Eξώδικη διαμαρτυρία κοινοποίησαν με δικαστικό επιμελητή στον δήμαρχο Ρόδου κ. Φώτη Χατζηδιάκο, 29 επιχειρηματίες της Μεσαιωνικής Πόλης, ζητώντας την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της άγρας πελατών.
Στην εξώδικη δήλωση αναφέρουν τα εξής:
«Αξιότιμε κ Δήμαρχε,
Δυστυχώς, είμαστε υποχρεωμένοι για πολλοστή φορά να σας πληροφορήσουμε και συγχρόνως να διαμαρτυρηθούμε εντόνως, διότι η Πλατεία Ιπποκράτους, η κεντρικότερη και πλέον αντιπροσωπευτική πλατεία της Παλαιάς Πόλεως Ρόδου, έχει καταστεί τόπος αναρχίας και αυθαιρεσίας από τρεις επιχειρηματίες οι οποίοι δρουν και συμπεριφέρονται ως κατακτητές.
Συγκεκριμένως οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν καταλάβει, ο καθένας από την πλευρά του, τεράστιο μέρος της πλατείας και όλοι μαζί σχεδόν το σύνολον της πλατείας αυτής, με την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων και την χρησιμοποιούν, όλως παρανόμως, ως μέρος του καταστήματος των, με όλα τα γνωστά θλιβερά επακόλουθα και τας ασχημίας των “κραχτών” κ.λπ. τα οποία δίνουν μίαν απίστευτα προσβλητική και αποκαρδιωτική εικόνα στην περιοχή.
Τελευταίως μάλιστα εμφανίσθησαν και πληρωμένοι προστάτες, αλλοδαποί, οι οποίοι εμφανώς εποπτεύουν και προστατεύουν τον χώρο, εις τροπον ώστε να διατηρείται και να συνεχίζεται η παρανομία εις βάρος των τρομοκρατημένων και απελπισμένων τιμίων εμπόρων και επαγγελματιών, ως οι υπογράφοντες, οι οποίοι με θλίψη και έντονο προβληματισμό παρακολουθούν την κατάλυση της νομιμότητος και την αδυναμία να επιβληθεί το κράτος επί της παρανομίας και της θρασύτητος.
Συνεπεία της συνεχούς παρανομίας είναι η αδυναμία ασκήσεως των επαγγελμάτων μας και κατ΄επέκτασιν η δυσλειτουργία των καταστημάτων μας.
Τα γεγονότα αυτά συμπορευόμενα με την παρατεταμένη κρίση οδηγούν μαθηματικώς στην οικονομικήν εξόντωση και την ατομική καταστροφή μας.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, ως αντιλαμβάνεσθε, η προς υμάς εξώδικος αποτελεί την ύστατη προσπάθεια διαμαρτυρίας προκειμένου να προλάβουμε βιαιοπραγίες και άλλα σοβαρότατα επεισόδια και ευελπιστούμε ότι θα λάβετε, ως άλλωστε έχετε υποχρέωση, αμέσως τα απαραίτητα μέτρα αποκαταστάσεως της τάξεως, ελευθερώνοντας τους κοινόχρηστους δημοτικούς χώρους από τους παρανόμως κατέχοντας αυτούς, επιβάλλοντας τα κατά νόμον πρόστιμα κ.λπ.
Είμεθα βέβαιοι οτι εάν προσωπικώς επιληφθείτε του σοβαρότατου αυτού προβλήματος και διατάξετε τους κατά νόμον αρμόδιους να εκτελέσουν το καθήκον τους, η κατάσταση αναρχίας και προκλήσεως θα αρθεί εντός ελαχίστων ωρών και τόσον η αξιοπρέπεια, όσον και ο σεβασμός προς τους εργαζόμενους και το κοινό θα αποκατασταθούν, προς όφελος όλων μας και κυρίως του κύρους του Δήμου και του αρμόζοντος τουριστικού επιπέδου της περιοχής.

Με την ελπίδα ότι η παρούσα εντοτονάτη διαμαρτυρία μας θα συμβάλει εις την υφ’ Υμών άμεση λήψη των μέτρων αποκαταστάσεως της τάξεως, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής επιδότω αυτήν προς τον κ. Φώτη Χατζηδιάκον, Δήμαρχον Ροδίων, κατοικοεδρεύοντος εις το Δημαρχιακό Μέγαρον, προς γνώσιν του και δια τας νομίμους συνεπείας, αντιγράφων ταύτην ολόκληρον εις την σχετική έκθεσιν επιδόσεως».

 • Κλαδιτης

  Συγχαρητήρια πρώτα από όλα για την επισημότητα της γραφής του κειμένου και την χρήση της καθαρεύουσας,δείχνει αλήθεια το βαρυσήμαντο της ανακοίνωσης.Δεύτερον , 29 καταστηματάρχες έστειλαν εξώδικο , εμεις που έχουμε κατάστημα στην πλατεία και παρακαλοθούμε καθημερινά το ίδιο έργο γιατί απουσιάζουμε από τους 29; Γιατί δεν ρωτηθήκαμε από κανέναν ;Μόνο οι πιο ευαισθητοποιημένοι συμετέχουν;
  Κύριοι διαμαρτυρόμενοι και προσβεβλημένοι, λυπάμαι που δεν σας έχω δει ποτέ να διαμαρτύρεστε σε καμιά πλατεία και σε κανέναν,αντιθέτως σας έχω δει να βρωμίζεται την Παλιά πόλη με το να αφήνεται τα σκουπίδια σας όπου σας βολεύει,να κάνετε τα ψώνια σας από κάθε λογής γυρολόγο,γύφτο , Πακιστανό και οποιονδήποτε περιφέρεται μέσα σ’αυτήν και να ενισχύεται εσείς οι ίδιοι την υπάρχουσα παρανομία, να παρακολουθείται αδιάφοροι αυτά που συμβαίνουν έξω από την πόρτα του καταστήματος σας και απλά έτσι επειδή σας βολεύει να υπογράφεται εξώδικα από την πολυθρόνα σας.
  So what?

 • BlueSea2017

  Εντάξει παιδιά, έγινε η δουλειά. Δεν το ήξερε ο Φώτης, τώρα που το έμαθε θα σπεύσει άμεσα να αποκαταστήσει το πρόβλημα.
  Σωθήκατε…

  Ντροπή για όλους τους τέως και νυν αυτή η εικόνα. Θα έπρεπε να τους φτύνουμε όπου τους βλέπουμε. Ίσως έτσι να προβληματιζόντουσαν…

 • MICHALI

  το αρθρο αυτο πρεπει να εχετε μονιμα στο σαιτ σας, γιατι η πλατει αυτη ειναι η χειροτερη που υπαρχει στην ελλαδα. πρωτος υπευθυνος ειναι ο δημαρχος που επι εποχης του εχει γινει υπερκαταληψη κοιν.χωρου,δευτερος ο περιφερειαρχης που πρωτος στις φωτογραφησεις ,τριτος ο αστυνομικος διευθυντης που κοιμαται βαθεια ,τεταρτοι οι καταστηματαρχες που δεν τραβανε καμια μηνυση στους παραπανω για συγκαλυψη ολων των παραπανω. στην ουσια δυο ατομα κανουν ολη αυτη την δυσφημηση σε ολοτο νησι.και καλα κανουν αφου δεν τους τραβαει κανενας το αυτι.

 • ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΔΟΣ

  τώρα σωθήκατε!!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ