Σε απάντηση της υπ’ αριθ. 921/03-11-2016 ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων ο Βουλευτής  Μάνος Κόνσολας, προχώρησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προβάλλοντας ως δικαιολογία τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες του κράτους, που ενισχύουν  την αδυναμία επαρκούς στελέχωσης  των δικαστικών δομών της χώρας.

Στην απάντηση το Υπουργείου Δικαιοσύνης, μεταθέτει τις ευθύνες υποστελέχωσης των δικαστικών δομών στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο αποφασίζει για τις μετακινήσεις των δικαστικών λειτουργών, αλλά και για τον αριθμό των οργανικών θέσεων των δικαστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα ο Υπουργός επισημαίνει, ότι όλες οι προβλεπόμενες θέσεις για το Πρωτοδικείο και το Ειρηνοδικείο Κω, είναι ήδη καλυμμένες, παραβλέποντας το γεγονός της οριακής λειτουργίας των δικαστηρίων της Κω, αλλά και την ανάγκη για άμεση διευθέτηση των αυξημένων αναγκών και διεκπεραίωση εκκρεμών αστικών και ποινικών υποθέσεων της Κω, της Καλύμνου και της Λέρου.

 Η κυβέρνηση βάζει σε δεύτερη μοίρα την εύρυθμη λειτουργία των δικαστικών δομών και περιορίζει την παρέμβασή της μόνο στην ανάγκη απόσπασης ενός δικαστικού λειτουργού στο Πρωτοδικείο της Κω και παραπέμπει στο άδηλο μέλλον την μελλοντική αύξηση ή ανακατανομή οργανικών θέσεων .

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ