κύρους του Δήμου και του αρμόζοντος τουριστικού επιπέδου της περιοχής.

Με την ελπίδα ότι η παρούσα εντοτονάτη διαμαρτυρία μας θα συμβάλει εις την υφ’ Υμών άμεση λήψη των μέτρων αποκαταστάσεως της τάξεως, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω αυτήν προς τον κ. Φώτη Χατζηδιάκον, Δήμαρχον Ροδίων, κατοικοεδρεύοντος εις το Δημαρχιακό Μέγαρον, προς γνώσιν του και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων ταύτην ολόκληρον εις την σχετική έκθεσιν επιδόσεως».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ