Με αρωγό την υπουργό Τουρισμού Έλενα Κουντουρά θα «τρέξει» τις τουριστικές επενδύσεις επί Ελληνικού εδάφους ο ομογενής επιχειρηματίας και «βασιλιάς της ψυχαγωγίας» στο Tορόντο Πήτερ Ηλιόπουλος.

Γράφει ο: 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ομογενής επιχειρηματίας είναι από τους βασικούς μνηστήρες» για το Capsis στη Ρόδο. Το ξενοδοχείο της οικογένειας Kαψή έχει περιέλθει στα χέρια της Eurobank και η οποία συνεχίζει τις διεργασίες για την εκμίσθωση της μονάδας Tο σίγουρο είναι πως από το «φλερτ» του ομογενούς για το Capsis Pόδου φαίνεται και πάλι ότι «βλέπει» δυναμική στον τουριστικό κλάδο και θέλει να εξελιχθεί σε «δυνατό παίκτη». Το ξενοδοχειακό σύμπλεγμα Capsis στη Ρόδο (πρώην Sofitel Capsis), χτίστηκε στη δεκαετία του ’70 και παραμένει κλειστό τα τελευταία πέντε χρόνια. Βρίσκεται στην Ιαλυσό στην παραλία της Ιξιάς, πέντε χιλιόμετρα από την πόλη της Ρόδου και έχει συνολική επιφάνεια 48.500 τ.μ., σε οικόπεδο 35.800 τ.μ., ενώ αποτελείται από πέντε κτίρια, στα οποία υπάρχουν συνολικά 691 δωμάτια, με δυναμική περίπου 1.820 κλινών. Το συγκρότημα διαθέτει από τους μεγαλύτερους συνεδριακούς χώρους στην Ευρώπη συνολικής δυναμικότητας 8.000 συνέδρων και μάλιστα, ειδικά για τις συνεδριακές του υποδομές, είχε λάβει στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας σημαντικές ευρωπαϊκές διακρίσεις.

Το project στη Λακωνία

Ο ομογενής επιχειρηματίας βρίσκεται επί ποδός για να προλάβει τον Δεκέμβριο του 2017, οπότε και είχε θέσει πριν από μερικούς μήνες ως χρονικό ορίζοντα για την ολοκλήρωση του πεντάστερου project συνολικού προϋπολογισμού 47 εκατ. ευρώ που περιλαμβάνει τη δημιουργία υπερπολυτελούς ξενοδοχείου με 137 κλίνες, 47 πολυτελών βιλών προς πώληση ή ενοικίαση, συνεδριακού κέντρου, spa, εμπορικές χρήσεις κ.α.

Το συγκρότημα, θα δημιουργηθεί μεταξύ Σπάρτης και Γυθείου, στην περιοχή της Πετρίνας και έρχεται να ενισχύσει σημαντικά την ανάπτυξη της Νότιας Πελοποννήσου. Στόχος του είναι να βάλει τη Λακωνία στο επίκεντρο του υψηλού εισοδήματος τουρισμού και να την καταστήσει πόλο έλξης για το well- being, δημιουργώντας ένα μίνι Costa Navarino, όμοιο με εκείνο της οικογένειας Kωνσταντακόπουλου στη Mεσσηνία.

Ο όμιλος «By Peter and Paul’s»

Ο Πέτρος Ηλιόπουλος ηγείται του ομίλου By Peter and Paul’s, ενός ομίλου ψυχαγωγίας και εστίασης με τζίρο 25 εκατ. ευρώ ετησίως. Ο όμιλος έχει διοργανώσει δεκάδες χιλιάδες πάρτι και επιχειρηματικές εκδηλώσεις.

Έφτασε στο Τορόντο μαζί με την οικογένειά του, όταν ήταν 12 ετών. Η καταγωγή του είναι από την Σπάρτη Λακωνίας. Δούλεψε από μικρός στο εστιατόριο του θείου του.Μετά την ολοκλήρωση ενός επιχειρηματικού προγράμματος στο κολέγιο Seneca, γνώρισε και παντρεύτηκε τη γυναίκα της ζωής του, την Αννα. Είναι πατέρας τριών κοριτσιών της Κατερίνας, της Αντζελας και της Νικόλ.

Με τη βοήθειά της συζύγου του, αγόρασε το πρώτο του μαγαζί, τον φούρνο «Paul’s Fine Foods», το οποίο ύστερα μετονόμασε «Peter and Paul’s», μετατρέποντάς τον σταδιακά σε πολυχώρο ψυχαγωγίας.

Υπό την ομπρέλα της «By Peter and Paul’s», έχει στην ιδιοκτησία του δεκατρία κέντρα ψυχαγωγίας, καταστήματα με είδη δώρων, το catering «Table Talk», το «S4 Show Solutions» το οποίο παρέχει δημιουργικές ιδέες και ψυχαγωγία με dj, εταιρείες διακόσμησης και διαχείρισης εκδηλώσεων, την «Engine 8 Media», η οποία ασχολείται με τις υπηρεσίες διαφήμισης και σχεδιασμού του ομίλου και άλλα.

fmvoice.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ