Ποινή κάθειρξης 52 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή 240.000 ευρώ επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον Τούρκο διακινητή M. Y. του H., ενώ αθώος κρίθηκε ο συγκατηγορούμενος του H. B. του S.
Oι ανωτέρω συνελήφθησαν στον λιμένα του Μανδρακίου την 8η Φεβρουαρίου 2016 διότι αποβίβασαν από λευκό θαλαμηγό σκάφος, με την ονομασία «Desirem M» σημαίας ΗΠΑ, 22 Ιρακινούς μετανάστες στη Ρόδο.
-Ποινή κάθειρξης 6 ετών και 3 μηνών και χρηματική ποινή 21.000 ευρώ επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον A. K. του Σ. κάτοικο Καλλιθέας Αττικής και ποινή φυλάκισης 7 μηνών με 3ετή αναστολή στην συγκατηγορούμενη του F. R. του E., που συνελήφθησαν την 22α Μαϊου 2012 στην Ρόδο.
Ο πρώτος συνόδευσε την δεύτερη στη Ρόδο από τον Πειραιά και την εφοδίασε με αεροπορικό εισιτήριο το  οποίο είχε εκδώσει στο όνομα της αδελφής του προκειμένου να την διευκολύνει να ταξιδέψει στην Σουηδία. Της έδωσε εξάλλου και την ταυτότητα της αδελφής του προκειμένου να μπορέσει να περάσει από τον έλεγχο των διαβατηρίων.
-Ποινή φυλάκισης 1 έτους και 133 μηνών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως, επέβαλε το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου στον A. K. του Ε., που συνελήφθη από λιμενικούς την 18η Σεπτεμβρίου 2015 ενώ κυβερνούσε ιστιοφόρο στο Φαληράκι της Ρόδου διότι μετέφερε 45 μετανάστες εκ των οποίων οι 15 ήταν Σύροι και οι 30 Ιρακινοί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ